پخش زنده
امروز: -
مشاور استاندار خوزستان: شعار سال ۱۴۰۲ که از سوی مقام معظم رهبری به عنوان "مهار تورم_رشد تولید" انتخاب شد، با همکاری دولت و مردم محقق میشود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما استان خوزستان، اکبر حیدری گفت: از سال ۱۳۸۷ و پس از آن نامگذاری هرسال به مسائل اقتصادی گره خورده است و این موضوع درایت مقام معظم رهبری را نشان میدهد.
وی به تفاوت در نامگذاری سالهای قبل اشاره کرد و افزود: شاید نام سالهای قبل برای مردم قابل سنجش نبوده و به دستی نمیدانند که کارهایی مطابق با شعار سال انجام شده است یا خیر؟
آقای حیدری ادامه داد: شعار امسال از سوی امام خامنهای (مدظله العالی) به گونهای نامگذاری شده که با اعداد و ارقام مشخص شود شعار سال تا چه میزانی پیش میرود.
مشاور استاندارد خوزستان تورم را غول واقعی دانست و اضافه کرد: بنابراین باید اقدامی درست و واقعی برای مقابله با این غول تدوین و اجرایی شود، مقام معظم رهبری در سالهای اخیر بر انجام کارهای اساسی و کاربردی و عملیاتی تاکید کرده کرده اند.
مدرس دانشگاه شهید چمران اهواز به جایگاه اقتصادی ایران برابر حدود ۳۰ کشور دیگر جهان اشاره کرد و گفت: در تولید ناخالص ملی جزو کشورهای رده بالا همانند عربستان قرار دارد، اما این شرایط تورمی که در کشور ما حاکم است، سایر کشورها ندارد.
وی میگوید: از لحاظ اقتصادی، ایران با مشکلاتی مواجه است که با روال عادی دنیا همخوانی ندارد، در سایر کشور اگر رونق اقتصادی در برابر تورم قرار گیرد، هرگاه تورم افزایش مییابد، رونق اقتصادی کاهش مییابد، این در حالی است که در کشور ما اینگونه نیست، زیرا در یک جنگ اقتصادی قرار داریم.
افزایش تولید بدون صادرات، اثربخش نیست
آقای حیدری افزود: وقتی تولیدکننده، میزان تولید را افزایش میدهد، ولی اگر روابط خارجی مناسبی وجود نداشته باشد تا بتواند محصولات خود را صادر کند، با مشکل مواجه میشود، بنابراین برای مهار تورم فقط راهکار اقتصادی موثر نیست، بلکه راهکارهای غیر اقتصادی نیز در این امر نقش دارند.
وی ادامه داد: یک مجموعه از عوامل باید خارج از نُرم جهانی در کنار یکدیگر قرار گیرند، اما در برخی شرایط تولیدها افزایش یابد، ولی هجمههایی رخ میدهد که مانع از ارتباط با سایر کشورها میشود و تولیدکننده در محاصره اقتصادی قرار میگیرد.
آقای حیدری به اتفاقهای پاییز سال ۱۴۰۱ اشاره و اضافه کرد: همه کارهای اقتصادی به درستی انجام شد، اما در یکسال منتج به امسال، دلار نرخ ثابتی داشت و اعداد اقتصادی شرایط مطلوبی را نشان میداد، اما دشمنان با برپا کردن قائله ای، همه بسترهای اقتصادی را برهم زدند.
تورم به دولت و مردم آسیب میزند
به گفته مشاور استاندارد خوزستان؛ علاوه بر عوامل خالص اقتصادی، به سایر عوامل موثر اقتصادی برای رسیدن به اهداف و تاکید مقام معظم رهبری که همان "مهار تورم_رشد تولید" است، برسیم.
وی میگوید: وقتی تورم اتفاق میافتد، فقط به دولت آسیب نمیرساند، بلکه همه اقشار جامعه آسیب میبینند و وقتی چنین اتفاق میافتد، در برابر آن همه مردم هستند که باید به میدان بیایند و با غول تورم مبارزه کنند، بنابراین دولت اگر به تنهایی تصمیم بگیرد، ولی مردم همکاری نکنند، به اهدافمان نمیرسیم.
اکبر حیدری شعار سالهای قبل با عناوین "اصلاح الگوی مصرف"، "همت مضاعف، کار مضاعف"، "عزم ملی، همدلی، همزبانی"، "حمایت از کالای ایرانی"، "را مرتبط با مردم عنوان کرد و ادامه داد: مبارزه با تورم با همراهی و همکاری دولت و مردم امکانپذیر است و هیچکدام به تنهایی نمیتوانند تورم را مهار کنند.
پیشی گرفتن واردات از صادرات، عامل کمبود بودجه و افزایش نقدینگی
وی درخصوص مدیریت نقدینگی گفت: درحال حاضر میان واردات و صادرات توازن وجود ندارد، اگر واردات از صادرات پیش بگیرد، هرچقدر این اختلاف بیشتر میشود، کمبود بودجه افزایش مییابد، ولی اگر نرخ صادرات نسبت به واردات افزایش یابد، دچار کمبود بودجه نمیشویم.
آقای حیدری افزود: وقتی ارزش ریال در برابر سایر ارزها کاهش مییابد، پدیده افزایش نقدینگی اتفاق میافتد و دولت ناچار میشود آن را افزایش دهد، ولی با افزایش تولید و صادرات میتوان اختلاف ارزش ریال و دلار و سایر ارزها را کاهش داد.
لزوم برقراری روابط تجاری با کشورهای مختلف
مدرس دانشگاه شهید چمران اهواز با بیان اینکه تولید به تنهایی در مهار تورم موثر نیست، ادامه داد: دولت باید همت مضاعف را در برقراری روابط تجاری با کشورهای مختلف در برنامه کاری خود داشته باشد.
وی میگوید: در سالهای اخیر جهت تجارت خارجی را به سمت کشورهای منطقه و همسایه با ایران هدایت کرده ایم که به نوبه خود گام مثبت محسوب میشود، پیش از این چشم انتظار مجوز صادرات از آمریکا و کشورهای اروپایی بودیم، اما هم اکنون این شرایط تغییر کرده است، اگر مردم در کنار دولت باشند و دولت به همت خود در کارها ادامه دهد و همچنین در بازارهایی که در کشورهای منطقه فعال هستند ورود کنیم و صادرات کالا را انجام دهیم، صادرات بر واردات غلبه خواهد کرد و بخش تولید به پویایی میرسد و در نتیجه دولت ناچار به کاهش نرخ ریال و افزایش نقدینگی نخواهد شد.
شعار سال ۱۴۰۱ پایهای برای شعار "مهار تورم_رشد تولید"
آقای حیدری معتقد است: با نامگذاری سالها در واقع مبحث جدیدی به مباحث قبلی اضافه میشود و وقتی سال ۱۴۰۲ با عنوان "مهار تورم_رشد تولید" نامگذاری شده است، قرار نیست شعار ۱۴۰۱ که "تولید دانش بنیان_اشتغال آفرینی" بود، در سال جدید تمام شود و مبحث جدید آغاز شود.
وی شعار سال ۱۴۰۱ را پایهای برای شعار امسال و رشد تولید دانست و اضافه کرد: زمانیکه تکنولوژی را بالا ببریم، بهره مندی از شرکتهای دانش بنیان محسوب میشود، بهترین روش این است که تکنولوژی بر داخل تکیه داشته باشد، به این معنا که شرکتهای دانش بنیان را حمایت کنیم.
مشاور استاندار خوزستان با اشاره به اینکه اختصاص بودجه به بخشهای غیر مولد مربوط به دولت است و باید در این رابطه شفاف سازی شود، گفت: قرارگاهی باید برای رصد میزان اختصاص بودجه به بخش مولد و غیر مولد و مصرفی تشکیل شود تا به حرکت گام و به گام و تدریجی به اهداف مورد نظر و بهبود وضعیت اقتصادی برسیم.
آقای حیدری میگوید: تورم ۴۶ درصدی در سال ۱۴۰۱ خوشحال کننده و ناراحت کننده است، خوشحال از اینکه نسبت به ۱۰ سالهای قبل کاهشی بوده، زیرا دولت درحالی شروع به کار کرد که تورم ۷۰-۷۵ درصد بود و با حرکتی رو به جلو به ۴۶ درصدی رسیده است.
وی ادامه داد: به نتیجه رسیدن برنامههای کلان اقتصادی، مدت زمان زیادی نیاز دارد و با کارهایی که دلت سیزدهم درحال انجام آن است و در دستور کار قرار دارد، از جمله؛ برقراری روابط تجاری با کشورهای خارجی، تولید دانش بنیان، حمایت از شرکتهای دانش بنیان، اشتغالزایی در مقایسه با دولت قبل و... بتدریج شرایط بهتری را شاهد خواهیم بود.
اکبر حیدری اضافه کرد: درصورتیکه روابط تجاری بهبود یابد و تولید را افزایش دهیم، ولی مردم از تولیدهای داخلی حمایت نکنند، هدفهای پیش رو محقق نمیشوند.
خروج دولت از تصدی گری بر مباحث اقتصادی عامل توسعه سرمایه گذاری و تولید
این مقام مسئول یکی از لازمههای توسعه تولید و سرمایه گذاری را خروج دولت از تصدی گری و ایجاد نقش نظارتی برشمرد و گفت: دولت وقتی به صورت مستقیم به مباحث اقتصادی ورود میکند، نرخ گذاری به صورت اجباری اتفاق میافتد و این اتفاق در بسیاری از مواقع به تولیدکننده آسیب میرساند.
آقای حیدری افزایش ۱۰۰ درصدی نهادههای دامی و در مقابل افزایش ۲۰ درصدی تولید دامداریها و متضرر شدن تولیدکننده را مثالی درخصوص تصدی گری دولت در مسائل اقتصادی عنوان کرد و افزود: اقتصاد ایران نسبت به اقتصادهایی که در دنیا به صورت روان کار میکنند، بیش از حد دولتی است.
وی ادامه داد: در کنار حمایتهای حاکمیتی، توسعه روابط بین الملل، کمک به تکنولوژیهای روز و... نیازمند به میدان آوردن مردم و کمک به دولت برای خروج از تصدی گری در مسائل اقتصادی و قرار گرفتن در حوزه نظارت هستیم.
لزوم آمایش سرزمینی مرتبط با اقتصاد کشور
آقای حیدری بر آمایش سرزمینی و مرتبط کردن آن اقتصاد کشور تاکید و اضافه کرد: باید ارزیابیهای مناسبی برای فعال کردن صنعت متناسب با همان منطقه انجام شود.
وی به قرار گرفتن خوزستان در کنار شاهراههای زمینی، رودخانهای و دریایی بین المللی اشاره کرد و گفت: این موارد برای استان ما مزیت هستند و به تنهایی قادر است از نظر غذایی و منابع تامین کند، بنابراین باید علاوه بر تجدید نظر بر روشهای کار، حمایت دولت و مردم بیش از پیش شود تا هدف سال ۱۴۰۲ محقق شود.