پخش زنده
امروز: -
سویقها علاوه بر اینکه سالم و مقوی هستند میتوانند گزینه مناسبی برای سحری باشند بویژه که بصورت حلوا تهیه شوند.
به گزارش سرویس وبگردی خبرگزاری صدا و سیما،سویق نام انواع پودر حبوبات و غلات است که ها علاوه بر اینکه بصورت آماده در عطاری ها موجود است خودتان هم می توانید آنها را درست کنید و از خواص عالی آن بهره ببرید.
حلوای سویق مناسب سحر
مواد لازم برای تهیه حلوای سویق
پودر سویق کامل :شامل پودر برشته شده گندم جو ،برنج ،عدس، دانه انار، سیب.
ترکیب این پودر با:
عسل ۲ قاشق غذا خوری
پودر سویق ۲ قاشق غذاخوری
پودر نارگیل یک قاشق غذا خوری
ارده دو قاشق غذا خوری
پودر گردو ۱ ق غذا خوری
(پودر هل دلخواه)
طرز تهیه حلوای سویق
زمان تهیه ۱۵دقیقه
زمان پخت ۴۵دقیقه
مرحله:۱
چند دانه هل را کمی فشار دهید یا سوراخ کنید تا کمی از هم باز شود و همراه شکر سرخ و آب و زعفران روی حرارت متوسط قرار دهید تا به جوش بیاید
مرحله:۲
وقتی شربت اولین قل را زد، گلاب را اضافه میکنیم و کمی بعد شعله را خاموش میکنیم و شربت را کنار میگذاریم تا سرد شود.
مرحله:۳
روغن ارده و کره محلی(زردگاوی) را روی حرارت میگذاریم تا داغ شود سپس خاموش میکنیم.
مرحله:۴
سویق ها را دو بار از الک رد کرده و داخل قابلمه میریزیم و روی حرارت متوسط قرار میدهیم.چون آرد سبوسدار تیره است و سویق ها هم در مراحل تولید حرارت دیده اند مانند حلواهای دیگر زمان زیادی برای تفت دادن لازم نداریم. اما باید مدام زیر و رو کنیم تا ته نگیرد و همینکه دو درجه رنگ آن تیره شد شعله را خاموش میکنیم.
مرحله:۵
روغن داغ را به آرد اضافه کرده و تند تند هم میزنیم تا مواد به خورد هم برود و مایه نسبتا سفت و غلیظ حاصل شود. اگر خیلی سفت بود کمی روغن دیگر اضافه کنید
مرحله:۶
شربت سرد شده را از صافی رد میکنید تا هل آن جدا شود سپس روی مواد میریزیم و تند هم میزنیم تا گلوله نشود.(مواظب باشید دستتان نسوزد چون احتمال دارد مواد داغ بپرد و روی دستتان بریزد.)
مرحله:۷
بعد از هم خوردن همه ی مواد ، قابلمه را در دست بگیرید سعی کنید حلوا را در قابلمه تاب (قِل) دهید تا روغنش در بیاید. پس از سرد شدن حلوا سفت تر میشود اما اگر حس کردید حلوایتان خیلی شل است آن را روی حرارت قرار دهید و هم بزنید تا آب اضافی آن تبخیر شود و به غلظت دلخواه برسید. اما اگر برعکس حس خشکی کردید به آن آب اضافه کنید و کمی روی حرارت بگذارید.
مرحله:۸
اگر خشکی حلوا از کم روغنی بود به آن روغن اضافه کنید تا حلوا داغ است در ظرف مورد نظر بریزید و تزیین کنید چون اگر سرد بشود حالت نمیگیرد
سایرنکات سویق
۱) این طرز تهیه از حلوای کاملا سالم هست و به خاطر شکر سرخ و آرد سبوسدار موجود در آن نه تنها برای دیابت ضرر ندارد بلکه مفید است.
بعد از خوردن این حلوا احساس سنگینی نمیکنید و بسیار مقوی و خوشمزه است.
۲)میتوانید به جای سویق کلا از آرد سبوسدار گندم استفاده کنید یا برعکس.
۳)میتوانید در صورت دلخواه از شیره استفاده کنید و اگر شیرینی حلوا بعد از طبخ بنظرتان کم بود شیره اضافه کرده و هم بزنید.
۴)میتوانید عسل را هم جایگزین مقداری از شکر کنید.
۵)سویق پودر تفت داده شده ی آماده ی پرخاصیتی است از حبوبات و غلات مثل گندم و جو یا میوه هایی مثل سیب و به و یا صیفی جات مثل کدو که بنابر نیاز هر فرد براساس خواص آن سویق توسط طب سنتی یا اسلامی تجویز میشود. شما میتوانید سویق را از سایت سویق یا عطاری ها آماده کنید.
انرژی بخش ، مفید برای پوکی استخوان، محکم کردن استخوان، تقویت عضلات، از زمانهای قدیم برای سحری استفاده میشده، تقویت قلب و...
در کنار این معجون یک دمنوش مناسب هم داریم:
دمنوش گل گاوزبان+لیموعمانی+بهارنارنج+کمی عرق نعناع+فیلم
یکی از آرام بخش ترین دم نوش های دنیا دمنوش بهار نارنج و گل گاو زبونه که با لیمو عسل و رنگ ارغوانیش ارامشش دو چندان میشه پس حتما زمانی که استرس دارین و اعصابتون خورده و خسته این این دمنوش رو درست کنین و نوش جان کنین خیلی بهتر از داروهای اعتیاد آوره چی لازم داریم؟
جهت مشاهده طرز تهیه دمنوش در آخر فیلم هم قرار دادیم . امیدواریم لذت ببرید.
مواد لازم :
دو قاشق غذاخوری گل گاو زبان
سه قاشق غذاخوری عرق بهار نارنج
یک برش حلقه ای از لیموی زرد
نبات یا عسل
طرز تهیه دمنوش آرامش بخش :
همه مواد بالا را به غیر از لیمو با سه لیوان آب جوش در یک قوری بریزید و 20 تا 30 دقیقه صبر کنید تا این مواد روی حرارت غیر مستقیم، مثل سر سماور یا کتری دم بکشند.
معجون آرام بخش به همین راحتی آماده است.
اگر شکوفه خشک بهارنارنج دم دست تان بود، عرق بهارنارنج را حذف و ده دقیقه مانده به آماده شدن دمنوش، یک قاشق چایخوری از آن را به مواد اضافه کنید.
اگر زودتر بریزید، شکوفه های بهارنارنج بیشتر می جوشد و دمنوش را تلخ می کند. لیمو را هم می توانید در دقایق پایانی یا موقعی که چای را می نوشید اضافه کنید.
چرا این دمنوش؟
بهار نارنج آنقدر آرام بخش است که مهم ترین خاصیتش را درمان بی خوابی می دانند.
به علاوه این برگ های خوشبو می توانند معده را تقویت کنند و اشتهای تان را بیشتر.
گل گاو زبان هم آرام بخش است و تقویت کننده دستگاه تنفسی و ضد سرفه، برای همین هم درمان کننده سرماخوردگی است.
دمنوش این گیاه تنش های روزانه را از بین می برد و حواس پنجگانه تان را هشیارتر می کند. برگ های تازه گل گاو زبان ویتامین ث زیادی دارد که اگر در سالاد استفاده کنید به شما هم می رسد!
بیشتر بخوانید:طرز تهیه حلوای تافی عربی + فیلم
گل گاوزبان طبیعتی گرم و تر و ضد سودا و صفرا دارد و آرامش بخش و مسکن برای سردرد های عصبی و کلیه درد نیز هست.
همچنین گل گاوزبان یک گیاه موثر برای کاهش فشار خون نیز هست.
فیلم آموزش حلوای سویق و دمنوش گل گاو زبان و لیموعمانی
منابع: سایتهای سرآشپزپاپیون ، آکاایران