پخش زنده
امروز: -
احیاء و باز آفرینی ۲۷ کاروانسرا مسیر تاریخی جاده ابریشم در استان سمنان علاوه بر ظرفیت جدید اسکان مسافر، در افزایش استراحت بین راهی رانندگان و کاهش حوادث جادهای موثر بوده است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما؛ مرکز سمنان ،️ ️️️️️️️️️️️️️️️️رئیس دبیرخانه اتحادیه جاده ابریشم در استان سمنان گفت: با انتخاب این استان بعنوان پایتخت جاده ابریشم در کشور و بررسی قابلیتهای گردشگری بین المللی مسیر ۶۰۰ کیلومتری آن با حضور سفیر چین و متخصصان گردشگری اتحادیه، رویکردهای جدیدی در استفاده دائمی و بلند مدت از کاروانسراهای تاریخی با بهره گیری از توان بخش خصوصی ایجاد شده است.
حسین موسوی با بیان اینکه در دو دهه گذشته تلاشهای مقطعی برای مرمت و بازسازی این بناهای تاریخی با کارکرد صرف بازدیدی انجام شده بود تصریح کرد: تبدیل کاروانسراها به مجتمعهای خدمات گردشگری از یک استراحتگاه چند ساعته بین راهی به اماکن اقامتی شبانه روزی در قالب برنامههای اتحادیه جهانی جاده ابریشم با عضویت چین و شهرهای منتخب ۲۰ کشور در استان سمنان همزمان با نوروز ۱۴۰۲ به مرحله اجرایی رسیده است.
علاوه بر سابقه تا ۲۵۰۰ ساله از بقایای کاروانسراهای کهن موجود در استان سمنان، کاروانسرهایی نظیر؛ عباس آباد، الهاک، میان دشت، میامی، بدشت، دهملا، قوشه، آهوان، سمنان، لاسجرد، ده نمک، قصربهرام، عین الرشید و ایوان کی از جمله بناهای به جامانده دوران صفوی و قاجاری هستند که در مرحله اول طرح بازآفرینی در فهرست اتحادیه مذکور قرار گرفته اند.
در مسیر جادهای رفت و برگشت تهران مشهد در استان سمنان تقریبا هر ۲۰ تا ۵۰ کیلومتر یکی از این کاروانسراها که اکثرا با جاده اصلی بین ۵ تا ۲۰ دقیقه فاصله دارند مهیای استراحت و بازدید چند ساعته تا اقامت و اسکان یک تا چند روزه هستند.