پخش زنده
امروز: -
مهاجران افغانستانی که به انگلیس آمده اند از مهمانسراها و هتلها به پادگانهای متروک ارتش در نقاط مختلف این کشور منتقل میشوند.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ دولت انگلیس که در ماههای اخیر سیاستهای ضد مهاجرتی خود را تشدید کرده است در تازهترین تصمیم اعلام کرد مهاجران افغانستانی که به انگلیس آمده اند از مهمانسراها و هتلها به پادگانهای متروک ارتش در نقاط مختلف این کشور منتقل میشوند.
رسانهها در انگلیس نوشتند حدود ۹ هزار نفر از افغانستانیهایی که سالها برای دولت و ارتش انگلیس کار کرده اند به همراه خانواده هایشان که در پی خروج نظامیان آمریکایی و انگلیسی از افغانستان به انگلیس آمدند با تصمیم دولت از هتلها و اقامتگاهها، به چهار پایگاه نظامی متروک این کشور منتقل میشوند.
این تصمیم دولت انگلیس برغم نارضایتی مهاجران افغانستانی که از حدود دو سال پیش وارد انگلیس شدند و مخالفت گسترده نهادهای بین المللی از جمله کمیساریای عالی آوارگان و کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل و نیز نهادهای مدنی حامی حقوق مهاجران انجام میشود.
نهادهای مدنی با توجه به تفاوت رفتار و رویکرد دولت انگلیس با پناهجویان اوکراینی و افغانستانی، استاندارد دوگانه و دوگانگی رفتار با پناهجویان را شرم اور دانستند. آنان انتقال مهاجران افغانستانی به پادگانهای متروک ارتش انگلیس خارج از لندن و در مناطق دور از مرکز برغم وعده حمایت از انان در پی سالها خدمتشان برای دولت انگلیس و به خطر انداختن جانشان به علت انجام ماموریتهای محوله دولت انگلیس را اقدامی مغایر با اصول انسانی دانستند.
به نوشته گاردین، بسیاری از افغانهایی که به بریتانیا آمدند انتظار داشتند به سرعت توسط وزارت کشور محل اقامت پیدا کنند، اما اکنون ثابت شده است که امید واهی داشتند و شرایط بسیار دشوار است.
این نشریه انگلیسی افزود: در «عملیات استقبال گرم»، قرار بود افغانها حمایت دریافت کنند تا اطمینان حاصل شود که کسانی که با ارتش و دولت بریتانیا در افغانستان همکاری نزدیک داشتند و جان خود را در این کار به خطر انداختهاند، از مسکن، خدمات بهداشت و درمان، آموزش و شغل برخوردار شوند تا بتوانند در این جامعه زندگی کنند.
به نوشته این نشریه پناهجویان افغان به گاردین گفتهاند که در سال اول پیامهای امید بخش زیادی دریافت کردهاند و از سوی کارکنان وزارت کشور وعدههایی مبنی بر اینکه تا چند ماه دیگر از اقامتگاههای موقت خارج خواهند شد به انان داده شد، اما این اتفاق نیفتاد و اکنون اشکار شده است که ان وعدهها واهی بوده است.
به نوشته این نشریه یک خانواده چهار نفره به مدت ۱۴ ماه در یک اتاق مجردی زندگی کردند و برخی از پناهجویان حتی شش نفر در یک اتاق زندگی میکنند. بسیاری شکایت کردهاند که از زندگی در چنین شرایط به تنگ امده اند.
بر اساس گزارشهای منتشر شده در رسانههای انگلیس دولت این کشور حتی استفاده از کشتیهای مسافری متروک برای اسکان پناهجویان در آب را در دستور کار قرار داده است.