پخش زنده
امروز: -
اوکراین و هفت کشور دیگر اروپای مرکزی و شرقی طی نامهای از غولهای فناوری خواستند که با انتشار اخبار جعلی و اطلاعات نادرست از سوی قدرتهای بزرگ مبارزه کنند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما به نقل از رویترز، دولتهای اروپایی، پیش از این با طرح ادعای انتشار اخبار جعلی از سوی دولت روسیه، خواستار حذف محتوای مورد حمایت دولت این کشور از رسانههای اجتماعی شده بودند. پلتفرمهایی مانند فیسبوک باید گامهای ملموسی برای ارتقای دقت در تعامل با کاربران بردارند.
در بخشی از این نامه آمده است: «دستکاری و مداخله خارجی از طریق نشر اطلاعات نادرست راهکاری است که جهت بیثبات کردن و تضعیف دموکراسی ما، در مواردی، چون ممانعت از الحاق مولداوی و اوکراین به اتحادیه اروپا و کاهش حمایت از کشور اوکراین در بحبوحه جنگ با روسیه، به کار گرفته میشود. شرکتهای بزرگ فناوری باید هوشیار باشند و اجازه ندهند از آنها به عنوان ابزاری برای پیشبرد چنین اهدافی استفاده شود. آنها باید اقدامات لازم را انجام دهند تا اطمینان حاصل کنند که از پلتفرمهای آنها برای گسترش تبلیغات یا اطلاعات نادرستی که جنگ را عادیسازی و جنایات جنگی، جنایات علیه بشریت یا سایر اشکال خشونت را توجیه میکند، استفاده نمیشود.»
این نامه از سوی مقامات ارشد اوکراین، مولداوی، لهستان، جمهوری چک، اسلواکی، استونی، لتونی و لیتوانی امضاء و از طریق دفتر نخست وزیر جمهوری چک، منتشر شد.
متا در واکنش به این درخواست، اعلام کرد که ظرفیت حقیقتسنجی محتوا را در اروپای شرقی افزایش داده و گامهایی برای مبارزه با انتشار اخبار جعلی مربوط به جنگ اوکراین و نظارت بر محتوای رسانههای تحت کنترل دولت روسیه برداشته است.
سخنگوی شرکت متا در این مورد گفت: «ما اطلاعات نادرست را زمانی که احتمال وارد آمدن آسیب یا خشونت قریبالوقوع وجود داشته باشد، حذف میکنیم و سایر اطلاعات نادرست را هم اگر نتوانیم حذف کنیم در فیدهای پایینتر نشان میدهیم، تا افراد کمتری آنها را ببینند. ما همچنین دسترسی به رسانههای روسی راشاتودی و اسپوتنیک را در سراسر اتحادیه اروپا و اوکراین محدود کردهایم و به هر پستی در فیسبوک که حاوی پیوندهایی به این وبسایتها باشد برچسبهایی اضافه میکنیم تا مردم قبل از کلیک یا اشتراکگذاری از ماهیت منبع آنها مطلع شوند.»