به گزارش
خبرگزاری صداوسیما، دکتر محمدمهدی عزیززاده قائم مقام سی امین دوره نمایشگاه بین المللی قرآن در برنامه تقاطع فرهنگ رادیو گفتگو درباره این نمایشگاه توضیحاتی داد.
سوال: از دوازدهم فروردین ماه شاهد افتتاح سی امین دوره نمایشگاه بین المللی قرآن در مصلی امام خمینی (ره) بودیم. آقای دکتر از این دوره از نمایشگاه توضیحی میفرمائید؟
عزیززاده: امروز روز ششم نمایشگاه است و طبق روال همه آخر هفتهها ما یک روز شلوغ تری را تقریبا دقایقی است که در مصلی تهران آغاز کردیم. امسال، چون وسعت نمایشگاه هم نسبت به سال گذشته افزایش قابل توجه پیدا کرده طبیعتا خدمات متنوع تری هم به هموطنان عزیزمان در حوزه فعالیتها و خدمات قرآنی دارد ارائه میشود من امروز میخواهم دو سه تا کار خاص امروز را توضیح بدهم. امروز تقریبا ما آن جشنواره افطار اقوام ایرانی که برای اولین بار در نمایشگاه تهران امسال به بخشهای نمایشگاه اضافه شده، تکمیل شده است.
سوال: توضیحی در مورد این قسمت میدهید؟
عزیززاده: امسال ماه رمضان است و یک بخشی از آن هم سفرههای رنگین افطار که در سنتهای ما ایرانیان هر قومی و هر استانی غذاها و مراسمات و آئینهای مخصوص به خودش را دارد ما امسال از ۱۴ منطقه کشورمان در مجموعه نمایشگاه میهمانانی را داریم که در فضای سنتی استان خودشان بعضیها با سیاه چادر، بعضی با خیمههای سنتی خودشان در فضای مصلی از نان محلی و سنتی تا غذاهای سنتی که در ماه رمضان استفاده و تولید میشود را اینها همین جا تولید میکنند و به بازدیدکنندهها خیلی تازه ارائه میکنند این یک فضای خیلی متنوعی از مجموعه رسوم و سنتهای ایرانی را در رمضان در نمایشگاه به تصویر کشیده و بخش جالب و زیبایی شده است. اتفاق دیگری هم فردا شب در نمایشگاه خواهیم داشت که از همه هموطنان عزیز هم دعوت میکنم که به مجموعه خدمت گزاران خودشان در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی افتخار دهند یک اجتماع بزرگ چند هزار نفری است با موضوع میلاد حضرت امام حسن مجتبی (ع) و نیمه ماه مبارک رمضان، بخشهای خیلی متنوع جشنواره گونهای، اجرای سرود و نمایش در زمان خوب یک ساعت و نیمه در محوطه خود مصلی پیش بینی شده و سعی شده خیلی جذاب و متنوع طراحی شود من از همه خانوادههای عزیز دعوت میکنم ساعت افطارشان را در نمایشگاه برنامه ریزی کنند و بعد از آن هم ما از ساعت ۷ و نیم این مراسم چند هزار نفری را جشن گونه در نمایشگاه اجرا خواهیم کرد.
سوال: اشارهای هم به ساعت نمایشگاه میکنید؟
عزیززاده: ما امروز را مثل روزهای دیگر از ساعت ۵ آغاز کردیم و تا ساعت ۱۲ و نیم، یک شب هم در خدمت عزیزان هستیم، ولی فردا، چون روز جمعه است از ساعت ۲ بعد از ظهر نمایشگاه آغاز میشود و تا ۱۲ و نیم الی یک شب بسته به استقبالی که میشود ادامه دارد.
سوال: توضیحی هم راجع به شعار نمایشگاه میفرمائید، شعار بسیار جذابی امسال انتخاب شده، پوسترهای مختلفی را هم ما میبینیم که در سطح شهر مشاهده میشود فکر میکنم یک همکاری خوبی هم با نهادهای مختلف انجام شده و در گوشه و کنار شهر که میرویم این تبلیغات محیطی را هم مشاهده میکنیم.
عزیززاده: نمایشگاه قرآن، نمایشگاه جمهوری اسلامی است و همه ارکان و سازمانها و نهادها در اجرای آن کمک میکنند و یکی از آن مجموعهها هم شهرداری تهران است که هم در پکهای افطار بسیار کمک ویژهای کردند و هم سازمان زیباسازی در فضاسازی شهر انصافا دوستانمان همت ویژهای کردند، محبت ویژهای کردند.
سوال: خدا را شکر آقای صیادی در این چند سال نشان دادند که در کارهای فرهنگی کم نمیگذارند.
عزیززاده: بله یک تیم حرفهای و با کارهای حرفهای خوب، شعار نمایشگاه را ما یک تابلوی تزئینی برای پوستر نمایشگاه نمیدانیم، شعار نمایشگاه روح حاکم بر تمام طراحیها و به تعبیری الگوی مفهومی نمایشگاه است شعار نمایشگاه، ما امسال این تلاش را کردیم که در فضای نمایشگاه مردم را به سمت انس بیشتر با قرآن، تلاوت بیشتر قرآن، خواندن بیشتر قرآن و ایجاد یک برنامه انس مستمر و تلاوت مستمر سوق دهیم به خاطر همین هم شعار میخوانمت را استفاده کردیم البته شعار میخوانمت هم از این سمت قابل خواندن است و هم در حقیقت از سمت خود قرآن قابل گفتن و خواندن است چرا که قرآن هم همه ما را به سمت خودش میخواند و به سمت راههای رشد و کمال.
سوال: توضیحی هم از پوسترها میدهید؟ پوسترهای متنوعی است یعنی با سلائق مختلف و تفکرات مختلف حتی نگاههای مختلف را میبینیم و یک جورهایی یک پیامهای خاصی دارد این پوسترها که این تفکیکها را کنار بگذاریم این نمایشگاه انگار برای همه مردم است.
عزیززاده: بله قرآن برای همه مردم است، هذا بیان لناس، نه برای هیچ گروه خاصی، نه هیچ قشر خاصی، نه هیچ تفکر خاصی و نه هیچ پوشش خاصی، قرآن برای همه مردم است و مخاطبش همه مردم هستند نمایشگاه قرآن هم مخاطب و بازدید کننده اش همه گروهها و هر کسی که به یک شکلی در دلش احساس علاقه به قرآن دارد مخاطب نمایشگاه است.
سوال: اشارهای هم به برنامههای جنبی داشته باشیم که چه برنامههایی در روزهای آینده خواهید داشت؟ اتفاقات ویژهای را شاهد خواهیم بود؟ اتفاق ویژه این دوره فکر میکنم حضور آقای رئیس جمهور در روز افتتاحیه هم بود میشود به آن هم اشاره کرد.
عزیززاده: بله البته ما امروز میزبان ۱۵۰ تن از مدیران موسسات قرآنی کشور هستیم همایشی را طراحی کردند، فردا یک محفل ویژه بانوان است که کل اجراها و برنامهها و رویدادهایش و حتی شرکت کنندگانشان خود بانوان هستند، چندین رونمایی را ما در نمایشگاه خواهیم داشت در واقع چند کار جدید در حوزه وزارت فرهنگ در حوزه صحیفه سجادیه، در حوزه نهج البلاغه من خبرش را تا قبل از رونمایی اجازه بدهید دقیقتر نگویم و از همه مهمتر این که مرکزی در کشور تاسیس شده به نام مرکز ملی ترجمه قرآن که این مرکز قرار است که برای اقشار مختلف، گروههای سنی مختلف، مخاطبین مختلف و زبانهای مختلف اینها ترجمههای روان و گویا تولید و منتشر کند. آغاز به کار رسمی آن در همین نمایشگاه انشاالله اعلام خواهد شد. از همه عزیزان مجدد دعوت میکنم که به ما افتخار دهند و از نمایشگاه بازدید کنند.
پایان