پخش زنده
امروز: -
اسماعیلی گفت: آخرین نظرسنجیها نشان میدهد؛ ۸۰ درصد مردم موافق موضوع الزامات مربوط به رعایت عفاف و حجاب در جامعه هستند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، محمد مهدی اسماعیلی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، در خصوص برنامه این وزارتخانه، در قبال موضوع «عفاف و حجاب» گفت: از مدتها پیش، برای اینکه کار با یک رویکرد فرهنگی و یک رویکرد تبیینی جلو برود؛ مجموعه فعالیتهایی در خصوص موضوع، ذیل دبیرخانه شورای فرهنگ عمومی، آغاز شد؛ و اقدامات و هماهنگی کامل بین دستگاههای مسئول در بخشهای مختلف صورت گرفته است.
وی افزود: در ایام نوروز، هماهنگیهای بسیار خوبی صورت گرفت که منجر به اعلام مواضعی شده که صورت گرفته و اقدامات عملی که شروع شده است.
۸۰ درصد مردم، موافق با الزامات رعایت «عفاف و حجاب»
وزیر فرهنگ گفت: من بارها اعلام کرده ام؛ آخرین نظرسنجی خود ما هم نشان میدهد که یک درصد بسیار بالایی از مردم ما، نزدیک به ۸۰ درصد مردم، موافق موضوع الزامات مربوط به رعایت «عفاف و حجاب» در جامعه هستند.
اسماعیلی تاکید کرد: جامعه ما جامعه بسیار عفیفی است؛ و آن مقدار اندکی هم که به هرحال، رفتارهای خارج از قانون دارند باید به این نکته توجه کنند: در وهله اول، به قانون احترام بگذارند و ما موظفیم در این مسیر، بحث اطلاع رسانی و تبیین را داشته باشیم. جشنوارههای فرهنگی و هنری بسیار خوبی را الان پیش بینی کرده ایم برای اینکه افزایش آگاهیهای عمومی و تبیین عمومی اتفاق بیفتد.
شاهد وفاق عمومی در حفظ قانون و هنجارهای عمومی خواهیم بود
وزیر فرهنگ افزود: من فکر میکنم با اتفاقاتی که در نیمه دوم سال رخ داد؛ حساسیت عمومی جامعه نسبت به حفظ ارزشها تشدید شده است و این امر مسئولیت ما متولیان کار را دو چندان کرده است و الحمد لله در یک مسیر وفاقی کار جلو میرود. من فکر میکنم بر خلاف برنامه ریزیهای دشمن ما در ماههای آینده شاهد وفاق عمومی بیشتری در حفظ قانون و هنجارهای عمومی خواهیم بود.
آیین نامه مربوط به پوشاک ابلاغ شده است
اسماعیلی با اشاره به مساله عرضه پوشاک گفت: سالیان سال این مساله، رها بود. ما در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، مهمترین کاری که انجام شد و قانون مصوب مجلس بر ما تکلیف کرده بود. آیین نامه مربوط به پوشاک را ابلاغ کردیم؛ الان دست متولیان در اجرا، اصناف و ... باز است که مطابق این قانون را رعایت کنند.
آیین نامه ابلاغی مشکلات در عرضه پوشاک را حل خواهد کرد
وزیر فرهنگ گفت: به همه البسهای که در فروشگاهها عرضه میشود. قانون صریح، شفاف و روشن بدون کلی گویی وجود دارد. چون قبلا قوانین کلی بود. در اینجا آمده دقیق توسط کارشناسان خانم درجه یک، متخصصین دانشگاهی حوزه لباس و مد نشسته اند بحث کرده اند و کارگروههای مختلفی شکل گرفته و نتیجه یک آیین نامه شده است. این آیین نامه ابلاغ شده است؛ هم در اختیار وزارت کشور و هم در اختیار اصناف است. اسماعیلی افزود: من امیدوارم این وضعیت را بصورت جدی در عرضه حل کند. چون یکی از مشکلاتی که خانمهای محترم دارند میگویند که ما مشکل تامین لباس مناسب داریم.
عرضه کنندگان لباسهای عفیفانه حمایت میشوند
اسماعیلی به مساله حمایت از عرضه کنندگان لباسهای عفیفانه در جامعه نیز اشاره کرد و گفت: ما کار بسیار خوبی را در جشنواره مد و لباس پارسال انجام دادیم. همه برندگان که مجموعههای شرکتهای داخلی و اشخاص تلاشگر این حوزه بودند. با همکاری دولت و صندوق امید به اینها وام اشتغال و وام کارآفرینی دادیم.
در تهران و مراکز استان، نمایشگاه عرضه مستقیم در حال برگزاری است
وزیر فرهنگ افزود: آنهایی که در یک نمایشگاه ۵ یا ۶ نمونه آورده بود. الان به تولید انبوه رسیده است و عرضه اینها را هم تسریع کردیم. به مدت ۲ ماه در مصلی، نمایشگاه خانواده خوب را گذاشتیم. الان در نمایشگاه قرآن همین بخش را به صورت مجزا در یک شبستان داریم. در تهران ۱۲ سکو را برای ارائه البسه مورد نیاز خانوادهها پیش بینی کردیم. در تمام شهرهای کشور هم این را شروع کردیم. تا همین الان در بیش از ۱۲ یا ۱۳ مرکز استان مهم، نمایشگاه عرضه مستقیم برگزار شده یا در حال برگزاری است؛ و بقیه هم در پایان اردیبشت ماه برگزار خواهد شد.
برش بخشها و سازمانهای متولی «عفاف و حجاب» ابلاغ میشود
اسماعیلی گفت: ما در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی موظفیم اجازه تولید لباسهای نامناسب با فرهنگ ایرانی اسلامی را ندهیم. برای مردم باید آیین نامه و مقررات تعیین کرد که آنرا انجام دادیم. باید فضای تولید لباس عفیفانه را گسترش دهیم و این را هم انجام دادیم. وی خاطرنشان کرد: من در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی همه بخشها و سازمانهای متولی را موظف کردم برش خودشان را در سال جاری برای موضوع عفاف و حجاب ارائه بدهند که این کار در حال انجام است؛ و ما این را تا قبل از ۲۰ فروردین ابلاغ میکنیم.