پخش زنده
امروز: -
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت از طراحی و تدوین زنجیره ایده تا فروش محصولات حوزه سلامت خبر داد.
به گزارش خبرگزاری صدا وسیما به نقل از معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت،زنجیره ایده تا فروش محصولات حوزه سلامت متشکل از بخشهای آموزش، نوآوری، تحقیق و توسعه، غذا و دارو و بازاریابی و فروش است.
دکتر یونس پناهی با اشاره به شناسایی مولفههای موثر بر تجاری سازی یافتههای پژوهشی حوزه سلامت، گفت: برای مرجع شدن در زمینه نوآوری و فناوری، زنجیره ایده تا فروش محصول طراحی شده است. در مرحله نخست، آموزش قرار دارد که هدف تشویق به مسئله محوری و ارائه راهکار برای موضوعات سلامت جامعه است و مهمترین اقدامی که برای این مسئله باید لحاظ شود به روز کردن برنامه تحصیلی مبتنی بر محصول محوری است.
به گفته دکتر پناهی مرحله بعد از آموزش، زنجیره نوآوری است. توسعه گفتمان خلاقیت و ثروت آفرینی که با ارتباط مراکز تحقیقاتی با مراکز رشد، پارکهای علم و فناوری، مراکز نوآوری و شتابدهندهها امکان پذیر میشود.
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت با بیان اینکه تحقیق و توسعه مرحله دیگر زنجیره ایده تا محصول است، افزود: تقویت زیرساختها جهت مداخلات بالینی را میطلبد. به روزرسانی استانداردها و نظارت بر اجرای دقیق مداخلات ICH، حرکت به سوی مطالعات بالینی چند مرکزی و کاهش تعارض منافع از جمله راهکارهایی است که این مسیر را هموار میکند.
دکتر پناهی گام بعدی را افزایش بهره وری فرآیندهای سازمان غذا و دارو دانست و گفت: به روز رسانی فرآیندها و تسریع آنها بخش بزرگی از زنجیره را تامین کند، زیرا در حال حاضر نیز فرآیندهای پیچیده سازمان غذا و دارو برای شرکتها مسائلی را در پی داشته است بنابراین مشخص کردن مسیر شفاف با این سازمان به منظور گسترش صادرات محصولات و خدمات سلامت راهگشا خواهد بود.
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت مرحله نهایی را بازاریابی و فروش دانست و تصریح کرد: یکی از مهمترین راههای کمک به شرکتهای دانش بنیان حمایت از تولیدات و عرضه محصولات دانش بنیان در بازارهای داخلی و خارجی است. یاری رساندن به این شرکتها برای حضور در نمایشگاههای بینالمللی و آموزش نحوه صحیح ارائه و به نمایش گذاشتن محصولاتشان و همچنین تسریع فرآیندهای بازاریابی در منطقه میتواند موثر باشد.
دکتر پناهی تاکید کرد: رضایت مشتری خط پایان این زنجیره است که تحقیقات و فناوری سلامت را به سوی پاسخگویی اجتماعی هدایت میکند.
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت در ادامه راهکارهایی برای گسترش فناوریها و نوآوریهای سلامت و نحوه بهکارگیری آنها را مطرح و خاطرنشان کرد: فناوریهای نوین مانند هوش مصنوعی، یادگیری ماشین، علوم داده و پزشکی شخصی سازی شده بدون شک آینده صنعت و اقتصاد سلامت دنیا را در دست خواهد داشت و بنابراین شرکتهای توانمند ایرانی نیز نباید از سرمایه گذاری در فناوریهای نوین غفلت کنند؛ در این راه معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت ماموریتهایی را در حوزه درمانها و محصولات نوین پزشکی بر اساس ظرفیت دانشگاههای علوم پزشکی واگذار کرده است.