پخش زنده
امروز: -
دبیر اجرایی جایزه ادبی حافظ گفت: اختتامیه شعر قرآنی و جایزه ادبی شعر حافظ در نمایشگاه قرآن عصر امروز برگزار میشود.
آقای حامد طونی در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صداوسیما افزود: این جشنواره با هدف تقویت جریان شعری و همچنین بازتاب حکمتهای قرآنی در شعر برگزار خواهد شد.
وی گفت: شعر فارسی در طول تاریخ از قرآن کریم تاثیر گرفته است.
وی ادامه داد: مردم شاعران بزرگ ایران را به حکیم شاعر میشناسند: مثل فردوسی، نظامی و حافظ که همگی حکیم شاعر بوده اند.
وی با اشاره به اشعار حافظ گفت: حافظ تخلص خودش را با اشاره بر اینکه حافظ قرآن است میگیرد؛ حافظی که به مناسک و ظواهر دینی نقدها میکند، اما آنجایی که به قرآن میرسد میگوید: هر چه کردم همه از دولت قرآن کردم و این جایگاه را برای قرآن قایل است؛ حافظی که به تعبیر خودش به ۱۴ روایت، قرآن را حفظ کرده است.
وی گفت: شعر قرآنی و شعر معارفی در کشور ما سنت دیرپایی دارد.
آقای حامد طونی گفت: شعر در این دو قرن اخیر، تقریبا از قوت و بالندگی که در گذشته داشته، فاصله گرفته و در حوزه معارف و قرآن کمرنگتر شده است.
وی افزود: البته دوره بعد از انقلاب اسلامی این روند، روند رو به جلویی بوده است.
وی افزود: دغدغه سرشت قرآنی شعر فارسی در سالهای اخیر بیشتر شده تا آنجا که با این هدف جشنواره شعر قرآنی و جایزه ادبی شعر حافظ راه اندازی شده است.
دبیر اجرایی جایزه ادبی حافظ گفت: جشنواره شعر قرآنی دو بخش دارد ۱. تجلیل از شاعران پیشکسوتِ جریان سازِ شعر قرآنی است که در این بخش به انتخاب هیئت علمی جشنواره و با توجه به کارنامه ادبی شاعران شاخص؛ دو شاعر برگزیده خواهیم داشت که از شاعران پیشکسوت هستند.
وی افزود: در این بخش اعضاء هیئت داوران عبارتند از؛ استاد بهاءالدین خرمشاهی، حافظ شناس بزرگ معاصر، استاد قربان علی، استاد علی محمد مؤدب، آقایان دکتر سیار، میلاد عرفان پور و علی داوودی.
وی گفت: بخش دوم جشنواره بخش فراخوانی جشنواره است که از ۶ شاعر برگزیده؛ در مراسم اختتامیه از آنها تجلیل میشود.
وی ادامه داد: نگاه ما در موضوع شعر و به طور کلی فرهنگ و هنر یک نگاه فرایندی است یعنی صرف برگزاری یک جشنواره نمیتواند مسیری را که باید، رقم بزند.
آقای حامد طونی افزود: در نگاه فرآیندی بر خلاف نگاههای دستوری و بخشنامه ای، مجموعهای از فرآیندها باید تعریف شود که خود این جشنواره تلاش کرده است اتفاقهای دیگری را در کنار خودش رقم بزند؛ مثل شب شعر بزرگ از دولت قرآن با اشاره به بیت حافظ که عرض کردم؛ «هر چه کردم همه از دولت قرآن کردم» رویدادی بود که برگزار شد.
وی گفت: چند نشست تخصصی با حضور اساتید برگزار شد. در همین روزهای اخیر ده شب قرآنی داریم که هشت شب آن برگزار شده است و دو شب آن باقی مانده است.
وی افزود: مجموعه اینها در کنار بعضی از برنامههای آموزشی؛ مثل دورۀ آفتابگردانها که در مؤسسه فرهنگی هنری شهرستان ادب برگزار میشود، این فرآیندها را تشکیل میدهد که سهمی است که این مجموعه دارد.