پخش زنده
امروز: -
بحران افتصادی بخشهای مختلف اقتصاد پاکستان به ویژه صنایع نساجی را به شدت تحت تاثیر قرار داده است.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما، به نقل از الجزیره انگلیسی، صنعت نساجی در پاکستان شصت درصد صادرات این کشور را تشکیل میدهد. بحران اقتصادی در پاکستان موجب وارد آمدن زیانهای هنگفتی به بخش نساجی شده است. اقتصادانان بر این باورند که صنعت نساجی ستون فقرات اقتصاد پاکستان به شمار میرود و ورشکستگی آن فاجعه بار خواهد بود. اسد بیگ، خبرنگار الجزیره از فیصل آباد گزارش میدهد.
گزارشگر: این مردان امیدوارند کار پیدا کنند. صاحب این کارخانه به آنها میگوید کاری برایشان وجود ندارد. افزایش بهای برق، هزینههای راه اندازی ماشین آلات کارخانه را افزایش داده است. از سوی دیگر، کاهش ارزش پول پاکستان واردات مواد خام را بسیار دشوار ساخته است.
خالق رامای، مالک کارخانه: هر روز دهها کارخانه تعطیل میشود و صدها کارگر بیکار میشوند. ما حتی پول پرداخت قبوض برق کارخانه را هم نداریم. به همین دلیل این کارخانه مثل گورستان ماشین آلات شده و دلیل آن هم این است که سیاستمداران دولت پاکستان سرگرم بازی قدرت هستند.
شهر فیصل آباد پاکستان به دلیل وجود کارخانه هایش مشهور است، اما اکنون بسیاری از کارگران این کارخانهها بیکار شده اند.
مهدی حسن، کارگر سابق نساجی: چطور بچه هایمان را به مدرسه بفرستیم و شکم شان را سیر کنیم؟ ما فقط میتوانیم کار کنیم، البته اگر کاری وجود داشته باشد. هیچ کس به فکر کارگران نیست.
همه در این شهر اثرات منفی بحران اقتصادی را احساس میکنند. کارفرمایان مجبورند به دلیل بحران اقتصادی کارگران شان را اخراج کنند.
محمد نظیر احمد، مدیر اجرایی کارخانه نساجی: هر دولتی با برنامه متفاوت و بسته یارانهای متفاوت میآید. ما به اجرای سیاستهای دراز مدت نیاز داریم تا شاهد رشد مستمر بخش نساجی باشیم.
در مذاکرات دولت پاکستان با صندوق بین المللی پول قرار است یارانه انرژی به بخش نساجی تعلق گیرد. برخی نگران آن هستند که اگر این یارانهها قطع شوند اوضاع بدتر خواهد شد.
رشیده پرویز، کارگر نساجی: پاکستان با فقر و بیکاری زیادی روبروست. بسیاری از مردم پاکستان در صنایع نساجی مشغول بکارند و از این راه خرج زندگی شان را تامین میکنند، به ویژه زنان، زیرا فرصتهای شغلی در سایر بخشها برایشان کمتر است.
کارگران این کارخانه میگویند پاکستان تواناییهای بالقوه بسیاری در زمینه نساجی دارد و اگر دولت از این صنعت حمایت کند، پاکستان میتواند در این زمینه در جهان پیشتاز باشد.
دولت پاکستان هنوز با صندوق بین المللی پول درباره بسته یارانهای به صنعت نساجی در حال مذاکره است. موفقیت اقتصاد پاکستان میتواند صنعت نساجی را شکوفا سازد. مدیران صنایع نساجی از دولت میخواهند از این بخش حمایت کند. اما پاکستان بیش از همه به ثبات سیاسی نیاز دارد، موضوعی که در سالهای اخیر نادیده گرفته شده است.