پخش زنده
امروز: -
اولین جلسه شورای راهبردی قرآن و عترت کانونهای فرهنگی هنری مساجد خوزستان با موضوع راهاندازی پایگاههای قرآنی در مساجد برگزار شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما استان خوزستان ، اولین جلسه شورای راهبردی قرآن و عترت کانونهای فرهنگی هنری مساجد خوزستان، امروز با حضور اساتید خبره و صاحبنظران حوزه قرآن و عترت و مدیران قرآنی موفق استان با هدف برنامهریزی، تقویت و انسجامبخشی برنامههای قرآنی کانونهای مساجد و راهاندازی پایگاههای قرآنی در مساجد برگزار شد.
حجتالاسلام قاسم سمیری، در این جلسه با اشاره به برگزاری فرارسیدن شبهای قدر، اظهار کرد: بهترین تعبیر در مورد شب قدر را خداوند در قرآن و در سوره قدر بیان کرده است؛ باید از فرصت این شبها که برابر با اطاعات و بندگی هزار ماه است، استفاده کنیم.
مدیر ستاد هماهنگی کانونهای فرهنگی هنری مساجد خوزستان، با بیان توضیحاتی در مورد فعالیتهای کانونهای مساجد استان، افزود: در حال حاضر یک هزار و ۲۰۰ کانون در سطح استان در دو بخش شهری و روستایی فعالیت میکنند که ظرفیت بزرگی برای انجام فعالیتهای فرهنگی، قرآنی و هنری در مساجد محسوب میشود.
وی با بیان اینکه جدیدا سیاستی اتخاذ شده که در هر کانون فرهنگی هنری مساجد باید یک همترازی به عنوان واحد خواهران با همان ساز و کار تحت عنوان کانون فعال شود، اضافه کرد: این موضوع را در حال پیگیری داریم و در تلاش برای تحقق آن هستیم.
حجتالاسلام سمیری، با اشاره به اینکه حدود سه هزار طلبه در کانونها فعالیت میکنند و در همه استان پایگاههای مسجدی داریم که هیئت امنا و امام جماعت ناظر بر فعالیتهای آنها هستند، تصریح کرد: در سامانه بچههای مسجد، بانک اطلاعاتی کانونهای مساجد را داریم و همه فعالیتها ثبت میشود.
وی با اشاره به تاکیدات مقام معظم رهبری جهت راهاندازی پایگاههای قرآنی در مساجد تصریح کرد: در این راستا هر مسجد باید به یک پایگاه قرآنی تبدیل شود که تاکنون ۲۰۲ کانون فرهنگی هنری در سامانه بچههای مسجد در پاسخ به منویات مقام معظم رهبری جهت راهاندازی پایگاه قرآنی در مساجد لیبک گفتند و ۸۰ پایگاه نیز با برگزاری محفل جزءخوانی قرآن به همراه جلسات تفسیر و همخوانی در ماه مبارک رمضان جهت برگزاری این طرح اعلام آمادگی کردند.
مدیر ستاد هماهنگی کانونهای مساجد خوزستان، با بیان اینکه مقر و پایگاه باید در مسجد باشد و ضرورت دارد مدارس با مساجد ارتباط بگیرند، عنوان کرد: نیاز است شهرداری، مؤسسات قرآن و شخصیتهای قرآنی در مساجد ورود کنند و فعالیتهای خود را در مساجد برگزار کنند.
وی ابراز کرد: در صدد هستیم با حمایت شورای سیاستگذاری کانونهای فرهنگی هنری مساجد، متشکل از نماینده، ولی فقیه، استاندار، ادارات کل فرهنگ و ارشاد اسلامی، سازمان تبلیغات، اوقاف و امور خیریه، صدا و سیما، سپاه، شهردار نسبت به بسط و گسترش فعالیتهای قرآنی کانونهای مساجد اقدام کنیم.
حجتالاسلام سمیری، یکی از برنامههای ستاد کانونهای مساجد استان را بینالمللی کردن فعالیتها دانست و خاطر نشان کرد: این زمینه و ظرفیت توسط کانونهای مساجد خوزستان فراهم است که بتوانیم فعالیتهای فرهنگی، هنری و قرآنی را در کشورهایی همچون عراق و سوریه برگزار کنیم.
وی اذعان کرد: کانونهای فرهنگی هنری مساجد قابلیت برگزاری اقدامات و فعالیتهای مشترک را با ادارات و سازمانهای مختلف دارد و آماده دریافت پیشنهادات و نظرات اساتید و فعالان قرآنی برای تدوین منشور با ستاد مساجد و اجرای طرح پایگاههای قرآنی در کانونهای مساجد هستیم.
انتخاب مساجد به عنوان پایگاه قرآنی و همراه کردن اعضای مساجد، اقدام جامعه در مساجد شامل آموزش قرائت، تبیین، مسابقات، جذب قرا و مؤذنین، راهاندازی تلاوت قرآن در فاتحهها، تعیین مراکز قرآنی مشخص، اهمیت کار ویترینی برای جذی حداکثری، اهمیت شورای مساجد، رفع اختلافات اعضا و ارکان مسجد، تشکیل شورای واحد قرآن در استان، تدوین ابلاغیه واحد و یکپارچه قرآنی برای استان، اولویتبندی، عدم موازیکاری، برنامهریزی، فعالیتهای بینالمللی، جبهه قرآنی، مدارس قرآنی، تربیت مربی، استفاده از ظرفیت مربیان منطقهای، صدور گواهینامه پایان دوره و ... از جمله موارد مطرح شده در این جلسه بود.