پخش زنده
امروز: -
سیگارهای الکترونیکی با طعم نعناع برای ریه ها بسیار سمی هستند.
به گزارش خبرگزاری صدا وسیما مرکزمهاباد؛ یک مطالعه جدید نشان می دهد که افزودن طعم دهنده نعناع به سیگارهای الکترونیکی ممکن است بیشتر از سیگارهای الکترونیکی معمولی به ریه ها آسیب برساند.
یافته های یک محقق ایرانی دانشگاه آمریکا نشان می دهد طعم دهنده معمولی نعناع در مقایسه با سیگارهای الکترونیکی که حاوی نعناع نیستند، در تولید میکروذرات سمی نقش بیشتری دارند.
کامبیز بنام، محقق ارشد و دانشیار بخش ریوی، آلرژی و پزشکی مراقبتهای ویژه در دانشکده پزشکی دانشگاه پیتزبورگ پنسیلوانیا گفت: با استفاده از سیگارهای الکترونیکی ذرات بیشتری را به داخل ریههای خود وارد میکنید. تصور نکنید از آنجایی که منتول مادهای است که به طورطبیعی درگیاهان نعناع یافت و به برخی غذاها و نوشیدنیها اضافه می شود، استنشاق آن خوب است.
وی افزود: منتول منجر به تولید تعداد قابل توجهی ذرات بیشتری شده که با استنشاق آنها وارد ریهها میشود. آئروسل های سیگار الکترونیکی حاوی بسیاری ازمواد مضرمانند نیکوتین و فرمالدئید هستند.
بنام اظهار کرد: تعدادی از مطالعات نشان دادهاند که بخار سیگار الکترونیکی میتواند باعث التهاب ریه، استرس اکسایشی، آسیب DNA و واکنش بیش از حد به مجاری هوایی شود که باعث آسم می شود. استنشاق این مواد میتواند باعث آسیب ریه شود که عملکرد ریه را مختل میکند.
تجزیه و تحلیل سوابق بیماران استعمال کننده سیگارهای الکترونیکی نشان داد افرادی که سیگارهایی با طعم نعناع مصرف میکنند نفسهای کم عمقتری میکشند و عملکرد ریه ضعیفتری دارند.