پخش زنده
امروز: -
معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهورگفت: کلیات لایحه مربوط به زنان، یک نگاه دقیقا اسلامی و قرآنی است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، انسیه خزعلی،با حضور در برنامه گفتگوی ویژه خبری با اشاره به اینکه برخی تصور میکنند لایحه «امنیت زنان» لایحهای فمینیستی است، گفت: گاهی اوقات برخی مطرح میکنند اینکه دائماً «زن» ذکر میشود و برای زن میخواهد قوانین وضع شود، نوعی فمینیست و نگاه ویژه به زن است. میگویند چرا باید به زن به صورت ویژه نگاه شود؟ در حالی که اینگونه نیست. این نگاه دقیقاً اسلامی و قرآنی است و این نیست که، چون لایحه مربوط به زنان است پس حتما نگاه آن فمینیستی است.
خانم خزعلی با اشاره به توصیههای مقام معظم رهبری و مطالبه ایشان در خصوص لزوم رفع ظلم از زنان خاصه در درون خانواده گفت: حتی در دیدار اخیر چند ماه پیش که خدمت ایشان بودیم، با اینکه سخنرانان و مطالبه گران خانم، مطالب متعددی را در این دیدار مطرح کردند، اما به لزوم رفع ظلم از زنان خاصه در درون خانواده کسی اشاره نکرد. دغدغه خود آقا این بود که این مسئله باید در حکومت اسلامی که مدافع حقوق زنان است و رحمت و رافت ویژه به زنان دارد، مورد توجه قرار گیرد.
معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهور افزود: مشخص بود ایشان خیلی نگران هستند چرا قانونی که حمایت گر از زنان در جامعه اسلامی و در جمهوری اسلامی باشد، پیگیری نمیشود و به نتیجه نمیرسد؟
خانم خزعلی با اشاره به اینکه حدود ۱۲ سال است پیش نویس این کار به فرمان مقام معظم رهبری و با توجه به مطالبهای که ایشان مطرح کرده بودند تهیه شده، گفت: آنچه رهبر انقلاب تاکید دارند رفع ظلم به زن است و ما میبینیم که آقا رفع ظلم به زن را در بیش از ۴۰۰ مورد در سخنرانی هایشان ذکر میکنند و خواهان این هستند.
معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهور با اشاره به اینکه آیا نگاه و روح حاکم بر این لایحه میتواند فمینیستی باشد، گفت: گاهی اوقات برخی مطرح میکنند اینکه دائما «زن» ذکر میشود و برای زن میخواهند قوانین وضع شود، نوعی فمینیست و نگاه ویژه به زن است. در حالی که اینگونه نیست و این نگاه دقیقاً اسلامی و قرآنی است.
خزعلی افزود: ما میخواهیم عدالت برای همه فراگیر باشد و زن و مرد را شامل شود و همه بتوانند در شرایطی قرار گیرند که مورد آزار و ستم قرار نگیرند و اجحاف در حقشان نشود، اما در جاهایی قوانین خاص میگذاریم برای کسانی که شرایط ویژهای دارند و بیشتر ممکن است در معرض آسیب قرار گیرند و کمتر بتوانند از خود دفاع کنند.
وی همچنین به رویکرد قرآن به زنان اشاره کرد و گفت: قرآن کریم نیز به طور خاص در مورد زنان میگوید که به آنها ضرر نزنید و به آنها ظلم نکنید. حتی خود فلسفه حجاب این است که زنان مورد آزار قرار نگیرند و به طور خاص به علتل شرایط جسمی و موقعیتی که زن دارد روی زن تاکید میکند.
معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهور در بخش دیگر سخنان خود درباره توجه لایحه امنیت زنان به مباحث آموزشی و فرهنگی گفت: در برخی سرفصلها به مسئله حمایتی و در برخی به آموزش و مهارت آموزی توجه شده است. بخش عمده پیشگیری در آموزش تجلی پیدا میکند، لذا نهادهای مختلف و دستگاههای اجرایی موظف شده اند که این آموزشها را در مقاطع مختلف داشته باشند.
وی افزود: در بحث حمایتی نیز از زنانی که توان مالی کمتر دارند یا زنان بد سرپرست که مورد آسیب قرار میگیرند و کسانی که مورد تهدید قرار میگیرند یا ممکن است مورد سوء استفاده برای مسائل قاچاق قرار گیرند باید حکومت و دولت به طور خاص حمایت کند. وزارت خانههای مختلف در این زمینه موظف هستند و نیروی انتظامی نیز از اینها حمایت میکند و باید جاهایی برای اینها در نظر گرفته شود و حمایتهای قانونی و اخلاقی و تربیتی برای خانواده هایشان انجام شود.
خانم خزعلی، حمایتهای آموزشی را از جمله موارد مهم لایحه امنیت زنان اعلام کرد و گفت: آموزش دادن، مشورت دادن و نصیحت کردن و به گونهای خانواده را تحت پوشش آموزش قرار دادن مسئلهای مهم است تا از آسیب دیدگی و سوء استفاده از زن جلوگیری شود.
معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهور با تأکید بر اینکه همه موارد عنوان شده در لایحه به بحث کیفری و جرم ختم نمیشود، افزود: بیشتر جنبه فرهنگی در لایحه غالب است و بخشی از آن احکام و حقوق کیفری است که به آن پرداخته میشود تا بازدارندگی داشته باشد. مثلاً مردی که همسرش را از خانه اخراج کند یا فردی دخترش را به بدون رضایت او به ازدواج کسی درآورد برای جلوگیری از بسیاری از شکایتهایی که میرسیده است و خلاءهای قانونی که وجود داشته تامین شده است.
خانم خزعلی با بیان اینکه لایحه پیشگیری از آسیب دیدگی و ارتقاء امنیت زنان در برابر سوء رفتار در بحث فرهنگی کار کرده است، گفت: مکملهای فرهنگی از ادارات و دستگاههای فرهنگی نیز قرار است به آن اضافه شود.
وی همچنین گفت: ما باید بیشتر بر روی بحث فرهنگی و سبک زندگی به سبک اسلامی شدن متمرکز شویم. آموزش باید داده شود. برای این آموزشها ضمانتهای اجرایی هم هست و برای همین آموزشها باید گزارشهایی داده شود و نظارتهایی از طرف وزارت دادگستری، وزارت کشور و معاونت زنان هر چند ماه انجام شود. نظارت با معاونت زنان و خانواده ریاست جمهوری و وزارت دادگستری و وزارت کشور است، اما متولی از نظر اجرا دستگاههای مختلف هستند و ما در بحث اجرا وارد نمیشویم و دستگاههای مختلف اجرا را بر عهده دارند.
معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهوربا بیان اینکه مورد سؤال است که آیا برخی از این دستگاههای اجرایی توان لازم را برای اجرای مواد این لایحه دارند و یا بودجه لازم برای اجرا هست، گفت: ممکن است در سالهای اول همه مواد و بندهای قانون اجرا نشود، اما کمکم همانطور که قوانین دیگر به بودجهای که هرسال به آنها تخصیص داده میشود، در هر سال پیشرفت عملیاتی دارند و امیدواریم این قانون هم ختم خیری برای اجرا پس از تصویب داشته باشد.