پخش زنده
امروز: -
در پی رشد فزاینده چتجیپیتی در جهان نگرانیهایی پیرامون سیستمهای هوش مصنوعی ایجاد شده و کشورهای مختلف در تلاش تنظیم قوانینی برای این فناوری هستند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما به نقل از رویترز، پیشرفتهای سریع در هوش مصنوعی مانند چتجیپیتی که توسط مایکروسافت پشتیبانی میشود، تلاشهای دولتها را برای توافق روی قوانین حاکم بر استفاده از فناوری پیچیده میکند.
آژانس حفاظت از دادههای ایتالیا اعلام کرد در صورتی که شرکت آمریکایی OpenAI تا پایان آوریل از خواستههای حفاظت از دادهها و حریم خصوصی پیروی کند، ممنوعیت موقت فناوری هوش مصنوعی چتجیپیتی را لغو خواهد کرد.
در ادامه آخرین اقداماتی که نهادهای حاکم ملی و بین المللی برای تنظیم ابزارهای هوش مصنوعی انجام داده اند، گفته شده:
استرالیا
سخنگوی وزارت علوم و صنعت این کشور در ۱۲ آوریل گفت: دولت درباره نحوه پاسخگویی به هوش مصنوعی از نهاد اصلی مشاوره علمی استرالیا درخواست مشاوره کرده و در حال بررسی مراحل بعدی است.
انگلیس
این کشور در ماه مارس اعلام کرد قصد دارد به جای ایجاد یک نهاد جدید، مسئولیت مدیریت هوش مصنوعی را بین تنظیمکنندههای حقوق بشر، سلامت و ایمنی و رقابت تقسیم کند.
چین
تنظیم گر فضای مجازی چین در ۱۱ آوریل از پیشنویس اقداماتی برای مدیریت خدمات هوش مصنوعی مولد پرده برداری کرد و گفت: از شرکتها میخواهد تا ارزیابیهای امنیتی را قبل از ارائه خدمات به مردم به مقامات ارائه کنند.
دفتر اقتصاد و فناوری اطلاعات چین در ماه فوریه اعلام کرد: پکن، پایتخت چین، از شرکتهای پیشرو در ساخت مدلهای هوش مصنوعی که میتوانند چتجیپیتی را به چالش بکشند، حمایت خواهد کرد.
اتحادیه اروپا
قانونگذاران اتحادیه اروپا در حال بحث درباره معرفی قانون هوش مصنوعی اتحادیه اروپا هستند که بر هرکسی که محصول یا خدماتی را ارائه میدهد که از هوش مصنوعی استفاده میکند، حکومت میکند. این قانون سیستمهایی را که میتوانند خروجیهایی مانند محتوا، پیشبینیها، توصیهها یا تصمیمگیریهای تأثیرگذار بر محیطها ایجاد کنند، پوشش میدهد.
قانونگذاران پیشنهاد کردهاند که ابزارهای هوش مصنوعی مختلف براساس سطح ریسک درک شده، از کم تا غیرقابل قبول طبقهبندی شوند.
فرانسه
ناظر حریم خصوصی این کشور (CNIL) در ۱۱ آوریل گفت: در حال بررسی چندین شکایت در مورد چتجیپیتی پس از ممنوعیت موقت این فناوری در ایتالیا به دلیل مشکوک به نقض قوانین حفظ حریم خصوصی است.
مجلس ملی فرانسه در ماه مارس استفاده از نظارت تصویری هوش مصنوعی را در بازیهای المپیک ۲۰۲۴ پاریس، بدون توجه به هشدارهای گروههای حقوق مدنی مبنی بر اینکه این فناوری تهدیدی برای آزادیهای مدنی است، تصویب کرد.
ایتالیا
ایتالیا در ۳۱ مارس پس از اینکه آژانس ملی داده، نگرانیهایی را درباره نقض احتمالی حریم خصوصی و عدم تأیید سن کاربران ۱۳ ساله یا بالاتر، همانطور که درخواست کرده بود، ابراز و یک ممنوعیت موقت برای چتجیپیتی OpenAI اعمال کرد.
روز چهارشنبه، آژانس حفاظت از دادههای این کشور، مهلتی تا پایان آوریل برای OpenAI تعیین کرد تا خواستههای خود در مورد حفاظت از دادهها و حریم خصوصی را قبل از از سرگیری این سرویس در کشور برآورده کند.
ژاپن
وزیر تحول دیجیتال تارو کونو در ۱۰ آوریل گفت که خواهان نشست آتی وزرای دیجیتال G۷ است. این جلسه برای بحث در مورد فناوریهای هوش مصنوعی از جمله چتجیپیتی و صدور یک پیام یکپارچه G۷ برای ۲۹ تا ۳۰ آوریل تعیین شده است.
اسپانیا
این کشور در ۱۱ آوریل به رویترز گفت: آژانس حفاظت از دادههای اسپانیا از ناظر حریم خصوصی اتحادیه اروپا خواسته تا نگرانیهای مربوط به حریم خصوصی چتجیپیتی را ارزیابی کند.
آمریکا
دولت آمریکا در ۱۱ آوریل اعلام کرد در پس ابهامات و سوالاتی که درخصوص تأثیر هوش مصنوعی بر امنیت ملی و نظام آموزش وجود دارد، به دنبال وضع قوانینی درباره سیستمهای هوش مصنوعی است. جو بایدن قبلا به مشاوران علم و فناوری گفته بود که هوش مصنوعی میتواند در رسیدگی به بیماریها و تغییرات آب و هوایی کمک کند، اما رسیدگی به خطرات بالقوه برای جامعه، امنیت ملی و اقتصاد نیز مهم است.
انتهای پیام/