پخش زنده
امروز: -
یک شرکت دانش بنیان درباره تولید انواع دوچرخه های برقی عنوان کرد: ما یک وسیله حمل و نقل برقی متناسب با شرایط کشور تولید کردیم؛ که بر حسب هر نوع کاربری میتواند مورد استفاده قرار گیرد. شارژ باتری این دوچرخهها توسط پریزهای معمولی برق شهری انجام میشود.
به گزارش خبرگزاری صدا وسیما، شاید بتوان گفت دوچرخه، در بین انواع مختلف حمل و نقل شهری، وسیلهای است که کمتر به آن توجه شده است. حوزهای که علیرغم نبود زیرساختها پیشرفتهای زیادی داشته است.
صنعت حمل و نقل روز به روز در حال پیشروی به سمت استفاده از انرژیهای نو نظیر انرژی الکتریکی و کاهش استفاده از سوختهای فسیلی است. وجود مسائلی، چون ترافیک و آلودگی هوا، اهمیت روزافزون توسعه زیرساخت و گسترش فرهنگ استفاده از وسایلی، چون دوچرخه بر کسی پوشیده نیست.
یک شرکت دانشبنیان کهربا با هدف توسعه و فروش وسایل حمل و نقل الکتریکی توسط جمعی از فارغ التحصیلان دانشگاه صنعتی شریف بنیان نهاده شده است. فعالیت این مجموعه بر روی توسعه دانش و تولید انبوه وسایل حمل و تقل الکتریکی و تجهیزات دارای فناوریهای پیشرفته آن شامل کنترلکننده، سیستم هوشمند مدیریت باتری و شارژرهای سریع به صورت بومی متمرکز است.
مدیر عامل این شرکت دانش بنیان در معرفی این مجموعه دانشبنیان اظهار کرد: ما در سال ۱۳۹۵ با ایده تولید چرخ برقی و تبدیل دوچرخههای معمولی به دوچرخه برقی کار خود را شروع کردیم.
بعد از حدود دو سال، با توجه به استقبالی که از دوچرخه برقی مشاهده کردیم، روی تولید دوچرخه برقی متمرکز شدیم و توانستیم چند نمونه از دوچرخههای برقی با ظرفیتهای توانی مختلف تولید کنیم.
معینی اقطاعی، در ادامه افزود: از سال ۱۳۹۸ ثبت شرکت انجام دادیم و محصول ما به دلیل فناوریهای به کار رفته در آن تبدیل به یک محصول دانشبنیان شد و پس از آن سرمایهگذار جذب کردیم و تا به امروز در حال تولید و فروش انواع دوچرخه و اسکوتر برقی هستیم.
وی گفت: این شرکت همچنین خدمات مربوط به برقیسازی دوچرخههای معمولی، تحقیق و توسعه روی فناوریها و تجهیزات مختلف و همچنین امکان فروش اقساطی را به متقاضیان ارائه میدهد.
مدیر عامل این شرکت درباره محصول تولیدی شرکت عنوان کرد: ما یک وسیله حمل و نقل برقی متناسب با شرایط کشور تولید کردیم؛ به گونهای که بر حسب هر نوع کاربری میتواند مورد استفاده قرار گیرد. همچنین همه قطعات به کار رفته در این دوچرخهها از کیفیت بالایی برخوردار هستند.
وی اظهار داشت: تیم تحقیق و توسعه شرکت ما تمامی بخشهای الکتریکی دوچرخه از جمله الکتروموتور، انواع شارژرهای برقی و باتری را تولید میکند. شارژ باتری این دوچرخهها توسط پریزهای معمولی برق شهری انجام میشود.
اقطاعی در خصوص ویژگیهای فنی محصولات این شرک گفت: مدت زمان شارژ در برخی از نمونههای باتری ۲ تا ۳ ساعت و در برخی نمونهها تا ۴ ساعت طول میکشد.
همچنین باتری این دوچرخهها قابل حمل است و برای شارژ آنها میتوان از برق منزل استفاده کرد. با یک بار شارژ میتوان مسافت ۴۰ الی ۵۰ کیلومتر را طی کرد.
وی گفت: محصول ما این قابلیت را نیز دارد که کاربر میتواند میزان تأمین نیرو توسط الکتروموتور را تعیین کند و بقیه نیرو از طریق پدال مکانیکی تأمین شود و این قابلیت باعث میشود مسافتی که میتوان با یک بار شارژ طی کرد به ۱۰۰ کیلومتر هم برسد.
او در مورد محصول اسکوتر برقی تولید شده توسط این شرکت خاطرنشان کرد: شرکت ما محصول اسکوتر برقی نیز تولید میکند، اما این محصول نسبت برخی کشورها مانند ترکیه استقبال کمتری در بین مردم دارد؛ اگرچه در صورت درخواست متقاضیان، شرکت ما در این زمینه و همچنین برقیکردن دوچرخههای معمولی ارائه خدمت خواهد داشت.
اقطاعی با اشاره به اقبال عمومی مناسب مردم از دوچرخه ادامه داد: اگر زیرساختهای استفاده از دوچرخه به عنوان یک نوع مهم از حمل و نقل مورد توجه قرار گیرد، اقبال عمومی به آن نیز بیشتر خواهد شد.
توسعه زیرساختهای مناسب برای این نوع از حمل و نقل در شهرهای پر جمعیتی مانند تهران موجب افزایش ظرفیت تولید میشود و از طرفی کاهش قیمت و هزینههای دوچرخه را نیز به دنبال خواهد داشت.
او در خصوص تجربههای پروژه بیدود در شهر تهران عنوان کرد: مشکل بیدود بیشتر در کیفیت دوچرخههای آن بود.
کیفیت دوچرخههای بیدود آنقدری مناسب نیست که بتواند به عنوان یک وسیله حمل و نقلی طولانی مدت استفاده شود.
به همین دلیل استقبال از آن رو به تحلیل رفت. تجربه بیدود نشان میدهد که مردم استقبال خوبی از این وسایل حمل و نقلی اشتراکی دارند؛ اما با مشاهده کیفیت کم دوچرخهها این استقبال کمرنگ میشود.
مدیر عامل مجموعه دانش بنیان تصریح کرد:، اما آنچه اهمیت دارد این است که باید عزم جدی برای متنوعسازی مُدهای حمل و نقلی و توسعه زیرساختهای استفاده از دوچرخههای اشتراکی میتوان شرایطی ایجاد کرد تا تولیدکنندگان نیز به سمت ارتقای کیفیت محصولات خود در زمینه دوچرخهها و اسکوترهای اشتراکی بروند.
مدیر شرکت دانش بنیان، حمایت دستگاهها را برای توسعه محصول و فروش ضروری دانست و افزود: ما یک مجموعه دانشبنیان هستیم که تأمین مالی شرکت توسط سرمایه خود ماست. برای توسعه محصول و راهاندازی خط تولید با ظرفیت بالا نیازمند حمایت دستگاههایی، چون وزارت صمت هستیم؛ اما تا کنون نتوانستیم موفقیتی در این زمینه کسب کنیم. در زمینه توسعه فروش محصول شهرداری میتواند به شرکت ما کمک کند.
وی افزود: به جرئت میتوانم بگویم که چه در شرکت ما و چه در مجموعههای دیگر، ظرفیت کافی در کشور وجود دارد. اگر اراده تنوعبخشی به حمل و نقل در شورای شهر و شهرداریها وجود داشته باشد قاعدتا کمک زیادی به توسعه محصولات و شرکتهای وسایل حمل و نقل اشتراکی داشته باشند.
اقطاعی در پایان تأکید کرد: حمل و نقل برقی یک پدیده اجتنابناپذیر است و برای رشد همزمان با بقیه کشورها نیازمند توجه بیشتری است.