پخش زنده
امروز: -
کارشناسان تغذیه در ماه مبارک رمضان به روزه داران توصیه میکنند، نوشیدنیهایی مانند شربت آبلیمو، خاکشیر، تخم شربتی، کاسنی، سکنجبین و بیدمشک را که سبب کاهش تشنگی و عطش می شود را مصرف کنند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما؛ مرکز سمنان ،️روزه داری در فصل گرما دچار کم آبی بدن میشود، آب بدن مهمترین عاملی است که میتواند برای روزه داران باعث مشکلات زیادی شود و حتی جان فرد را به خطر اندازد.
راهکارهایی را متخصصان تغذیه به روزه داران برای جبران کم آبی بدن توصیه میکنند به شرح زیر است:
فاصله بین افطار تا سحر بهترین زمان برای جبران آب بدن
بین افطار تا سحر روزه داران میتوانند از نوشیدنیهای مخصوص ماه رمضان، چای کمرنگ، آب میوههای طبیعی و انواع میوههای تابستانی استفاده کنند، چای به دلیل داشتن مواد آنتی اکسیدان و ضد سرطان برای بدن مفید است، اما چای به دلیل مدر بودن باعث میشود مقدار بیشتری از آب بدن دفع شود.
هنگام افطار بهتر است که از شیر ولرم همراه با مواد دارای قند طبیعی مانند خرما، عسل یا انگور شیرین استفاده شود چرا که این مواد شیرین علاوه بر تنظیم قند خون، خاصیت سم زدایی نیز دارند.
یکی از راههای مقابله با تشنگی در ماه مبارک رمضان مصرف میوه و سبزی فراوان است که علاوه بر مقاومت بیشتر در مقابل تشنگی، به دلیل داشتن فیبر، سرعت حرکت مواد غذایی را کاهش داده وسبب میشود احساس گرسنگی نیز دیرتر فعال شود.
راههای رفع عطش
مصرف میوه و سبزی سبب رفع مشکل یبوست نیز میشود. سبزیها مانند کاهو، خیار، کرفس و سبزی خوردن، چون آب را در خود نگه میدارند باعث استمرار و تداوم آبرسانی به بدن میشوند و مصرف سالاد کاهو به خصوص در وعده سحر توصیه میشود.
پرهیز از نوشیدن آب یخ
زمانی که آب خنک همراه با یخ مصرف میشود، چون دمای بدن را برای مدت کوتاهی پایین میآورد، اما باعث رفع عطش در دراز مدت نمیشود.
هنگام افطار باید از نوشیدن آب یخ به طور ناگهانی پرهیز کرد همچنین در وعده افطار نیز از نوشیدنیهای ماه رمضان استفاده کرد.
نوشیدنیهای ماه رمضان
شربت آبلیمو
شربت آبلیمو یکی از نوشیدنیهای ماه رمضان است و شربت آبلیمو کم شیرین سبب ترشح بزاق شده و احساس تشنگی را در روزه داران برطرف میکند.
شربت خاکشیر و تخم شربتی
از دیگر نوشیدنیهای ماه رمضان شربت خاکشیر و تخم شربتی خنک کننده و ضد عطش هستند و میتوانند آب را درون دانههای خود نگه دارند و به تدریج آن را به بدن برسانند. در نتیجه نیاز بدن را به مدت طولانیتر نسبت به آب تامین میکند. بهتر است آنها را بدون شکر یا با شکر کم مصرف کرد.
کاسنی
دربین عرقیات سنتی، فقط کاسنی خاصیت خنک کنندگی بدن را دارد، از این رو پیشنهاد میشود نوشیدنیهای مخصوص ماه رمضان مانند خاکشیر را با کمی کاسنی و گلاب مخلوط و سپس استفاده کرد.
شربت سکنجبین
شربت سکنجبین به تنهایی یا با اضافه کردن سکنجبین به خاکشیر نیز میتواند به رفع عطش کمک کند و بهتر است این ترکیب را تهیه و برای رفع تشنگی آن را نوشید.
دم کرده نعناع
دم کرده برگ خشک نعناع و یا مخلوط آن با عسل بین افطار تا سحر موجب رفع تشنگی خواهد شد.
تهیه و مصرف شربت نعناع نیز رفع تشنگی بسیار مفید است. برای تهیه آن باید از شربت پایه استفاده کرد. جوشاندن شکر و آب به نسبت دو به یک و افزودن مقداری عرق نعناع و آب لیمو ترش که باید به صورت خنک مصرف شود. این شربت نیز به میزان زیادی از عطش جلوگیری میکند و از نوشیدنیهای ماه رمضان است.
دم کرده لیمو عمانی با گل گاو زبان و نبات
دم کرده لیمو عمانی با گل گاو زبان و نبات نیز میتواند علاوه بر رفع تشنگی، باعث آرامش و خواب مناسب در شب شود.
شربت تمبر هندی با عسل
خیس کردن تمبر هندی و صاف کردن آن و سپس مخلوط آن با عسل و تهیه شربت، نوشیدنی مفیدی برای رفع یبوست در ماه رمضان محسوب میشود.
مخلوط زردآلوی تازه همراه با عسل
مخلوط زرد آلوی تازه همراه عسل نیز مناسب جهت رفع عطش و برای سنگینی معده میتوان استفاده کرد.
میتوان به جای یک عدد میوه، نصف تا یک لیوان آب میوه مصرف کرد، البته بهتر است آبمیوه طبیعی باشد. مخلوط میوهها با شیر مانند شیر موز یا توت فرنگی نیز از نظر تغذیه بسیار با ارزش است.