پخش زنده
امروز: -
معاون قرآن و عترت وزیر ارشاد در نشست اعضای فراکسیون قرآن و عترت مجلس با وزیر ارشاد با اشاره به اینکه در این دوره شاهد استقبال گسترده مردم از نمایشگاه هستیم،گفت : ۷۰ درصد نمایشگاه قرآن، مردمی است .
به گزارش خبرگزاری صدا وسیما ، علیرضا معاف در این نشست که در محل برپایی نمایشگاه بینالمللی قرآن کریم برگزار شد ، افزود: در مجموعه قرآنی وزارت ارشاد به عنوان دستگاه هماهنگکننده وزارت بهداشت، وزارت علوم و وزارت آموزش و پرورش نیز هستیم و آن چیزی که در این عرصه پیگیری میکنیم همین فرمایش رهبر معظم انقلاب است. امسال حسبالامر دستور وزیر ارشاد در نمایشگاه قرآن همین هدفگذاری را پیگیری کرده ایم و دال مرکزی مسئله انس با قرآن است.
معاون قرآن و عترت وزیر ارشاد اضافه کرد: یکی از رویکردهایی که امسال در نمایشگاه پیگیری شد مسئله بانوان، دختران و مسئله حجاب و عفاف و پوشش بود که بسیار ویژهتر از سال قبل به آن پرداخته شد. این بخش با افزایش حدود دو و نیم برابری نسبت به سال قبل مواجه بوده است. در این بخش به دنبال یک نگاه ترویجی دیگر نیز بودیم که ناظر به شعار زن، زندگی، آزادی بوده است بر همین اساس در این بخش دو نگاه اسلام و غرب به مسئله زن، به بحث گذاشته شد.
معاف با اشاره به اینکه هفتاد درصد نمایشگاه مجموعههای مردمی است، به بیان گوشه دیگری از فعالیتهای طراحی شده در نمایشگاه قرآن پرداخت و گفت: یکی از مسائل ما مسئله دهه هشتادیها بود، در پاسخ به ادعای غلط انقطاع نسلی دهه هشتادیها با انقلاب اسلامی که با موج سرود سلام فرمانده ابطال شده بود، در نمایشگاه قرآن هم این اتفاق افتاد. این حوزه هم نسبت به سال قبل با افزایش سه برابری همراه بوده است.
وی در ادامه به موضوع دانشبنیانها که از مطالبات مقام معظم رهبری نیز هست اشاره و اظهار کرد: در بحث دانشبنیانها، خانههای خلاق قرآنی و ایدهپردازهای قرآنی و جوانانی که پیشنهادهای نوآورانه دارند برای حل مسائل و مطالبات قرآنی مقام معظم رهبری حضور دارند. در این بخش دو رویداد ایدهپردازی نیز طراحی شد که داوری یکی از این رویدادها انجام شده است و داوری رویداد دیگر نیز تا پایان نمایشگاه انجام خواهد شد.
رئیس سیاُمین نمایشگاه بینالمللی قرآن با اشاره به اینکه در این دوره شاهد استقبال گسترده مردم از نمایشگاه هستیم، به برخی دیگر از ویژگیهای این دوره از نمایشگاه پرداخت و گفت: هم اکنون و همزمان با نمایشگاه تهران در ۱۲ استان کشور هم نمایشگاه در حال برگزاری است. وزیر ارشاد تأکید داشت که نمایشگاه به گونهای طراحی شود که قابل چرخاندن باشد، الان وضعیت به گونهای طراحی شده است که هزینه صورت گرفته برای طراحی نمایشگاه قرآن در تهران محصور نشده است و این امکان را دارد که در کشور بچرخد. علاوه بر استانها شاهد برپایی نمایشگاه قرآن در هفت کشور دیگر نیز خواهیم بود.
عنوان بینالمللی نمایشگاه قرآن تاکنون صوری بوده است
وی با اشاره به اینکه عنوان بینالمللی در نمایشگاه قرآن تا نون صوری بود ولی امسال تا حد قابل توجهی محقق شده است، اضافه کرد: امسال در بخش بینالملل ۲۱ کشور حضور دارد و ۴۹ مهمان نیز در این بخش خواهیم داشت.
معاف گفت: در بحث بودجهای در حوزه قرآن ظرفیت کار بسیار بالاست. تا قبل از کرونا موسسات مردمی حدود شش میلیون مخاطب داشتند، اما بعد از کرونا این رقم به چهار میلیون نفر رسیده است. ما با ظرفیت عظیمی از موسسات مردمی روبرو هستیم که شامل ۳۱۰۰ موسسه دارای مجوز از ارشاد است.
در این نشست برخی از نمایندگان حاضر به بیان دیدگاههای خود در مورد فعالیتهای قرآنی کشور و لزوم جهتگیری فعالیت در دولت به سمت فعالیتهای قرآنی پرداختند. در این جلسه حجتالاسلام والمسلمین محمد حاجابوالقاسم، عضو مجلس خبرگان رهبری و حسن مسلمینائینی، رئیس جهاددانشگاهی هم حضور داشتند.
همچنین در این نشست علاوه بر حجتالاسلام والمسلمین نصرالله پژمانفر رئیس فراکسیون قرآن و عترت مجلس شورای اسلامی، جمعی از اعضای این فراکسیون که بیش از ۱۰ نفر بودند به بازدید از بخشهای مختلف نمایشگاه بینالمللی قرآن پرداختند.
سیامین نمایشگاه بینالمللی قرآن از دوازدهم فروردین در محل مصلی امام خمینی(ره) آغاز به کار کرده است و تا ۲۶ این ماه پذیرای علاقهمندان خواهد بود.