پخش زنده
امروز: -
رئیس جمهوری کشور گفت: در تعامل با کشورها، سیاست متوازنی را در پیش گرفته ایم.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان رضوی ، حجت الاسلام والمسلمین سیدابراهیم رئیسی با حضور ویدئوکنفرانسی در اولین جلسه شورای اداری استان خراسان رضوی که به طور همزمان از تمامی استانهای کشور، در حال برگزاری است، پس از تبریک سال نو و تقارن ماه مبارک رمضان با بهار طبیعت، گفت: محور سخنرانی و تاکیدات مقام معظم رهبری به سال جدید، تحولی است؛ باید تحول درونی در همه ما ایجاد شود و نگاه ما، نگاه مردم داری، انقلابی و جهادی و نگاهی با تاکید بر "ما میتوانیم"، باشد.
وی افزود: نگاه رهبری به تحول، نگاهی انقلابی است و ما باید تفاوت بین وضع موجود و مطلوب را دریافته و تلاش کنیم این دو را به هم نزدیک کنیم.
این مقام مسئول اعلام کرد: در سال جدید، برغم خواست دشمن، گشایشهای خوبی رقم خواهد خورد و اقدامات خوبی انجام میشود و نقاط قوت باید تقویت و ضعف ها، جبران شود.
وی با بیان اینکه دولت بنا دارد در وعدههای داده شده، صادق باشد، افزود: باید مردم را از پیشرفتها مطلع کرد تا کاستیها برطرف شود، ضمنا با اتکا به ظرفیتهای داخلی، نگاه متوازنی به سیاست داشته باشیم.
رئیس جمهور تصریح کرد: اینکه میگویند دولت متمایل به شرق است، نگاه غلطی است و ما در تعامل با همه کشورها هستیم و سیاست متوازنی را دنبال میکنیم؛ همچنین کشورهایی که میخواهند با ایران کار کنند، زمینههای این همکاری آماده است.
حجت الاسلام والمسلمین رئیسی با تاکید بر حفظ هویت اسلامی و هویت ملی، خاطرنشان کرد: این امر وظیفه دستگاههای فرهنگی است و وظیفه همگان است که موانع پیشرفت در حوزه علم و فناوری را از سر راه فرهیختگان و دانشگاهیان بردارند.
اقتصاد، حوزه مورد تاکید رییس جمهوری
وی درعین حال تاکید کرد: امروز مساله مهم در کنار همه موضوعات دیگر، حوزه اقتصاد و دغدغههای اقتصادی است و در سال جدید باید برای بهتر شدن این حوزه، برنامه ریزی کرد.
بالاترین مقام اجرایی دولت، کسری بودجه ۴۰۰ میلیارد تومانی در ابتدای فعالیت، همه گیری کرونا و ایجاد تورم و مسائل مختلف در حوزههای اقتصادی و اجتماعی را از چالشهای دولت سیزدهم برشمرد و گفت: کسری بودجه را تنها با کار، تلاش و تولید ثروت برطرف کردیم و در شرایطی از آن عبور کردیم که عدهای فکر میکردند دولت نتواند از عهده آن برآید.
وی با تاکید بر اینکه ایجاد تراز در بودجه نظام بانکی، صندوقهای بازنشستگی و حوزه انرژی، احتیاج به کار، تلاش، انگیزه، اقدام و عمل دارد، افزود: دولت باید انصباط مالی داشته باشد و جلوگیری از اسراف را اول از خود شروع کند، مثلا دولتیها برای مصرف آب، برق و گاز باید الگوی مصرف تهیه کنند و سپس این موضوع در رسانه ملی ترویج شود.
حجت الاسلام والمسلمین رئیسی با بیان اینکه در سال ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱، رشد اقتصادی چهار درصد بود، تصریح کرد: رشد در زمینههای سرمایه گذاری، تولید و شرکتهای دانش بنیان و اشتغال باید نمود عینی داشته باشد.
رئیس جمهوری اضافه کرد: دولت از وعده اشتغال پایدار، عقب نیست و خلف وعده نکرده است لیکن در اشتغال و رشد کمی و کیفی دانش بنیانها و رشد تولید، باید موانع برداشته شود و تولید کننده و کارآفرین نباید با سد و مانع مواجه شوند.
این مقام اجرایی با بیان اینکه اگر نقدینگی کنترل نشود و هدایت به سمت تولید و کار مولد نباشد، خطرناک است، افزود: اگر تامین مالی را به طرف مردم و بازار ببریم، بسیار مهم است.
رئیس جمهوری رشد اقتصادی را در گرو دو رکن اساسی "افزیش سرمایه گذاری" و "افزایش بهره وری" دانست و گفت: در گزینش افراد و انتخاب همکاران به صلاحیتهای واقعی توجه و بومی گزینی رواج داده شود؛ کارجهادی باید با اراده و هدف انجام شود و در حرکت جهادی باید دشمن را پیش رو ببینیم و با تلاش مضاعف، حرکت کنیم.
مانع گرفتن تصمیمات تورم زا می شویم
وی با تاکید بر اینکه باید جلوی تمام تصمیمات تورم زا را گرفت، خاطرنشان کرد: بر این اساس در ابتدای سال کمیتهای تشکیل میدهیم تا تمام تصمیمات تورم زا را حذف کند.
حجت الاسلام والمسلمین رئیسی، سازمان برنامه و بودجه را موظف دانست در اسرع وقت بخشهای تورم زا را حذف و اصلاح کند و افزود: رشد تولید باید در وزارت صمت، جهاد کشاورزی، نفت، نیرو و انرژی در محوریت کارها باشد تا بتوانیم تورم را مهار کنیم و مانع ایجاد رکود شویم.