پخش زنده
امروز: -
سرشماری جمعیت در پاکستان، اختلافاتی را بین احزاب سیاسی در این کشور ایجاد کرده است.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما، به نقل از شبکه الجزیره، سرشماری سراسری جمعیت در پاکستان با استفاده از دو شیوه دیجیتال و دستی اجرا میشود. بعضی احزاب از جمله احزاب شرکت کننده در ائتلاف حاکم در پاکستان، ابراز نگرانی کردند که نتایج این سرشماری بر شرایط احزاب و تعداد حوزههای انتخاباتی تاثیر بگذارد و شانس آنها را در انتخابات پارلمانی کاهش دهد.
سرشماری از روستاها و مناطق دورافتاده آغاز شد و کارکنان سازمان سرشماری برای ثبت تعداد ساکنان به همراه نیروهای امنیتی به همه جا میروند. سرشماری جمعیت در پاکستان شامل جزئیات زیادی است که هدف از آن، توزیع عادلانه منابع بین مردم است. بر اساس قانون اساسی پاکستان، سرشماری جمعیت هر ۱۰ سال یک بار صورت میگیرد. زمانی که کارکنان سازمان سرشماری به شهرها رسیدند، بحثها آغاز شد، زیرا مسایل سیاسی مطرح میشود.
زلفی بخاری حزب انصاف از احزاب مخالف: معتقدیم که باید ابتدا انتخابات برگزار شود و دولتی تشکیل شود که از حمایت مردمی برخوردار باشد تا این سرشماری جمعیت را انجام دهد. در غیر اینصورت، برگزاری سرشماری پیش از انتخابات، به معنای آن است که به صورت هدفمند انجام میشود.
هفتمین سرشماری در تاریخ پاکستان، همچنین به صورت دیجیتال صورت میگیرد و هر شهروند میتواند دادهها و اطلاعات خودش را به صورت خودکار ارسال کند. این موضوع حتی بحثهایی را حتی بین احزاب شرکت کننده در دولت ائتلافی ایجاد کرده است. به ویژه که نتایج آخرین سرشماری در پاکستان باعث اختلافات گسترده در این کشور شد، زیرا نشان داد تعداد جمعیت بیش از ۵۰ درصد افزایش داشته است. بر این اساس، باید تعداد نمایندگان استانهایی که جمعیت بیشتری دارند، افزایش یابد. اما اصرار کمیته انتخابات بر محدود بودن حوزههای انتخاباتی، اختلافاتی را ایجاد کرد که همچنان ادامه دارد.
بلاول بوتو زرداری وزیر امور خارجه پاکستان: من وزیر کابینه هستم، اما اطلاع نداشتم که دولت قصد دارد سرشماری جمعیت را به صورت دیجیتال انجام دهد و بر اساس آن، به هر کسی که بخواهد اجازه داده شود تا با مراجعه به صفحهای در اینترنت، هر آنچه را که میخواهد ثبت کند. این شیوه به معنای آن است که نتیجه سرشماری هرگز بیانگر تعداد واقعی نخواهد بود و چنین چیزی اصلا قابل قبول نیست.
سرور گوندال سخنگوی سازمان ملی سرشماری پاکستان: به هر طرفی که به کار ما اعتراض دارد، میگوییم که پیگیری دقیق و دیجیتالی برای همه جزئیات فراهم خواهیم کرد. هدف ما آن است که سیاستگذاران تصویر روشن و فراگیری از همه جزئیات کشور داشته باشند.
اگر طرفهای سیاسی در پاکستان، نتیجه سرشماری جمعیت را بپذیرند که مسئله بعیدی است، دولت باید با استناد به نتایج سرشماری از کمیته انتخابات بخواهد تا تعداد و مرزهای حوزههای انتخاباتی را تغییر دهد. شاید چنین کاری در مرحله آینده به اصلاح قانون اساسی یا فرمان ریاست جمهوری نیاز داشته باشد.
نتایج سرشماری در پاکستان به طور معمول باعث اختلافات سیاسی میشود. اختلافات این بار با آغاز سرشماری و حتی در بین احزاب ائتلاف حاکم شروع شده است. به همین علت، پیش بینی میشود که اختلافات در مرحله اعلام نتایج و شاید پس از آن هم ادامه داشته باشد.