پخش زنده
امروز: -
خبر به کارگیری رباتهای پیشرفته در اداره پلیس نیویورک، نارضایتی شدیدی را در میان ساکنان این شهر برانگیخته و آنها را به اعتراض واداشته است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ مردم نیویورک پس از این که پلیس و شهردار اعلام کردند؛ ناوگان جدیدی از رباتها در خیابانها و متروهای شهر گشت خواهند زد، خشمگین شدند.
این خبر در میدان تایمز اعلام شد و سه ربات برای نخستین بار کار خود را در این میدان آغاز کردند. یک سگ رباتیک پلیس به ماموران در موقعیتهای خطرناک کمک میکند. «ربات امنیت خودکار K ۵» یا (K ۵ Autonomous Security Robot) و سیستم «GPS StarChase» نیز بر افراد و وسایل نقلیه نظارت خواهند کرد.
اریک آدامز (Eric Adams) شهردار نیویورک، کمپین خود را براساس وعده کاهش جرم و جنایت در این شهر اجرا کرده و معتقد است که از نیروهای رباتیک برای نجات جان افراد و جلوگیری از بروز جنایات استفاده خواهد شد. با وجود این، ساکنان نیویورک در مورد رها کردن رباتها در شهر با شهردار همعقیده نیستند.
ربات K ۵، مجهز به هوش مصنوعی است تا اعلانهای حادثه را در لحظه ارائه دهد. این ربات به شکل تخممرغ که توسط شرکت «Knightscope» ساخته شده، به میکروفون، دوربین و حسگرهای سونار و لیدار مجهز است. این ربات که حدود ۵.۵ فوت (۱.۶ متر) قد و ۴۰۰ پوند (۱۸۱ کیلوگرم) وزن دارد و حداکثر سرعت آن سه مایل در ساعت (۴.۸ کیلومتر در ساعت) است، مانند جاروبرقی رباتیک رومبا (Roomba) از فناوری خودران استفاده میکند.
رییس اداره پلیس نیویورک سیتی (NYPD) اعلام کرد: ربات K ۵ توسط سازمانهای مجری قانون، از جمله پلیس هانتینگتون پارک، دانشگاههای سراسر کشور، شرکتها، مراکز خرید و سایر مکانهایی که به امنیت نیاز دارند، استفاده شده است. برای پیشگیری از جرم، به بازدارندههای بیشتری نیاز بود.
بنا بر اعلام وبگاه دیلی میل، ربات K ۵ به صورت آزمایشی در اختیار اداره پلیس نیویورک سیتی قرار گرفته است. این ربات، کار خود را از ژوئن یا ژوئیه آغاز میکند و در اطراف میدان تایمز یا ایستگاههای مترو پرسه میزند.
ردیابی با سیستم GPS StarChase، به دو شکل دستگاههای دستی و دستگاههای نصبشده روی وسایل نقلیه انجام میشود. این سیستم به پلیس امکان میدهد تا از GPS برای ردیابی کردن استفاده کند. به گفته مقامات پلیس، این سیستم که چندین سال است در مراکز خرید و سایر مکانها استفاده میشود، ابتدا با همکاری یک انسان به کار گرفته خواهد شد.
آخرین نمونه، یک ربات چهارپای زرد رنگ موسوم به «دیجیداگ» (Digidog) است که در خیابان میچرخد.
شهردار نیویورک تاکید کرد؛ در برابر فشارها علیه سگ رباتیک سر تعظیم فرود نمیآورد. رباتها قادر به برقراری ارتباط دو طرفه هستند؛ به عنوان مثال، اگر یک مامور پلیس بخواهد با یک مظنون صحبت کند، رباتها میتوانند بدون آسیب رساندن به مظنون، ارتباط را برقرار کنند.
با وجود این، در سال ۲۰۲۱ پس از محکوم شدن یک سگ رباتیک به هدف قرار دادن جوامع کمدرآمد رنگینپوست، همکاری با آن لغو شد و الکساندریا اوکاسیو کورتز (Alexandria Ocasio-Cortez) نماینده پیشرو کنگره آمریکا، آن را یک پهپاد رباتیک نظارت بر زمین نامید. پهپادهای رباتیک نظارت بر زمین اکنون برای آزمایش کردن روی جوامع رنگینپوست کمدرآمد با مدارسی که منابع کافی ندارند، به کار گرفته میشوند.
مردم نیویورک نه تنها از احتمال جاسوسی عصبانی هستند، بلکه در مورد هزینه رباتها نیز احساس ناراحتی میکنند.