پخش زنده
امروز: -
کارشناس مسائل مذهبی در خوزستان: سخاوت آثار اجتماعی بسیاری در جامعه دارد که تامین نیازهای فقرا و ترویج مهربانی از جمله آنهاست.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما استان خوزستان، حجت الاسلام سیدمهدی شفیعی سخاوت را از جمله صفات نیکو و سفارش شده در آیات و روایات برشمرد و گفت: سخاوت در لغت نقطه مقابل بخل قرار دارد با کلماتی مانند جود و کرم هم خانواده است.
وی وجه مشترک این کلمات را بخشش داشتن و بخشاینده بودن عنوان کرد و افزود: قرآن کریم در آیههای مختلفی انسانها به نمایان کردن سخاوت در جامعه که نتیجه عملی آن انفاق است، دعوت کرده و در آیه ۳ سوره مبارکه بقره " الَّذِینَ یُؤْمِنُونَ بِالْغَیْبِ وَ یُقِیمُونَ الصَّلَاةَ وَ مِمَّا رَزَقْنَاهُمْ یُنْفِقُونَ " خداوند حکیم در توصیف صالحان فرموده: صالحان کسانی هستند که از آنچه خداوند متعال به آنها روزی و نعمت داده، انفاق میکنند.
حجت الاسلام شفیعی در تشریح آثار اجتماعی انفاق در جامعه میگوید: برخورداری از این صفت نیکو نه تنها باعث تامین نیازهای افراد کم برخوردار و نیازمند میشود، بلکه دلها را به یکدیگر نزدیک میکند و مهربانی را در جامعه رواج میدهد.
کارشناس مسائل مذهبی در خوزستان ترویج فرهنگ نوعدوستی و بی تفاوت نبودن به سایر افراد را از دیگر آثار اجتماعی سخاوت و انفاق برشمرد و اضافه کرد: یکی از اسوهها و الگوهای سخاوت و کرم در تاریخ و اسلام بشریت، امام حسن مجتبی (ع) است، زیرا هیچ نیازمندی دست خالی و قبل از برطرف شدن نیازش، از خانه اش نرفت.
وی گفت: براساس آنچه در تاریخ گفته شده، امام حسن مجتبی (ع) که به کریم اهلبیت لقب گرفته است، ۳ بار در طول عمر مبارکش اموال و داراییهای خود را با مستمندان تقسیم کرد و همه ایشان را به کرامت و سخاوت میشناسند.
حجت الاسلام شفیعی میگوید: یکی از اوصاف اهل سخاوت و کرامت این است که قبل از آنکه نیازمند، نیاز و حاجتش را بیان و خود را کوچک کند، نیاز وی را رفع میکنند تا علاوه بر رفع نیازمندی، آبرویش حفظ شود.