پخش زنده
امروز: -
شمار مبتلایان به بیماری عفونی سیفلیس مادرزادی در کانادا در مدت چهار سال سیزده برابر شده است.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما، به نقل از شبکه تلویزیونی سی بی سی، شمار نوزادان کانادایی به بیماری عفونی سیفیلس مادرزادی مبتلا هستند به صورت قابل توجه و نگران کنندهای افزایش یافته بطوریکه در مدت چهار سال، سیزده برابر شده است.
شان رورک، پزشک: شمار موارد ابتلا به این بیماری فقط در حال افزایش نیست بلکه از کنترل خارج شده است.
کارشناسان پزشکی از شمار به شدت فزاینده نوزادان کانادایی نگران هستند که با بیماری سیفلیس به دنیا میآیند. موارد ابتلا به این بیماری در سراسر جهان در حال افزایش است. در میان کشورهای ثروتمند، شمار مبتلایان به این بیماری در کانادا به صورت قابل توجهی افزایش یافته است. در سال ۲۰۲۱ شمار موارد ابتلا به سیفلیس مادرزادی، سیزده برابر موارد ابتلا در سال ۲۰۱۷ بود. بیشترین موارد ابتلا به این بیماری در استانهای جنوبی کانادا است.
شان رورک: این بیماری در جوامعی رخ میدهد که آزمایش نمیدهند یا به مداوا دسترسی ندارند.
به گفته شان رورک که پژوهشگر است، بومیان اصیل (سرخپوستان) به صورت خاصی بیماری آسیب پذیرند.
شان رورک: نمیتوان انتظار داشت نظام بهداشت و درمان نتیجه بخش باشد وقتی افراد با موانع نژادپرستانه و نابرابریهای ساختاری در زمینه بهداشت و درمان مواجه هستند.
یوآندل ویندیگو به سیفلیس مبتلا نیست، اما میداند که دریافت درمان برای بومیان (سرخپوستان) چقدر میتواند دشوار باشد. او در زمان بارداری ساعتها سفر میکرد تا بتواند مراقبتهای پیش از زایمان را دریافت کند.
یوآندل ویندیگو. مادر کانادایی: گاهی برای دیدن دکتر باید چهار ساعت میرفتم. چهار ساعت هم برای بازگشت زمان میگذاشتم. این یعنی یک روز هشت ساعت باید صرف این کار میکردم.
همین دسترسی محدود به پزشک یکی از عوامل افزایش موارد ابتلا به این بیماری در نوزادان است. اما شیوههای آزمایش سریع میتواند این وضع را تغییر دهد. سازمان غذا و داروی کانادا اخیراً به استفاده از یک روش آزمایش دوگانه بیماری ایدز و سیفلیس مجوز داده است که با آن میتوان در مدت یک دقیقه، ابتلا به این دو بیماری را تشخیص داد و درنتیجه پزشکان بلافاصله بتوانند فرایند درمان را شروع کنند.
شان رورک، پزشک: این اتفاق میتواند درهای فرصت را به روی کسانی باز کند که به مراکز درمانی مراجعه نمیکنند.
وزارت بهداشت کانادا اعلام کرده متخصصان بیماریهای همه گیر به استانهایی اعزام شده اند که این بیماری در آنجا مشاهده شده است تا آنها به روند مهارکردن این بیماری کمک کنند.