پخش زنده
امروز: -
رئیس جمهور با اشاره به موضوع سیاست خارجی و عملکرد دولت در این زمینه گفت: در سیاست خارجی در مدت ۵۰ روز به اندازه ۵۰۰ روز قدم برداشته شد.
به گزارش خبرنگار واحد مرکزی خبر، آقای روحانی درهفتمین همایش ملی نخبگان جوان افزود: در این ۵۰ روز در زمینه اقتصادی قدمهای تأثیرگذاری برداشته شد و در بخش کشاورزی تنها دولتی هستیم که همه بدهکاریها به کشاورزی را تا چند روز پیش پرداخت کردیم.
رئیس جمهور گفت: تنها دولتی هستیم که در طول ۵۰ روز بیش از۷۰۰ میلیارد تومان اعتبار برای ماشین آلات کشاورزی در اختیار کارآفرینان کشاورزی قرار دادیم و در این مدت بیش از۴۰۰ میلیارد تومان اعتبار برای خرید کود در فصل پاییز اختصاص دادیم.
روحانی افزود: پیش از آغاز پاییز دولت قیمت تضمینی گندم و سایر محصولات کشاورزی را در شورای اقتصاد تصویب کرد تا کشاورزان با دلگرمی بیشتری فعالیت کنند.
رئیس جمهور خطاب به نخبگان افزود: ممکن است شما بگویید که در کشورهایی به نخبگان بیشتر احترام میگذارند و من رد نمی کنم؛ ممکن است شما بگویید در کشورهایی امکانات لازم برای پیشرفت بیشتر فراهم میکنند و این را نیز رد نمیکنم؛ ممکن است شما بگویید کشورهایی هستند که وسایل آسودگی خاطر در زندگی روزمره را برای نخبگان بیشتر فراهم کردهاند که این را نیز رد نمیکنم، اما امروز به ساختاری نیاز داریم که بتواند دولت، نخبگان و جامعه را به هم متصل کند.
روحانی با اشاره به اینکه نخبگان باید کاری کنند که صنعت دنبال آنها بدود گفت: بخشهای دولتی و خصوصی باید زمینه را برای استفاده از فکر نخبگان مهیا کنند.
وی افزود: البته می دانم که باید در مواردی دولت، بخش های خصوصی، شرکت های دولتی، بانکها و بیمهگران به کمک نخبگان بیایند.
رئیس جمهور گفت: اگرچه سند راهبردی نخبگان در شورای عالی انقلاب فرهنگی تصویب شده و این سند لازم بوده است، اما کافی نیست و باید دید در این سند چه اقداماتی انجام شود تا تضمین اجرایی داشته باشد.
وی افزود: برای واقعی کردن این سند باید دست به دست هم دهیم و میتوانیم حماسه اقتصادی را بیافرینیم.
روحانی گفت: دولت همه مشکلات جامعه را لمس میکند و با آمار و ارقام و با بدهکاریهای کلان دولت آشناست، اما برای عبور از این راه پر پیچ و خم نیازمند تلاش و تدبیریم و دولت به آینده حل مشکلات با کمک مردم و نخبگان امیدوار است.
رئیس جمهور در بخش دیگری از سخنانش افزود: اقلیتی هستند که دولت هر کاری کند شمشیر انتقاد آنها برندهتر می شود، اما این دولت به انتقاد منتقدان هم افتخار می کند.
وی گفت: به عزیزان منتقد عرض می کنم که انتقاد سازنده، خواسته ما و برای کشور مفید است.
آقای روحانی افزود: همه کاری کنیم که سخنان نیش دارمان کم شود و در چارچوب ادب و اخلاق باشد.
وی در پایان سخنانش خطاب به حاضران گفت: به شما قول می دهم دولت و بنیاد ملی نخبگان همه تلاش خود را در حمایت از شما خواهد کرد.
رئیس جمهور تاکید کرد: دولت سال آینده کاری خواهد کرد که شرمنده نخبگان نباشد.
رئیس جمهور گفت: از همه وزرا و سازمان ها و بخش های مهم تصمیم سازی در کشور خواست از نخبگان جوان استفاده کنند.
روحانی گفت: از آغاز کار دولت یازدهم قدمهای بسیار مهمی از جمله در بحث دارو، درمان، صنعت و تولید برداشته شده است.
رئیس جمهور افزود: به همین منظور فردا در جلسه هیئت وزیران از آنها خواهم خواست تا ساز و کاری را پیش بینی کنند که در تصمیم سازی ها از نخبگان جوان استفاده شود.
روحانی با اشاره به اینکه با تدبیر می توان در برابر همه قدرت هایی که علیه منافع ملی ما حرکت می کنند ایستادگی کرد گفت: در دفاع مقدس نخبگان، فرهیختگان و اندیشمندان به صحنه آمدند.
رئیس جمهور ادامه داد: مقطعی بود که تقریباً سیستم پدافندی موشک ما قادر به فعالیت نبود و ما از همه دستگاه هایی که در سراسر کشور داشتیم فقط یک لامپ قدرت بود که کار می کرد و همه لامپ ها دوران حیات خود را تمام کرده بودند و در جلسه ای یک نفر از اساتید دانشگاه گفت اگر سه ماه زمان بدهید این لامپ را احیا می کنیم و آنها به اتفاق تیمی هم قسم شدند و دو ماه به خانه های خود نرفتند و توانستند اولین لامپ را احیا کنند.
وی با اشاره به اینکه دهها مورد از این مثال ها را در ذهن دارم گفت: در زمینه مشکلات راداری هم آن زمان دانشگاه شریف به کمک آمد.
رئیس جمهور با اشاره به اینکه امروز نیاز به نخبگانی داریم که آستین بالا بزنند افزود: دولت تدبیر و امید دست نیاز به سوی همه نخبگان دراز می کند.
روحانی خطاب به نخبگان گفت: ما امروز نه تنها به بیوتکنولوژی، نانو و آی تی شما نیاز داریم بلکه در اقتصاد و سیاست هم به شما نیاز داریم.
وی که با تشویق حضار مواجه شده بود ادامه داد: بیایید تدبیر از شما، امید از ما، شاید ناچار شوم جمله ام را اینگونه اصلاح کنم و بگویم که امید هم از شما.
روحانی افزود: باید دست به دست هم یک پروژه مشترک را آغاز کنیم که از یک سمت دولت و از سمت دیگر نخبگان حلقه وصل بین ما و شما باشند.
وی گفت: اولین قدم دولت به سمت نخبگان این است که گوش شنوا داشته باشد و ایده ها و پیشنهادهای نخبگان را بشنود.
رئیس جمهور افزود: قدم دوم دولت این است که زمینه های حقوقی، مادی و معنوی را برای پیشرفت ایده های نخبگان مد نظر قرار دهد.
روحانی ادامه داد: سومین قدم ما این است که از همه شما می خواهیم در همه امور و تصمیم سازی ها مشارکت کنید.
وی با اشاره به جملاتی از پاستور مبنی بر اینکه باید با روحی سرشار از امید در کتابخانه ها و آزمایشگاه ها فعالیت کرد، گفت: ما می خواهیم نخبگانمان احساس پاستور را داشته باشند و بگویند برای کشور چه کرده ایم نه اینکه بگویند کشور برای ما چه کرده است؟
روحانی افزود: اگر ما برای رشد کشور تلاش کنیم، مردمی بزرگ و قدرشناس روبروی ما هستند و قدر خدمات ما را خواهند دانست.
رئیس جمهور با بیان اینکه با حضور نخبگان، کشور می تواند احساس قدرت و قدرتمندی کند به کلامی از حضرت علی (ع) مبنی بر اینکه علم، قدرت است و هر آن کس که از علم فاصله گیرد دیگران بر او غلبه خواهند کرد اشاره کرد و افزود: من با همین احساس به این جمع پرشور نخبگان نگاه میکنم.
رئیس جمهور با بیان اینکه نخبه غیر از استعداد برتر، برنده مدال و شاگرد اول کنکور است گفت: استعداد برتر، استعداد است هر زمان که به عینیت و فعلیت درآید و در جامعه تأثیرگذار باشد، آن واژه کلید تأثیرگذار بودن استعداد برتر و فرد توانمند علمی در رشد و توسعه و زندگی مردم است.
حجت الاسلام و المسلمین روحانی تصریح کرد: اگر استعداد برتر در نهایت به قدرت ملی یا ثروت ملی تبدیل شود آنگاه نخبه آفریده شده است.
رئیس جمهور افزود: اولین وظیفه ما این است که استعداد برتر را به نخبگی تبدیل کنیم، این بزرگترین وظیفه بنیاد ملی نخبگان کشور است.
رئیس جمهور در ادامه گفت: اقتصاد ما در صادرات و واردات با اقتصاد جهان پیوند خورده است و تحقق حماسه اقتصادی نیاز به افق فکری باز دارد.
دکتر روحانی با اشاره به ضرورت حرکت استعدادهای برتر در مسیری درست افزود: استعداد برتر در یک محیط مناسب میتواند برای جامعه و رشد آن تأثیرگذار شود.
وی با تاکید بر اینکه استعداد برتر را باید مراقبت کرد تا استعداد برتر بماند گفت: سالی که وارد دانشکده حقوق دانشگاه تهران شدم همه شاگرد اولها در پایان سال چهارم جزو رتبههای ۲۰ به بعد بودند و وقتی در سال چهارم در سطوح مختلف دادگستری قبل از انقلاب به کارآموزی رفتیم بسیاری از آنها که در امتحانات ترم نفر اول بودند در کارآموزی نفر اول نبودند و برخی از آنها که نفر اول کارآموزی بودند در فوق لیسانس اول نبودند.
آقای روحانی افزود: پس باید ببینیم که چه کنیم استعداد برتر بتواند در مسیر برتر ماندن یا حتی برتر شدن از آنچه که هست، باقی بماند؟ و چگونه این استعداد در خدمت جامعه و کشور قرار گیرد؟
وی با اشاره به سال حماسه سیاسی و اقتصادی گفت: مردم ما حماسه سیاسی را با رهنمودهای رهبری خلق و در این زمینه دانشگاهیان، فرهنگیان و نخبگان نقش بسیار ارزشمندی ایفا کردند.
رئیس جمهور افزود: صدای نخبگان جامعه ما نه از محلات تهران و شهرهای بزرگ بلکه به دورترین روستاهای کشور رسید و با مشاهده رأی روستائیان و مرکز کشور به این نتیجه میرسیم که روستایی کشور گفته است که ما در فهم و تعقل نه با شهری و مرکز شریکایم بلکه پیشرو هم هستیم.
وی با اشاره به اینکه ما به این روستائیان و نخبگان و ایرانی بودن خود افتخار می کنیم گفت: حماسه اقتصادی آفریدنی است و بدون تلاش و انسجام و وحدت نمیتوان این حماسه را خلق کرد و حماسه اقتصادی نیازمند افق فکری باز است.
آقای روحانی افزود: آمار و ارقام نشان می دهد که بزرگترین درآمد ارزی و ریالی ما را صادرات می سازد.
وی گفت: باید توان اقتصادی با قدرت رقابت داشته باشیم، در غیر اینصورت واردات ارزان با کیفیت دیگران، تولید و ایده ما را از صحنه خارج خواهد کرد.
رئیس جمهور افزود: اگر میخواهیم توان رقابت با دنیا را داشته باشیم نمیتوانیم دور کشور حصار بکشیم و باید خود را باور و به خود اعتماد کنیم و با تدبیر و نه شعار در برابر توطئه دیگران نهراسیم.
هفتمین همایش ملی نخبگان جوان به منظور بررسی دستاوردهای نوین علمی ایران در بخش های مختلف فناوری ، پزشکی و علوم انسانی با حضور رئیس جمهور آغاز شد.
در همایش امسال که با شعار "امید به تحقق حماسه اقتصادی با تدبیر نخبگان" برگزار می شود ، بیش از۱۱۰۰ نفر از استعدادهای تحت پوشش بنیاد ملی نخبگان حضور دارند.
جایگاه ایران در ساخت ماهواره، صنعت مخابرات و شبکههای نوری، دستاوردهای صنعت پتروشیمی کشور و آینده آن، علم و ثروت آفرینی، نقش گیاهان دارویی و طب سنتی در ارتقای سلامت، بررسی علل ژنتیکی ناتوانی ذهنی در ایران، دستاوردهای کمی آموزش پزشکی در تخصص و فوق تخصص طی ۳۰ سال گذشته، سلولهای بنیادی و جایگاه ایران در پیوند آنها از مهمترین عناوین سخنرانیهای این همایش است.
اهمیت علوم انسانی در کشور، ژنتیک و علوم انسانی، فلسفه علوم انسانی، جایگاه فرش ایران در جهان و پایگاه بلند ایران در پهنه دانش جهانی از دیگر موضوعاتی است که در نشستهای تخصصی این همایش دو روزه به بحث و تبادل نظر گذاشته میشود.
بر اساس این گزارش شرکت کنندگان در هفتمین همایش ملی نخبگان از میان برگزیدگان جشنواره های خوارزمی، فارابی،رازی و شیخ بهایی، دانش آموختگان برتر آموزشی و پژوهشی،دانشجویان نمونه کشوری، برگزیدگان المپیادهای علمی دانشآموزی و دانشجویی و افراد برتر آزمون های سراسری هستند.
شرکتکنندگان در این همایش را که ۳۵۶ زن و ۷۴۷ مرد هستند، ۲۲درصد فارغ التحصیلان دکتری، ۱۵ درصد فارغ التحصیلان کارشناسی ارشد و ۶۳ درصد دانشجو و فارغ التحصیلان کارشناسی تشکیل می دهند.