پخش زنده
امروز: -
روزه داران حین شام یا بلافاصله پس از آن از مایعات خنک استفاده نکنند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، متخصص طب ایرانی و مکمل دانشگاه علوم پزشکی مشهد با تاکید بر رعایت توصیههای طب ایرانی و مکمل برای حفظ سلامت و بهره مندی بهتر جسمی و معنوی روزه داران از ماه مبارک رمضان گفت: نباید حین شام یا بلافاصله پس از آن از مایعات خنک استفاده کرد، زیرا غذای خورده شده و معده را سرد می کند و مضر است و همچنین، باعث رقیق شدن شیرةگوارشی میشود از این رو از دو جهت باعث اختلال در هضم غذا خواهد شد.
دکتر احمد پور بهترین زمـان نوشیدن مایعات را، ۱ تا ۲ ساعت بعد از صرف شام دانست و افزود:، چون برخی غذاها زودتر و برخی دیرتر هضم میشود.
وی گفت: استفاده از یک فنجان آب جوش، یک فنجان آب عسل، یا یک فنجان شیر، یک عدد خرما، یک کاسه کوچک سـوپ رقیـق (معادل حجم یک لیوان معمولی) از مواردی است که میتوان در زمان افطار از آن استفاده کرد.
متخصص طب ایرانی و مکمل دانشگاه علوم پزشکی مشهد افزود: در برخی مناطق، محتوای افطار شامل نـان با سبزی و پنیر، آش با مقداری نان و یا حلیم است که خود معادل یک وعدة کامل غذایی به شمار میرود؛ در چنین مواردی نه فقط لازم است زمان میل افطـار و شـام جدا باشد، بلکه باید یا از شام صرف نظر شود و یـا دسـت کـم سه ساعت بعد از افطار میل شود.
دکتر احمدپور با بیان اینکه در فصول گرم سال که شب هـا کوتاه است، با رعایت فاصله؛ میتوان شام را ساعت ۱۲-۱۱ شب میل کرد گفت: برای جبران کم آبی بدن، شخص روزه دارباید، بخشی از این کم آبی را با خوردن افطار (آب جوش یا سوپ رقیق) و بخشی از آن را با خوردن شام (نان و برنج) برطرف کند.
وی همچنین گفت: با توجه به تفاوت مزاج در افراد گفت:مزاج در برخی معدهها گرم است وغذا را به خوبی (زودتر) هضم میکند، برخی معدهها سرد است و غذا را به خوبی (زود) هضم نمیکند