پخش زنده
امروز: -
ماست چکیده زعفرانی با تزئینی از زرشک و خلال پسته و بادام با رشتههایی از گوشت گردن گوسفند، کمی شکر و گلاب ترکیب ملس و کشدار خورشت ماست اصفهان است.
به گزارش سرویس وبگردی خبرگزاری صدا و سیما ، یکی از غذاهایی که مردم اصفهان با شرایط زیستی خاص خود طبخ میکنند، حلیمی است به نام خورش ماست.خورش ماست یکی از انواع خورشهای معروف ایرانی است که اصالت آن متعلق به شهر اصفهان است. برای مشاهده آموزش کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه خورش ماست در ادامه با ما همراه باشید.
مواد لازم برای ۴ نفر
طرز تهیه خورش ماست
مرحله اول
برای تهیه خورش ماست خوشمزه ابتدای کار گوشت گردن را درون یک قابلمه مناسب قرار میدهیم، سپس پوست پیاز را جدا میکنیم و به خوبی میشوییم. در ادامه پیاز را به ۲ قسمت تقسیم میکنیم و درون قابلمه قرار میدهیم.
مرحله دوم
حالا مقداری زردچوبه درون قابلمه اضافه میکنیم، سپس تا اندازهای که روی گوشت را بگیرد آب اضافه میکنیم. در ادامه قابلمه را روی حرارت ملایم قرار میدهیم، سپس اجازه میدهیم گوشت به مدت ۳ ساعت به طور کامل بپزد.
مرحله سوم
در این مرحله پس از گذشت این زمان گوشت را از قابلمه خارج میکنیم، سپس استخوانهای آن را جدا میکنیم و گوشت آن را به صورت خیلی نازک ریش ریش میکنیم. در ادامه گوشت را درون یک قابلمه مناسب میریزیم.
مرحله چهارم
حالا گوشت را با گوشت کوب به اندازهای که گوشت سفید و کش دار شود میکوبیم. در ادامه ماست را درون یک قابلمه مناسب میریزیم، سپس قابلمه را روی حرارت ملایم قرار میدهیم و مقداری شکر به آن یاضافه میکنیم.
مرحله پنجم
در این مرحله ماست را روی حرارت به صورت مداوم هم میزنیم تا ماست جوش بیاید. زمانی که ماست جوش آمد گوشت را به آن اضافه میکنیم و به صورت مداوم هم میزنیم تا گوشت و ماست با هم ترکیب و یکدست شوند.
مرحله ششم
حالا مغز گردو را به صورت نگینی ریز خرد میکنیم، سپس به همراه خلال بادام و زعفران دم کرده درون خورش ماست میریزیم. در ادامه مقداری نمک و گلاب درون خورش ماست میریزیم، سپس مخلوط میکنیم.
مرحله هفتم
در نهایت زمانی که خورش ماست غلیظ و کش دار شد آن را از روی حرارت بر میداریم، سپس درون ظرف مورد نظرمان میریزیم. در آخر مقداری خلال پسته و زرشک روی آن به عنوان تزئین میریزیم، سپس به صورت سرد سرو میکنیم. نوش جان.
نکات کاربردی طبخ و سرو خورشت ماست اصفهانی
نکات تکمیلی در مورد خورش ماست اصفهانی