پخش زنده
امروز: -
وزارت بازرگانی الجزایر ضمن آن که ۹ هزار کارمند را مامور مبارزه با دلالی کرده از کارخانهها خواسته است تولیدشان را افزایش دهند.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما، به نقل از شبکه الجزيره، شبکه الجزیره گزارش داد: افزایش قیمت کالاهای اساسی در ماه مبارک رمضان در الجزایر، باعث نارضایتی مردم این کشور شده است.
بهای گوشت و سبزیجات در الجزایر از ابتدای ماه مبارک رمضان، افزایش چشمگیری داشته است. دولت الجزایر تدابیری را برای مقابله با افزایش قیمت کالاها اتخاذ کرده که از جمله آنها ایجاد بازارهای موقت برای تامین افزایش تقاضا و نیز عرضه بخشی از ذخایر راهبردی کالاها به بازار است.
خبرنگار شبکه الجزیره گفت: در بازار «بئرخادم» قیمتها تفاوتی با دیگر بازارها در الجزایر ندارد. مهمترین کالاهای اساسی به ویژه سبزیجات و گوشت قرمز در ماه رمضان، افزایش قیمت چشمگیری داشته است. بهای گوشت سفید هم در ماه فوریه، بیش از ۱۹ درصد افزایش داشته است. مصرف کنندگان از افزایش شدید قیمت کالاها در ماه رمضان ناراضی هستند و میگویند از علت این افزایش قیمتها آگاهی ندارند.
شهروند الجزایری گفت: قیمت همه کالاهای ضروری افزایش یافته است. نمیدانیم در برابر افزایش قیمتها باید چه کار کنیم. بدون شک، این شرایط بر زندگی مردم تاثیر میگذارد.
وزارت بازرگانی الجزایر از ابتدای ماه رمضان، حدود ۶۰۰ بازار موقت در پایتخت این کشور، ایجاد کرده است که هدف آن فروش مستقیم از تولیدکنندگان به مصرف کنندگان با قیمتهای تعیین شده از طرف این وزارتخانه است.
شهروند الجزایری گفت: مردم برای خرید به این بازار میآیند و ما کالاها را با قیمت تعیین شده عرضه میکنیم. الحمدالله فروش ما خوب است.
در الجزایر حدود ۱۸۰۰ بازار خرده فروشی و ۵۰ بازار عمده فروشی وجود دارد. برای کنترل قیمتها و کاستن از تاثیر بازارهای خارج از سازماندهی، جمعیت بازرگانان و اصناف و بعضی از کارشناسان در زمینه خرده فروشی، بر لزوم گسترش بازارهای سازماندهی شده خرده فروشی تاکید میکنند.
کارشناس اقتصادی گفت: بخش تجاری الجزایر به ایجاد ۶۰۰ تا ۷۰۰ بازار جدید خرده فروشی نیاز دارد تا به عرضه دائم کالاها کمک کنند و باعث محدود شدن بازارهای غیررسمی و موازی شود.
در برابر افزایش تقاضای کالاهای مصرفی در ماه رمضان، وزارت بازرگانی الجزایر از کارخانهها خواست تولید خودشان را افزایش دهند تا بتوانند عرضه بیشتری به بازار داشته باشند. این وزارتخانه همچنین ۹ هزار کارمند را مامور مبارزه با دلالی کرده است.
کارشناسان توافق نظر دارند که تجربه، نیاز به ایجاد بازارهای فوق العاده برای عرضه مستقیم کالاها در ماه رمضان را ثابت کرده است و باید از پشتیبانی شبکه ذخیرهسازی برخوردار باشند تا تعداد واسطهها بین تولیدکننده و مصرف کننده کاهش یابد و باعث ثبات قیمتها شود.