تصویب پرداخت صددرصد هزینه های درمانی ایثارگران بازنشسته
نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی امروز تأمین صد در صد هزینه های درمانی ایثارگران بازنشسته و افراد تحت تکفل آنان را بر عهده صندوق های بازنشستگی ذیربط قرار دادند.
به گزارش خبرنگار واحد مرکزی خبر ؛ این مصوبه در پی طرح استفساریه بند (ب) ماده (۴۴) قانون برنامه پنج ساله پنجم توسعه تصویب شد.
کلیات و جزئیات این استفساریه به صورت دو فوریتی در مجلس بررسی شد و به ترتیب با ۱۳۸ و ۱۴۶ رأی موافق به تصویب رسید.
نمایندگان مجلس همچنین نظرات شورای نگهبان را در طرح تعیین تکلیف تأمین اجتماعی اشخاصی که ۱۰ سال و کمتر حق بیمه پرداخت کرده اند ، تأمین کردند.
این طرح پیش از این به تصویب نمایندگان رسیده اما با ایراداتی از سوی شورای نگهبان مواجه و به مجلس ارجاع شده بود.
با تصویب نمایندگان، سازمان تأمین اجتماعی مکلف شد به افرادی که حداقل ۱۰ سال سابقه پرداخت حق بیمه دارند و به سن ۶۰ سال برای مردان و ۵۵ سال برای زنان رسیده اند یا به هر دلیلی به تشخیص کمیسیون های موضوع ماده ۹۱ قانون تأمین اجتماعی مصوب ۳-۴-۱۳۵۴ و اصلاحات بعدی آن در سنین کمتر از موارد فوق از کار افتاده شده اند، اما از حق مستمری برخوردار نمی شوند ، متناسب با سنوات پرداخت حق بیمه ، حقوق بازنشستگی پرداخت نماید.
با مجوز مجلس ، افرادی که کمتر از ۱۰ سال حق بیمه پرداخت کرده اند نیز می توانند با پرداخت مابه التفاوت حق بیمه اعم از حق کارگر و کارفرما تا ۱۰ سال به نرخ سال جاری از امتیاز بازنشستگی این حکم برخوردار شوند.
همچنین سازمان تأمین اجتماعی مکلف شد به فرزندان و همسران بیمه شده متوفی که زیر ۱۰ سال سابقه پرداخت حق بیمه دارد نسبت به سنوات ، مستمری پرداخت نماید.
نمایندگان تبصره (۲) ماده واحده این طرح را نیز اصلاح کردند که بر این اساس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور موظف شد علاوه بر حق الثبت فعلی، یک در هزار به قیمت منطقه ای بابت حق الثبت اموال غیر منقول دریافت و به ردیف خاصی در خزانه داری کل واریز نماید.
وکلای ملت در همین خصوص دولت را مکلف کردند اعتبار مورد نیاز برای اجرای این قانون را از محل درآمدهای موضوع این تبصره پیش بینی نماید.
مجلس؛ شورای دستگاه های نظارتی تشکیل می شود
نمایندگان مجلس شورای اسلامی با تصویب دو ماده از طرح عضویت و لغو عضویت نمایندگان مجلس در شوراهای عالی ، شوراها ، مجامع و سایر هیئت ها بررسی این طرح را به پایان رساندند.
با تصویب وکلای ملت مقرر شد در قوانینی که برای انتخاب نماینده ناظر، کمیسیون تخصصی تعیین نشده است هیئت رئیسه مجلس ، کمیسیون تخصصی ذیربط را تعیین نماید.
همچنین با تصویب ماده دیگری به منظور ایجاد هماهنگی برای کارآمد کردن نظام نظارت ، ارتقاء بهره وری و تقویت مدیریت کشور ، شورای دستگاه های نظارتی متشکل از دو نفر از مسئولان نظارتی هر قوه با انتخاب رئیس قوه با حفظ استقلال هر یک از قوا در حدود مقرر در قانون اساسی تشکیل می شود.
شورای مذکور وظیفه نظارت بر فرآیند تولید آمارهای پایه و شاخص های کلان کشور را که مرکز آمار آن را تهیه می کند نیز عهده دار است.
جلسه علنی مجلس شورای اسلامی صبح امروز با حضور ۲۰۵ نماینده و به ریاست ابوترابیفرد آغاز شد.
دستور جلسه امروز مجلس علاوه بر رسیدگی به گزارش کمیسیون تدوین آیین نامه داخلی مجلس درمورد طرح عضویت و لغو عضویت نمایندگان مجلس در برخی از شوراهای عالی، شوراها، مجامع و سایر هیئتها و گزارش کمیسیون بهداشت و درمان درباره طرح دو فوریتی تعیین تکلیف تامین اجتماعی اشخاصی که ده سال و کمتر حق بیمه پرداخت کردندبه این شرح است:
- گزارش شور دوم کمیسیون ویژه حمایت از تولید ملی و نظارت بر اجرای سیاستهای کلی اصل ۴۴ قانون اساسی درباره طرح یک فوریتی اصلاح تبصره ۵ بند الف ماده ۳ قانون اصلاح سیاستهای کلی اصل ۴۴ قانون اساسی.
- گزارش کمیسیون قضایی و حقوقی درباره طرح الحاق یک تبصره به ماده ۳ قانون اختیارات رئیس قوه قضائیه.
- گزارش کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی درباره لایحه موافقتنامه همکاری بین وزارت کشور جمهوری اسلامی ایران و وزارت کشور فدارسیون روسیه.
عضو هیئت رئیس مجلس از اعلام وصول طرح قانونی الحاق یک بند به ماده ۵۲۴ قانون آیین دادرسی مدنی خبر داد.
منادی در جلسه علنی امروز مجلس شورای اسلامی همچنین گفت: الحاق یک تبصره به ماده ۵۰۵ قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی انقلاب در امور مدنی نیز اعلام وصول می شود.
نماینده بهار:حل مشکلات کشور درگرو ارتباط با امریکا نیست
نماینده مردم بهار و کبودرآهنگ در مجلس گفت: در سایه استراتژی نرمش قهرمانانه باید تاکتیک های دیپلماتیک هوشمندانه انتخاب کرد؛ ضمن اینکه باید قایل باشیم که حل مشکلات کشور در گرو ارتباط با آمریکا نیست و باید عزت، حکمت و مصلحت در سرلوحه هر اقدامی قرار گیرد.
محمدعلی پورمختار در جلسه علنی امروز مجلس شورای اسلامی در نطق میان دستور خود، افزود: به ظاهر امریکا، دشمن شماره یک مردم ایران و مسلمانان و همه ملل، وادار به تغییر موضع شده و عزم مذاکره و رفع مشکلات و جبران گذشته را کرده است.
وی گفت: امام خمینی(ره) به حق آمریکا را شیطان بزرگ نامید و اغواگری و فریب کاری خاصیت شیطان است که از ترفندهای شیطان در عالم سیاست و دیپلماسی، روی خوش نشان دادن به مسئولان دیگر کشورها و استقبال ظاهری از آنها به مظور جلب اطمینان ایشان است.
این نماینده مجلس نهم افزود: در سایه مقاومت جانانه ملت شریف و رهبری هوشمندانه رهبر انقلاب عمود خیمه آمریکا در جنگ اقتصادی در حال فرو ریختن است و نصرت الهی در انتظار ماست.
رئیس کمیسیون اصل ۹۰ مجلس با بیان اینکه شناخت و بررسی نیت و رفتار آمریکا نیاز به زحمت ندارد، گفت: هم اکنون دست دوستی آمریکایی ها در دست برخی مسئولان و مردم کشورهایی مانند عراق، افغانستان، لیبی، یمن، مصر، بحرین و فلسطین است و مردم مسلمان همین کشورها به دست آمریکا از طریق تسلیم و حمایت از نیروهای افراطی روزانه دسته دسته کشته می شوند.
پورمختار با بیان اینکه تحمیل جنگ اقتصادی و اعمال تحریم های ظالمانه، غیر قانونی و غیر انسانی از سوی آمریکا که رویه اصلی سیاست های این کشور است، گفت: با اطمینانی که از ادامه مقاومت مردم و مسئولین داریم و همگی به فضل الهی امیدواریم، فرصت تاریخی برای اقتصاد کشور است و لذا دولت که تلاش وسیع در این راه مصروف داشته باید به راهکارهای ویژه عنایت داشته باشد.
رئیس کمیسیون اصل نود مجلس در ادامه با اشاره به ضرورت مبارزه جدی و بی ملاحظه با مفاسد اقتصادی، خواستار برخورد قاطعانه و به دور از هرگونه مصلحت اندیشی با مفسدین و متجاوزان به حقوق ملت و بیت المال شد و از مسئولان خواست از تهدید نهراسند و تسلیم سفارشات و تطمیع و جوسازی نشوند.
پورمختار با اشاره به اینکه گردشگری در اقتصاد مقاومتی به بودجه کمک می کند، تصریح کرد: استان همدان و بسیاری از استان های کشور با داشتن پیشینه تاریخی و ظرفیت های بسیار بالای گردشگری نیازمند حمایت ویژه است.
وی در ادامه، قوه قضائیه را ملجأ و پناهگاه مظلومان توصیف کرد و گفت: مردم انتظار برقراری عدالت، رفع و دفع ظلم از قضات شریف، سرعت در رسیدگی، احقاق حق، سفارش ناپذیری و زدودن اندک زنگارهای نشسته بر ترازوی عدالت را دارند.
نقوی حسینی: جلسه کمیسیون امنیت ملی با ظریف، محرمانه نبود
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفت:جلسه اخیر کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی با حضور وزیر امورخارجه غیرعلنی و محرمانه نبود.
به گزارش خبرنگار واحد مرکزی خبر ، سید حسین نقوی حسینی در نطق میان دستورش در جلسه علنی مجلس افزود:این جلسه با حضور نمایندگانی از برخی کمیسیون های دیگر مجلس برپا شد و بنده مطالب مندرج در برخی رسانه ها مانند کیهان درباره این جلسه را تکذیب نکردم.
وی گفت: بنده گفته ام مطالب این رسانه ها درباره محتوای این جلسه در گزارش مکتوب کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی نبود اما نگفتم که آن را تکذیب می کنم.
حسینی در بخش دیگری از نطقش با اشاره به موضوع مذاکره با آمریکا هشدار داد : دولتمردان امروز و آینده تصور نکنند که با وادادگی ، کوتاه آمدن و عقب نشینی می توان آمریکا را نرم و در رفتارش تغییر ایجاد کرد .وی تاکیدکرد: آمریکا باید خوی تجاوزگری ، خودبرتر بینی و سلطه گریش را تغییر دهد والا با تلفن ، گفتگو و مذاکره ، مساله حل نخواهد شد.
حسینی یادآور شد : تعظیم آمریکا در مقابل ملت ایران و اظهارتمایل دولت و کنگره این کشور مبنی بر حل مناقشات و برقراری روابط دیپلماسی پارلمانی با ایران ثمره ۳۵ سال مقاومت ملت ایران در مقابل مداخلات، تجاوزگری ها ، فشارها و تهدیدات آمریکا علیه امنیت ملی خود است.
وی گفت: ملت ایران هرگز قتل عام هموطنان انقلابی اش را با سلاح های آمریکایی در دوران طاغوت ، انواع کودتاهای آمریکایی مانند کودتای نافرجام نقاب، عملیات نظامی مانند حمله به طبس و قتل عام زنان و کودکان در حمله به هواپیمای ایرباس را فراموش نخواهد کرد.
حسینی افزود: ملت ایران هرگز حمایت همه جانبه آمریکا از صدام در دوران دفاع مقدس که به پرپرشدن هزاران جوان برومند کشور و جانبازی هزار مجاهد ایثارگر شد ، تحریم ها ، تهدیدات ، فشارهای غیرقانونی و به ناحق آمریکا و هم پیمانانش علیه نظام اسلامی و مصادره به ناحق اموالش در ۳۴ سال گذشته را فراموش نخواهد کرد.
وی گفت: جمهوری اسلامی ایران با منطق قوی و مستدل و بر اساس مذاکره در حل مناقشات دیپیماسی علیرغم همه جنایات ، تجاوزها ، خیانت ها ، تهدیدات ، تحریم ها و فشارها، گام نخست را با هدف اعتمادسازی و در پاسخ به ولع آمریکا و غرب برای مذاکره با ایران ، برداشته و منتظر اقدامات عملی و اعتمادساز آنان است.
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس افزود: گرچه به تعبیر رهبر معظم انقلاب نمی توان به این مذاکرات خوشبین بود اما اکنون افکار عمومی ایران و جهان منتظر عملی شدن ادعاهای آمریکایی هاست .
وی ، آزادسازی اموال مصادره شده ملت ایران ، خارج شدن تحریم از دستور کار دولت و کنگره آمریکا، حذف تحریم های غیرقانونی و تغییر رفتار خصمانه علیه ملت ایران بر محور احترام متقابل را ساده ترین و ابتدایی ترین اقدامات آمریکا و غرب در چارچوب اعتمادسازی برای ملت ایران برشمرد.
حسینی به دولتمردان آمریکا و غرب هشدار داد: در غیراین صورت ، یگانه فرصت آمریکا و غرب که خودشان مدعی آنند از دستشان خواهد رفت.
نماینده ورامین در مجلس شورای اسلامی دربخش دیگری از نطقش با اشاره به نزدیکی مذاکرات هسته ای با ۱+۵ گفت:در این نشست ، تحریک دیپلماسی دولت که متکی به حمایت رهبر معظم انقلاب و ملت رشید ایران است باید با رویکرد نرمش قهرمانانه ، ظرفیت و توانمندی اش را به نمایش گذارد.
وی گفت: همانطور که تاکنون رئیس جمهور و وزیر امور خارجه تاکید کرده اند باید با رعایت خطوط قرمز نظام از حقوق و منافع ملی دفاع شود.
حسینی ، حق مسلم ملت ایران در بهره برداری از انرژی صلح آمیز هسته ای و غنی سازی با هر درجه مورد نیاز صنعت هسته ای در داخل کشور را از خطوط قرمز نظام و غیرقابل مذاکره دانست و تاکید کرد: هیچ کس حق ندارد درباره این حقوق ملی مذاکره کند یا منتظر نظر و مجوز کسی باشد.
وی گفت: امروز کشورمان جزو حلقه کشورهای دارای فناوری هسته ای دنیا با امتیاز بومی است و تقریبا صد در صد قطعات و امکانات مورد نیاز صنعت هسته ای را در داخل تولید می کند به این علت از مرحله مذاکره عبور کرده است.
حسینی تاکید کرد: این غربی ها هستند که باید با اعتمادسازی و اقدامات عملی اعتماد سازی،نشان دهند که می خواهند از طریق مذاکره ، مناقشات را حل و فصل کنند .