پخش زنده
امروز: -
نخستین خوشههای برنج طارم در شالیزار روستای خاریک شهرستان ساری به صورت مکانیزه نشا شد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مازندران،آیین کشت مکانیزه برنج با حضور استاندار مازندران، معاون امور زراعت وزیر جهاد کشاورزی، در زمین ۲ هکتاری یکی از شالیکاران روستای خاریک از توابع بخش مرکزی شهرستان ساری برگزار شد.
افزایش تمرکز محققان کشاورزی بر توسعه کشت برنج هیبرید
معاون امور زراعت وزارت جهاد کشاورزی در این آیین گفت: توسعه کشت برنج هیبرید که به لحاظ کمی و کیفی از وضعیت مطلوبی برخوردار است و باید به سمت کشت این گونه از برنجها برویم و محققان در این زمینه فعالیتهای بیشتری داشته باشند.
مهاجر تاکید کرد: مشارکت استانهای شمالی در بهره گیری از دانش روز میتواند تولید و بی نیازی برنج در کشور را همراه داشته باشد.
صادرات برنج مازندران همگام با صادرات مرکبات / به دنبال جبران زیان شالیکاران هستیم
استاندار مازندران نیز در این آیین صفر شدن تعرفهها و آزاد شدن صادرات برنج در سال گذشته را از پیگیریهای دولت در حمایت از برنجکاران برشمرد و گفت: اعتبار برنج مازندران نباید زیر سایه برنجهای وارداتی هندی و پاکستانی مخدوش شود.
حسینی پور با اشاره به اینکه در سال زراعی گذشته شرمنده برنج کاران مازندرانی شدیم ادامه داد: تلاش میکنیم با بازاریابی بیشتر در بازارهای دنیا، صادرات این محصول را به مانند صادرات مرکبات محقق سازیم.
او با تاکید بر تبدیل برنج به عنوان محصول استراتژیکی مازندران، گفت: قول میدهیم سال آینده سال رونق برنج مازندران هم در بازار داخلی و خارجی باشد.
تغییر تقویم زراعی برنج راهکاری موثر برای مدیریت آب زراعی
مدیرکل جهاد کشاورزی مازندران با بیان اینکه سالانه ۲۱۵ هزار هکتار شالیزار در استان زیر کشت اول برنج میرود گفت: ۳۰۰ هزار هکتار از شالیزارهای استان با احتساب کشت مجدد و رتون در سال زراعی ۱۴۰۲ زیر کشت برنج خواهد رفت.
عنایتی با بیان اینکه بر اساس پیش بینی هواشناسی امسال شاهد کاهش ۳۰ درصدی بارندگی در استان خواهیم بود افزود: تغییر تقویم زراعی برنج از جمله راهکارهای موثر مدیریت آب زراعی است.
او تاکید کرد: شالیکاران امسال مدیریت مصرف آب کشاورزی را در دستور کار خود قرار دهند تا دچار بحران کم آبی و خسارت احتمالی در این بخش نشوند.
عنایتی گفت: ۱۸۰ بانک نشا و ۴ هزار و ۷۰۰ دستگاه ماشین نشا کار برای تسهیل در کشت و کار برنج در استان به کار گیری شده است.
مدیرکل جهاد کشاورزی مازندران با اشاره به اینکه پارسال یک میلیون و ۳۰۰ هزار تن شلتوک از شالیزارهای مازندران برداشت شد ادامه داد: متاسفانه برنج پارسال هنوز در انبارها دپو شده است و شالیکاران نیاز دارند با اطمینان خاطر برنج تولید کند.
او ادامه داد: هزار و ۷۵۰ میلیارد تومان اعتبار برای زیرساخت بخشهای کشاورزی و زراعی در سفر رییس جمهور به استان مصوب شده بود که برای اجرایی و عملیاتی کردن آن باید اختصاصها به موقع صورت گیرد.
عضو کمیسیون کشاورزی مجلس؛ از شالیکاران شمالی عذرخواهی میکنم
نماینده مردم شهرستانهای ساری و میاندورود در مجلس شورای اسلامی و عضو کمیسیون کشاورزی مجلس در این آیین با عذر خواهی از برخی کشاورزان که برنج خود را پارسال نفروختند گفت: واردات یک میلیون و سیصد هزار تن برنج و اجرای نامناسب سیاستهای سال گذشته سبب نابسامانی بازار برنج در کشور شد.
منصورعلی زارعی کیاپی ادامه داد: قیمت ارزانتر برنج وارداتی به نسبت برنج داخلی این شرایط را برای واردات تسهیل کرد.
او با تاکید بر اینکه باید در راستای افزایش کیفیت برنج پرمحصول و کاهش هزینه تولید در استان قدم بر داریم گفت: برای رسیدن به این هدف نیازمند پژوهش و تجهیز و نوسازی در حوزه کشاورزی هستیم.
نماینده مردم ساری و میاندرود در مجلس شورای اسلامی از پیش بینی کاهش ۲۵ تا ۳۵ درصدی برنج امسال در استان خبر داد و افزود: از هم اکنون و همزمان با آغاز کشت برنج برای فروش مناسب برنج باید اقدامات ضروری انجام تا دغدغه شالیکاران در فصل برداشت برطرف شود.
عکسهای بیشتز از نخستین نشاکاری برنج در مازندران: