پخش زنده
امروز: -
عضو هیأت مدیره انجمن صنایع قند ایران درباره چرایی استحصال شکر بیشتر از کشت کمتر نیشکر و چغندرقند در برخی از سالهای دهه ۹۰ به مهر گفت: در تولید شکر ۳ عامل تأثیر دارد؛ تناژ (وزن) تولید چغندرقند و نیشکر، عیار و درصد قند این دو محصول و عامل سوم درصد خلوص آنهاست.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، علیرضا اشرف افزود: ممکن است شرایط آب و هوایی مناسب نبوده و آبیاری محصولات به موقع انجام نشده باشد و کیفیت محصولات با وجود تناژ بالاتر، مناسب نبوده، در نتیجه شکر کمتری استحصال شود. یا ممکن است در سالی میزان تولید پایینتر باشد، اما درصد استحصال شکر بیشتر باشد. به این ترتیب ممکن است زمانی از ۸۰ درصد محصول مثلاً ۵ میلیون تن محصول با عیار ۱۲ و خلوص ۹۰ درصد استخراج شود، اما همین اعداد در همین تناژ در سال دیگر به ۱۰ درصد عیار و ۸۰ درصد خلوص کاهش پیدا کند.
عضو هیأت مدیره انجمن صنایع قند ایران تاکید کرد: اصولاً مشکلات کشت چغندرقند نسبت به نیشکر بیشتر است و آمار تولید نیشکر کشور بیشتر از چغندرقند انجام میشود.