ساعت زمین هشداری برای مصرف بی رویه انرژی
ساعت زمین یک رویداد جهانی سازماندهی شده است که صندوق جهانی طبیعت به علت مصرف بی رویه انرژی از سال ۲۰۰۷ میلادی در شنبه آخر ماه مارچ هر سال آن را اجرا میکند.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما، در این روز خانوادهها و کسب و کارها با خاموش کردن چراغها به مدت یک ساعت، ساعت زمین را یادآوری میکنند. نخستین گرامیداشت ساعت زمین در ایران در سال ۱۳۹۰ و با خاموشی جراغهای برج میلاد در تهران انجام شد و سازههای معروف ایران به این حرکت پیوستند و افزون بر برج میلاد، برج آزادی تهران، ۳۳ پل اصفهان چراغهای خود را خاموش کردند.
آقای رجبی مشهدی گفت: قطعا مدیریت مصرف برای تمام سال توصیه میشود مصرف انرژی در گرم شدن سطح زمین تاثیرگذار است و هر ساله در شنبه آخر ماه مارچ برنامه ریزی میشود که از ساعت ۲۰:۳۰ تا ۲۱:۳۰ مصرف برق کاهش پیدا کند و عمدتا خاموش کردن چراغهای اضافی و لامپهای اضافی مدنظر است.
سخنگوی صنعت برق افزود: به طور نمادین در تهران هم معمولا برج میلاد و برج آزادی از روشنایی حداقل استفاده خواهند کرد، این اقدام به معنای استفاده کمتر از سوختهای فسیلی برای تولید برق میباشد که منجر به تعویق افتادن گرمای زمین خواهد شد.
آقای خوارزمی مدیر نظارت بر بهره برداری توزیع برق استان تهران گفت: ساعت زمین که از صنعت برق شروع شده در واقع یک هشدار برای مردم زمین است. به دلیل آلودگی نوری و همچنین سوختهای فسیلی که مصرف میشود صرفه جویی در مصرف برق باعث ذخیره سازی آن به نفع مردم شده و ساعت زمین در حال حاضر به دلیل سمبلیک بودن قابل توجه نمیباشد، ولی در آینده اگر مردم مشارکت کنند بسیار اثر گذار خواهد بود.
وی با بیان اینکه به طور میانگین در تهران سه و نیم مشترک خانگی داریم که میانگین مصرف ماهانه آنها ۲۵۰ کیلووات ساعت است که در سال ۳۰ هزار کیلووات میشود گفت: شرکت توزیع برق تهران در بخش انرژی همواره مدیریت مصرف را در دستور کار قرار داده است که به طور مثال اتوبانها ۵۰ درصد روشنایی دارند. اگر مردم بهینه مصرف کنند تقریبا به ازای هر مترمکعب گاز سه تا ۴ کیلووات ساعت برق تولید میشود.