پخش زنده
امروز: -
تغذیه صحیح در ماه مبارک رمضان یکی از موارد مهمی است که توجه به آن برای جلوگیری از عوارض جسمی ضروری است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمابه نقل از مفدا، توجه به توصیههای ساده تغذیهای در وعدههای افطار و سحر میتواند روزه داران را برای دریافت منافع جسمی و بهره مندی از مزایای روحانی این ماه یاری کند.
افرادی که از هر نوع بیماری گوارشی رنج میبرند باید پیش از آغاز ماه مبارک رمضان با پزشک درباره امکان روزه گرفتن مشورت کنند، در برخی بیماریها از جمله زخم اثنی عشر گرفتن روزه صحیح نیست و منجر به تشدید بیماری میشود.
مواد غذایی مختلف از نظر کیفیت و ویژگیها با هم متفاوت هستند و در نتیجه هضم آنها یکسان نیست. وقتی دو یا چند غذای مختلف با هم خورده شود، معده و دستگاه گوارش نمیتواند همه آنها را به حد نهایی هضم کند و در نتیجه فساد هضم رخ میدهد.
روزه داران باید از مصرف غذاهای مختلف و سفرههای رنگین افطار و سحر خودداری کنند، این مواد مخصوصاً اگر با حجم زیاد در کنار افطار یا با وعده اصلی مصرف شود باعث هضم نشدن، نفخ، ترش کردن یا درد شکم میشوند.
روزه داران از مصرف آب و نوشیدنی با غذا خودداری کنند؛ این اصل همیشه صادق است، اما در ماه رمضان که معده در طول روز کمی ضعیف میشود نمود بیشتری دارد و به شدت باعث اختلال هضم، رفلاکس، نفخ و…میشود.
در ماه مابرک رمضان برخی غذاها باید فراموش شوند؛ مصرف برخی غذاها مانند ماکارانی، آش رشته، ماهی، سالاد الویه، به ویژه در وعده سحرعلاوه بر احساس سنگینی، امکان افزایش تشنگی در طول روز را به دنبال دارد. همچنین مواد غذایی پر ادویه و نمک حرارت بدن را بالا میبرد و موجب تشدید تشنگی میشود.
برای جلوگیری از یبوست به جای مصرف میوههای بسیار آبدار و خام که باعث درد شکم میشوند میتوان خیسانده برگه هلو، زردآلو، انجیر و آلوی بخارا استفاده کرد. این خشکبار باید در آب جوش یا گلاب داغ یکساعت خیسانده و سپس میل شود. بهتر است مصرف این ترکیب یک تا دو ساعت بعد از شام باشد.