پخش زنده
امروز: -
روز جهانی ساعت زمین با هدف صرفهجویی در مصرف انرژی، مقابله با تغییرات آب و هوایی و جلوگیری از گرمایش زمین برگزار میشود،
به گزارش سرویس وبگردی خبرگزاری صدا و سیما، ساعت زمین یک رویداد جهانی سازماندهی شده توسط صندوق جهانی طبیعت (به انگلیسی: World Wide Fund for Nature) است.
خانوادهها و کسب و کار با خاموش کردن چراغها و سایر دستگاههای الکتریکی غیرضروری خود به مدت یک ساعت آن را یادآوری میکنند و هدف نخست از این اقدام این است که آگاهی دربارهٔ تغییرات آب و هوایی و نیاز به مصرف محتاطانه انرژی در جهان ابقا شود. هرسال مردم بسیاری در سرتاسر جهان این ساعت را پاس میدارند.
پیشینه
در ایران
نخستین گرامیداشت ساعت زمین در ایران در سال ۱۳۹۰ و با خاموشی چراغهای برج میلاد در تهران انجام شد.
در سال ۱۳۹۱ تعداد بیشتری از شهرها سازههای معروف ایران به این حرکت پیوستند و افزون بر برج میلاد، برج آزادی تهران، سیوسه پل اصفهان، پل سفید اهواز و ساعت میدان شهرداری رشت نیز چراغهای خود را خاموش خواهند کرد.
سومین گرامیداشت ساعت زمین در ایران در سال ۱۳۹۳ و با مشارکت تعدادی از شهرهای ایران از جمله تهران،تبریز، اصفهان، پلدختر (به عنوان اولین شهر ایران در بین شهرهای غیر مرکز استان)، رشت و قم صورت گرفت.
شهر مشهد برای اولین بار در سال ۱۳۹۴ با خاموش کردن ساختمان مرکزی شهرداری و تالار شورای شهر به مدت ۱ ساعت به برنامه ساعت زمین پیوست.
چهارمین برنامه ساعت زمین در ایران، همزمان در شهرهای ارومیه، تهران، تبریز، اصفهان و … در تاریخ ۸ فروردین ۱۳۹۴ برگزار شد.
پنجمین برنامه ساعت زمین در ایران، شنبه ۲۹ اسفند ۱۳۹۴ خورشیدی، ساعت ۲۰:۳۰ برگزار شد.
شنبه ۴ فروردین ۹۶ از ساعت ۲۰٫۳۰ تا ۲۱٫۳۰ برنامهٔ ساعت زمین در ایران، اجرا شد. در این مراسم چراغهای پل طبیعت، برج میلاد و تمام المانهای مهم شهری تهران و در شهر میبد کهن دژ نارین قلعه به مدت یک ساعت ساعت خاموش شد. چراغهای پل قوسی کرمانشاه نیز در این روز به مدت یک ساعت خاموش شد.
صندوق جهانی طبیعت بهمنظور آگاهیبخشی نسبت به بحران تغییرات اقلیم و گرمایش جهانی اقدام نمادین ساعت زمین را طراحی و اجرا کرده است و اکنون در بیش از هزار شهر دنیا در این روز نورپردازی المانهای شهری به مدت یک ساعت خاموش میشود و برنامههایی از سوی رادیو و تلویزیون در این زمینه پخش میشود.
در حال حاضر صندوق جهانی طبیعت (WWF) به عنوان بزرگترین سازمان غیردولتی زیست محیطی جهان مجری اصلی این برنامه بوده و امکانات خود در سراسر جهان را در اختیار این طرح گذاشته است، هر چند که این طرح غیرانتفاعی زیست محیطی در انحصار هیچ گروهی نیست و هر شخص و سازمانی میتواند در این برنامه مشارکت داشته باشد.
همزمان با این رویداد جهانی در ۱۶۳ کشور جهان، شهرهای مختلف کشور ما هم در طرح ساعت زمین مشارکت کردند
منبع: ویکی پدیا/ ایمنا/ آی هوش