پخش زنده
امروز: -
مدیر بخش ترویج صحیفه سجادیه سیامین نمایشگاه بینالمللی قرآن کریم از رونمایی ۴۰ نسخه خطی صحیفه سجادیه خبر داد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، حجت الاسلام مرتضی وافی اظهار کرد: این مجموعه نفیس که شب گذشته، ۱۹ فروردین در نمایشگاه قرآن رونمایی شد، شامل ۴۰ نسخه از صحیفه سجادیه است که به همت گروهی از محققان، از مجموعههای خطی کتابخانههای مختلف ایران و جهان گردآوری شده و در قالب عکس کتابهای خطی صحافی شده است.
وی این نسخههای صحیفه سجادیه را ظرفیت خوبی برای فعالیتهای مختلف در حوزه نسخه شناسی صحیفه سجادیه و بررسی اختلاف نسخه برای محققان و علاقمندان به نسخههای خطی دانست .
مدیر بخش ترویج صحیفه سجادیه نمایشگاه قرآن افزود: سیری در تاریخ نگارش متن صحیفه سجادیه و جلوههای هنری تذهیب، خط و نگارش برای علاقمندان به هنر نیز در این آثار قابل توجه است.
حجت الاسلام وافی اضافه کرد: کتاب صحیفه سجادیه، فارغ از ماهیت حدیثی و دعایی، میتواند به عنوان تنها کتاب باقی مانده از قرن اول اسلامی و متنی با قدمت هزار و ۳۰۰ ساله مورد توجه محققان قرار بگیرد. متن صحیفه سجادیه، در تمامی قرون و اعصار، مورد توجه عالمان در مذاهب اربعه اهل سنت و همچنین مذاهب مختلف شیعی مانند اسماعیلیه و زیدیه بوده است و برخی از نسخههای موجود در این مجموعه نفیس نیز توسط عالمان اهل سنت یا فرقههای غیر شیعه اثنی عشری نگارش شده است که میتواند محور توجه علاقمندان قرار گیرد.
وی ادامه داد: قدیمیترین نسخه صحیفه سجادیه که در سال ۴۱۶ هجری قمری نگاشته شده است، هم اکنون در گنجینه کتابهای خطی آستان قدس رضوی نگهداری میشود.
مدیر بخش ترویج صحیفه سجادیه نمایشگاه قرآن تصریح کرد: قدیمیترین ترجمه فارسی بخشی از دعاهای صحیفه سجادیه، در تفسیر بصائر یمینی تالیف معین الدین محمد بن محمود نیشابوری از مفسران حنفی مذهب قرن ششم هجری موجود است که بخشی از دعای چهاردهم صحیفه را ترجمه کرده است.
حجت الاسلام وافی گفت: علاوه بر آن قدیمیترین دیوان اشعار که در آن از صحیفه کامله نام برده است، دیوان اشعار مسعود سعد سلمان است که بر اساس برخی شواهد در سالهای پایانی قرن پنجم یا اوایل قرن ششم سروده شده است. مجموع این شواهد، نشانگر آن است که صحیفه سجادیه به عنوان کتابی اسلامی در قرون مختلف، شناخته شده است.
سی امین نمایشگاه بین المللی قرآن کریم در مصلای امام خمینی (ره) با شعار «می خوانمت» تا ۲۶ فروردین از ساعت ۱۷ تا ۲۴ و در شبهای قدر تا ساعت ۲۱ میزبان علاقهمندان به قرآن و اهل بیت (ع) است.