پخش زنده
امروز: -
مدیر عامل صندوق اعتباری هنر گفت: در سال ۱۴۰۱، بیش از ۱۴۹ میلیارد تومان تسهیلات به اصحاب فرهنگ، هنر، رسانه و فعالان قرآنی پرداخت شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما و به نقل از روابط عمومی و اطلاع رسانی صندوق اعتباری هنر، سید مجید پوراحمدی با تبریک سال نو و فرا رسیدن ماه مبارک رمضان، رفع دغدغههای معیشتی، رفاهی، مالی و ضروری فعالان حوزه فرهنگ، هنر و رسانه و در کنار آن، تقویت بنیه مالی کسب و کارهای فرهنگی و هنری را از مهمترین مأموریتهای صندوق اعتباری هنر برشمرد.
وی اظهار کرد: خوشبختانه با برنامه ریزی منسجم، رایزنیها و پیگیریهای انجام شده با نهادهای پولی و مالی در سال ۱۴۰۱، حدود ۱۴۹ میلیارد تومان تسهیلات به اعضای واجد شرایط پرداخت شد.
مدیرعامل صندوق اعتباری هنر با اشاره به رسالت این صندوق مبنی برحمایت و پشتیبانی از خانواده فرهنگ، هنر، رسانه و فعالان قرآنی سراسر کشور، افزود: این تسهیلات شامل انواع وامهای بدون بهره و یا کم بهره قرض الحسنه ضروری، بلاعوض، کارآفرینی، طرح شمیم و جوانه به اعضای واجد شرایط، پرداخت شد.
سال ۱۴۰۱ و رشد در همه شاخصها
پوراحمدی با تاکید براینکه در حوزه ارائه تسهیلات به اعضای این صندوق گامهای رو به جلویی نسبت به سالهای قبل برداشته شده است، رشد ۳۵۷ درصدی در حوزه تسهیلات قرض الحسنه ضروری، رشد ۳۳۱ درصدی در ارائه تسهیلات بلاعوض و رشد ۲۲۴ درصدی تسهیلات کارآفرینی براساس اسناد و آمار موجود را گواه این مدعا دانست.
پرداخت تسهیلات قرض الحسنه ضروری
وی تصریح کرد: با توجه به محدودیتهای بودجهای و هدف گذاری صندوق در پاسخگویی ۱۰۰ درصد به نیاز متقاضیان، تحقق هدف جز با استفاده از ظرفیت مالی موسسات معتبر پولی و بانکی در سراسر کشور از طریق تعمیم و گسترش روابط، امکان پذیر نبود که این مهم با همکاری خوب بانکهای عامل محقق شد.
رئیس هیات رئیسه صندوق اعتباری هنر گفت: در سال ۱۴۰۱، پنج هزار و۲۷۷ نفر از اعضا به منظور اخذ بیش از ۹۰ میلیارد تومان تسهیلات قرضالحسنه ضروری (بدون بهره) به بانک عامل معرفی شدند که نسبت به مدت مشابه در سالهای قبل از رشد ۳۵۷ درصدی برخوردار بوده است.
پرداخت تسهیلات بلاعوض
پوراحمدی ادامه داد: صندوق اعتباری هنر در سال۱۴۰۱، با پرداخت مبلغ پانزده میلیارد و ۶۳۵ میلیون تومان تسهیلات بلاعوض به دو هزار و ۳۱۰ نفر از اعضایی که دچار مشکل معیشتی بودند، آنان را تحت پوشش حمایتی خود قرار داد.
به گفته وی، این رقم نسبت به مدت مشابه از رشد ۳۳۱ درصدی برخوردار بوده است.
ارائه تسهیلات کارآفرینی
مدیر عامل صندوق اعتباری هنر اضافه کرد: در ادامه حمایت از جامعه هنرمندان، نویسندگان، روزنامه نگاران و فعالان قرآن و عترت سراسر کشور، صندوق اعتباری هنر برای تقویت کسب و کارهای فرهنگی در سال ۱۴۰۱ با تخصیص بیش از ۴۳ میلیارد تومان تسهیلات قرض الحسنه، ۳۳۴ طرح فرهنگی و هنری را تحت پوشش این نوع تسهیلات قرار داد.
ارائه تسهیلات طرح شمیم و جوانه
مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: با عنایت به تأکیدات رهبرفرزانه انقلاب اسلامی مبنی بر ازدواج، فرزندآوری و جلوگیری از حرکت کشور به سمت پیری جمعیت، صندوق اعتباری هنر با هدف ترویج و اشاعه فرهنگ ازدواج و همچنین ترغیب و تشویق جوانان به فرزندآوری برای دومین سال متوالی، موضوع جوان سازی جمعیت را در دستور کار خود قرار داد.
پوراحمدی ادامه داد: در سال۱۴۰۱، تمامی اعضای صندوق که در بازه زمانی مهر ۱۴۰۰ تا اسفند ۱۴۰۱ صاحب فرزند شدند و یا اقدام به ازدواج کردند نیز تحت عنوان دو طرح شمیم (ازدواج) و جوانه (فرزندآوری) علاوه بر پرداخت مبلغ پنج میلیون تومان بلاعوض، از تسهیلات قرض الحسنه برخوردار شدند.
وی گفت: در سالی که گذشت، به یکهزار و ۵۵۱ نفر از اعضای صندوق (۱۰۵۷ نفر مشمول طرح جوانه و ۴۹۴ نفر در طرح شمیم) هدیه بلاعوض و قرض الحسنه ضروری، بیش از هفت میلیارد و ۷۵۵ میلیون تومان تسهیلات بلاعوض و بیش از ۴۶ میلیارد و ۵۳۰ میلیون تومان تسهیلات قرض الحسنه ضروری تخصیص یافت.
مدیرعامل صندوق اعتباری هنر تاکید کرد: به رغم ادامه دار بودن شیوع کرونا و همچنین کمرنگی ناخواستۀ فعالیتهای هنرمندان با عزم و اراده جمعی در این صندوق، سالی که گذشت توانستیم در حد توان به وعدههای خود در راستای حمایت از اصحاب فرهنگ، هنر، رسانه و فعالان قرآن و عترت سراسر کشور جامۀ عمل بپوشانیم و برای رفع دغدغههای رفاهی، مالی و ضروری فعالان و پیشکسوتان حوزه فرهنگ، هنر و رسانه و در کنار آن، تقویت بنیه مالی کسب و کارهای فرهنگی و هنری گام برداریم.
پوراحمدی همچنین، کاهش دغدغههای معیشتی، درمانی و تأمین نیازهای بیمهای و ارائه تسهیلات به اهالی فرهنگ، هنر و رسانه را از وظایف ذاتی این صندوق عنوان کرد.