همگرایی کشورهای عربی با سوریه
همگرائی کشورهای عربی با سوریه با استقبال کشورهای مقاومت و نگرانی فزآینده آمریکا و رژیم صهیونیستی مواجه شده است.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ ناظران در دمشق بر این باورند که این روند موجب برقراری ثبات و امنیت در منطقه میشود، مسئلهای است که خط بطلانی بر نقشههای محور غربی / عبری خواهد بود.
فضای مثبت ترمیم روابط میان کشورهای عربی با دمشق و بازگشت سوریه به اتحادیه عرب، در پی اعلام منابع خبری ایجاد شد مبنی بر اینکه عربستان سعودی قصد دارد از بشار اسد رئیس جمهور سوریه برای شرکت در نشست ماه آینده سران کشورهای عربی در ریاض دعوت کند.
برخی منابع خبری اعلام کردند به همین منظور قرار است فیصل بن فرحان وزیر امور خارجه عربستان سعودی، به زودی به دمشق سفر کند تا دعوت رسمی از بشار اسد را ابلاغ کند.
البته اقدام کشورهای عربی به کمک رسانی به سوریه همزمان با زلزله بهمن ماه گذشته و سفر چند هیات سیاسی، پارلمانی به دمشق، به حرکت کشورهای عربی به طرف دمشق کمک کرده است.
اکنون شماری زیادی از کشورهای عربی از جمله الجزایر، تونس و امارات و سلطان نشین عمان بر پایان تعلیق عضویت سوریه در اتحادیه عرب پس از ۱۲ سال تاکید دارند.
ناظران در سوریه، این روند را همسو با توافق تهران و ریاض ارزیابی کردند.
در کنار چراغ سبز عربستان سعودی برای رفع کدورتها با دمشق، همگرایی مصر به عنوان کشور صاحب نفوذ در اتحادیه عرب با سوریه موجب شده تا ناظران عملی شدن بازگشت دمشق به محیط عربی را نزدیک ببیند.
مصاحبه ۱: محمد عید - کارشناس مسائل سیاسی سوریه
مصاحبه ۲: دکتر عونی حمصی - استاد روابط بین المللی دانشگاه دمشق
---------