پخش زنده
امروز: -
معاون دفتر سلامت و تندرستی آموزش و پرورش گفت: دانش آموزان و اولیای آنان ، تخلفات در پایگاه های تغذیه سالم در مدارس را به کارشناسان سلامت این وزارتخانه گزارش دهند.
محمد چینیان در مصاحبه با خبرنگار واحد مرکزی خبر افزود: اولیای دانش آموزان همچنین می توانند هرگونه تخلف این پایگاه ها در عرضه مواد غذایی غیرمجاز را به ادارات کل این وزارتخانه منعکس و پیگیری کنند.
وی با تاکید بر رسیدگی به این تخلفات هشدار داد: همانطور که در گذشته نیز به این موضوع رسیدگی شده است از ادامه کار پایگاه هایی که دستورالعمل مصوب را رعایت نکنند جلوگیری می شود.
چینیان از اصلاح بخش هایی از این دستورالعمل خبر داد و افزود: اکنون بخشنامه سال گذشته به استان ها ارسال شده و مبنای فعالیت پایگاه های تغذیه سالم مدارس است اما به زودی بخشنامه جدید پس از اصلاح نهایی به استان ها ابلاغ خواهد شد.
وی گفت: وزارت آموزش و پرورش از طریق کارشناسان و رابطان بهداشت و وزارت بهداشت درمان وآموزش پزشکی از طریق دانشگاه های علوم پزشکی برفعالیت پایگاه های تغذیه سالم مدارس نظارت مستمر و مجزا دارند.
چینیان،عرضه موادغذایی غیرمجاز به ویژه پفک ، انواع نوشابه های گازدار ، لواشک و انواع فست فود مانند ساندویچ سوسیس و کالباس وحتی الویه را در این پایگاه ها ممنوع دانست.
وی تاکید کرد: متولیان پایگاه های تغذیه سالم مدارس موظفند فهرست مواد غذایی غیرمجاز را در این پایگاه ها نصب کنند و نصب نشدن آن در فهرست ارزیابی عملکرد مدیران مدارس در نظر گرفته خواهد شد.
معاون دفتر سلامت و تندرستی آموزش و پرورش همچنین با اشاره به شیوع بسیاری بیماری های غیر واگیر به ویژه چاقی در کشورمان ، اصلاح الگوی تغذیه سالم را از اولویت های کاری این وزارتخانه دانست.
چینیان با اشاره به شکل گیری ذائقه کودکان در خانواده ابراز امیدواری کرد اولیا، آموزش و پرورش را در اجرای این برنامه یاری کنند.
آموزش مهارت های امداد و نجات به دانش آموزان سوم متوسطه
معاون دفتر سلامت و تندرستی آموزش و پرورش گفت: مهارت های ۸ گانه امداد و نجات در قالب طرح دادرس ( دانش آموز آماده در روزهای سخت) به دانش آموزان پایه سوم متوسطه در کشور آموزش داده می شود.
محمد چینیان افزود : این مهارت ها ابتدا از طریق ۳۱۵ مربی ویژه طرح دادرس در هر یک از مدارس متوسطه به مدیر و دو مربی آموزش داده می شود و از طریق آنان به گروه های ۱۴ نفره دانش آموزی منتقل خواهد شد.
وی این مهارت ها را شامل تریاژ مقدماتی ، پانسمان ، بانداژ و آتل بندی ، ارزیابی و کنترل علائم حیاتی ، احیای قلبی و عروقی ، حمایت های اولیه پایه ، چادر زنی و پناه گیری ، تخلیه اضطراری و حمل مصدوم برشمرد.
چینیان گفت: آموزش مهارت های امداد و نجات به متولیان مدارس از ۱۴ آبان و آموزش گروه های ۱۴ نفره دانش آموزی از ابتدای آذر همزمان در کشور آغاز می شود.
وی افزود: آموزش دانش آموزان تا دهه مبارک فجر ادامه دارد و پس از آن، مسابقاتی درهر یک از مهارت های ۸ گانه میان گروه های ۱۴ نفره در رده های مدرسه ای تا کشوری برگزار می شود.
چینیان گفت: طرح دادرس سال تحصیلی گذشته به شکل آزمایشی در ۲ هزار و ۶۵۸ مدرسه اجرا و مهارت های امداد و نجات به ۴ هزار و ۶۳۴ مدیر و مربیان این مدارس آموزش داده شد اما امسال به شکل فراگیر در همه مدارس متوسطه اجرا می شود.
طرح دادرس طبق توافقنامه آموزش و پرورش و سازمان جوانان هلال احمر در ۱۸ بهمن ۹۱ امضا و مقرر شد دانش آموزان متوسطه اول در سه سال ، مهارت های امداد و نجات را آموزش ببینند.
سال تحصیلی آینده ، دانش آموزان پایه دوم متوسطه نخست ، این مهارت ها را فرا می گیرند.