پخش زنده
امروز: -
کارشناس منابع طبیعی در خوزستان مزایای اجرای طرح زراعت چوب در استان و کشور را تشریح کرد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما استان خوزستان، علی ابیض گفت: یکی از هدفهای اصلی اجرای طرح زراعت چوب در خوزستان تامین مواد اولیه صنایع چوب، کاغذ و محصولات سلولزی کشور و استان برای تولید محصولات چوبی از جمله؛ نئوپان، ام دی اف، کاغذسازی و... است، به همین دلیل جزو طرحهای بااهمیت سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور محسوب میشود.
وی طرحهای زراعت چوب درحال اجرا در کشور را جزو طرحهای مهندسی مهم و دارای مزایای منحصر به فرد برشمرد و افزود: فواید اکولوژیک یکی از مزایا است که علاوه بر توسعه سرانه فضای سبز منطقه، سبب تولید اکسیژن و جذب و ذخیره کربن میشود.
آقای ابیض جلوگیری از فرسایش خاک، حفظ و ذخیره نزولات آسمانی، افزایش سطح سفرههای زیرزمینی و کاهش آلودگی هوای منطقه را از دیگر فواید اکولوژیکی اجرای طرح زراعت چوب برشمرد.
کارشناس منابع طبیعی در تشریح مزایای اقتصادی اجرای طرح زراعت چوب میگوید: با اجرای این طرح و توسعه آن در خوزستان و کشور، با تولید چوب، نیاز به این محصول که ماده اولیه صنعت محسوب میشود، تامین خواهد شد، ضمن اینکه نهالستانهایی که در کنار محل اجرای طرح زراعت چوب قرار دارند، میتوانند علاوه بر تولید نهالهای مورد نیاز صنعت، گیاهان صنعتی و دارویی را به عنوان محصولات جانبی یک طرح زراعت چوب نیز تولید کنند.
وی ادامه داد: از لحاظ مباحث راهبردی، اجرای طرحهای زراعت چوب باعث تامین امنیت زیست محیطی و اکولوژیکی منطقه، استان خوزستان و کشور نیز خواهند شد، ضمن اینکه به عنوان یکی از موارد پدافند غیر عامل در منطقه نقش ایفا کنند.
به گفته آقای ابیض؛ وقتی طرح زراعت چوب در یک منطقه اجرا میشود، علاوه تامین نیازهای طرحهای صنعتی و نیازهای اکولوژیکی، به حفظ محیط زیست و توسعه فضای سبز منطقه کمک میکند.
وی اضافه کرد: به عبارت دیگر با اجرای یک طرح زراعت چوب در منطقه، یک میکروکلیما ایجاد میشود که باعث توسعه زیست محیطی و اکولوژیکی منطقه خواهد شد که از لحاظ پوشش گیاهی، حیات وحش و حفظ آب، خاک و منابع طبیعی دارای اهمیت زیادی است.