پخش زنده
امروز: -
۲۰ سال پس از آنکه آمریکاییها به کشور ما تجاوز کردند عراق همچنان از آثار این تجاوز رنج میبرد.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما به نقل از شبکه تلویزیونی راشا تودی؛ دو دهه پیش مجسمه بزرگی از صدام در بغداد با کمک نظامیان آمریکایی به پایین کشیده شد. این به منزله پایان دوران صدام بود. اما این پایان مداخله نیروهای آمریکایی در عراق نبود. دو سال پس از آغاز جنگ نیروهای آمریکایی ۲۴ غیرنظامی و از جمله زنان و کودکان را در شهر حدیثه کشتند؛ همه عاملان این کشتار تبرئه شدند. استیو سوئنی خبرنگار ما از عراق گزارش میدهد.
استیو سوئینی، خبرنگار راشاتودی: حدیثه، شهری در عراق بود که تا سال ۲۰۰۳ هیچ فردی در جهان با نام آن آشنا نبود. اما به زودی این شهر در جهان معروف شد. این موضوع پس از آن روی داد که نیروهای آمریکایی ۲۴ غیرنظامی را کشتند. همانند فلوجه آنچه که در حدیثه روی داد یک اقدام تلافی جویانه از طرف نیروهای آمریکایی بود. این کشتار به دنبال کشته شدن یک نظامی آمریکایی روی داد. این نظامی بر اثر انفجار یک بمب در کنار جاده کشته شد. اما آمریکاییها غیرنظامیان و از جمله زنان و کودکان و سالمندان را به تلافی این اقدام کشتند. آنها به غیرنظامیان از فاصله نزدیک چند بار شلیک کردند.
شاهد حادثه: آنها برادر و عموهای من را کشتند. آنها پدر و مادر من را کشتند. آنها حتی مادر بزرگ من را کشتند. تنها افرادی که از این حمله نجات یافتند برادر و خواهرم و من بودیم.
خبرنگار: بار دیگر ارتش آمریکا تلاش کرد که بر واقعیت سرپوش گذارد، اما به فوریت قبول کرد که غیرنظامیان در این حمله هدف قرار گرفته اند.
شاهد حادثه: آنها برای چند ماه شهر را محاصره کردند. آنها اجازه ورود و خروج را نمیدادند و هر فردی که حرفی درباره این حادثه میزد بازداشت میکردند؛ بنابراین موضوع برای مدتهای طولانی علنی نشد. اما این آمریکاییها بودند که سبب این وضعیت شدند.
خبرنگار: بسیاری در حدیثه همچنان از تبعات این حادثه رنج میبرند. آقای خالد ۱۵ نفر از اعضای خانواده خود را در این حمله از دست داد.
شاهد عینی: در ماه ژانویه ۲۰۰۵ یک بمب کنار جادهای منفجر شد و یک نظامی آمریکایی کشته شد. نیروهای آمریکایی شروع به تیراندازی در شهر کردند و مردم را وحشت زده کردند. آنها وارد خانه عبدالحسن شدند و ۷ نفر را در آنجا کشتند. آنها همچنین وارد خانه عموی من شدند و ۸ نفر را که در آنجا زندگی میکردند کشتند. آنها همچنین یک تاکسی را که حامل دانش آموزان بود و به طرف بغداد میرفت متوقف کردند و همه سرنشینان آن را در کمال خونسردی کشتند. آنها سپس وارد خانه یکی دیگر از اهالی شدند و ۴ نفر را کشتند. این یک روز وحشتناک بود. مردم عادی از این وضعیت رنجهای زیادی را متحمل شدند. هر روز صدای تیراندازی در شهر شنیده میشد. ما شاهد کشتار خونسردانه غیرنظامیان بودیم. صدها نفر از مردم بیگناه در روزهای بعدی کشته شدند.
خبرنگار: خالد درباره یک نظامی آمریکایی صحبت میکند که به خاطر مصرف مواد مخدر کنترل خود را از دست داده بود و مردم را میکشت.
خالد، شاهد عینی: بیست سال پس از آنکه آمریکاییها به کشور ما تجاوز کردند عراق همچنان از آثار این تجاوز رنج میبرد. این به خاطر فجایعی است که آمریکاییها در اینجا مرتکب شدند. کشور من از ضعف اقتصادی به خاطر جنگ با ایران رنج میبرد، اما امنیت در شهرها برقرار بود. با ورود آمریکاییها به عراق امنیت از بین رفت. پیش از تجاوز آمریکاییها به عراق برابری اجتماعی بین سطوح مختلف جامعه وجود داشت، اما پس از حمله آمریکا به عراق یک طبقه فاسد ایجاد شد. پیش از حمله عراقیها با هم مهربان بودند و به هم احترام میگذاشتند، اما پس از حمله آمریکا فروش مواد مخدر گسترش پیدا کرد و خانوادهها دچار از هم پاشیدگی شدند. ما شاهد فقر اجتماعی بودیم. با این وجود نیروهای آمریکایی همچنان در کشور ما هستند.
خالد، شاهد عینی: معتقدم که جرج بوش رئیس جمهور وقت آمریکا در آن زمان و دیگران که از وی در زمان اشغال کشورم حمایت کردند باید مسئوولیت اقداماتشان را برعهده بگیرند. دادگاه کیفری بین المللی باید این جنایتکاران را به دست عدالت بسپارد. باید تصمیماتی قضایی گرفته شود تا شفافیت را درباره دموکراسی جعلی در غرب به همگان نشان دهد.
خبرنگار: آمریکا در حدیثه با مصونیت مرتکب جنایت جنگی شد، اما این مردم عراق هستند که همچنان هزینه اقدام آمریکا را در کشورشان پرداخت میکنند.