پخش زنده
امروز: -
دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور گفت: برای حفظ حرمت ماه مبارک رمضان و ساماندهی مسافران نوروزی، ستادهای ویژه در شهرهای مختلف کشور تشکیل میشود.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، آقای مجید امامی در ارتباط زنده تصویری با برنامه گفتگوی ویژه خبری گفت: برای حفظ شان و منزلت ماه مبارک رمضان در ایام نوروز برنامهها و رویکردهای مختلفی را پیشنهاد دادیم و دستگاههای مختلف فرهنگی و مجموعهی نظام فرهنگی کشور از سازمان تبلیغات تا میراث و گردشگری تا شهرداریها سعی شان این بوده که بتوانند از این فرصت برای ارتقای معنویت، انس با قرآن و طبعاً تقویت نشاط اجتماعی حداکثر بهره برداری را داشته باشند. اتفاقات خوبی هم تا الآن افتاده، اما یکی از مسائل جدید یا بهتر بگویم یکی از نکات برجستهای که طبعاً امسال در پیش داشتیم این بود که حجم زیاد مسافران نوروزی مخصوصاً در بعضی از شهرها طبعاً نیازمند یک سری خدمات هستند که به طور طبیعی در ماه رمضان محدودتر میشود، اما در عین حال میخواهیم به تعبیری که در این پویش اعلام کردیم «شهر ما روزه دار است» روزه دار بودن شهرمان هم حفظ بشود.
او افزود: در واقع هر شهری اساساً یک فضایی دارد که مورد حرمت همه است چه روزه داران و چه معذوران، و این در واقع از پایههای اصلی و جدی حفظ فضای ماه رمضان بوده است. به نظر کارشناسان و متولیان فرهنگی، در این وضع مهمترین مسئله راهبرد متناسب سازی است و حتی ما معتقدیم با تابلوهای متحدالشکلی میشود این کار را انجام داد که این حرمت حفظ بشود و در عین حال روزه داران خاطرشان مکدر نباشند که این حریم و این حرمت حفظ نمیشود و از همه مهمتر همه ما معتقدیم که این فضا فضایی است که هم برای روزه داران و هم برای کسانی که معذور از روزه داری هستند قابل بهره برداری معنوی است.
آقای امامی گفت: من احساس میکنم در بعضی از شهرها بر اساس نیاز، دوستان صنفی مان احتمالاً این اشکال را دارند حالا نه الزاماً پلیس نظارت بر اماکن عمومی فراجا، به میزان مورد نیاز اماکن و رستورانهایی مشخص نشدند البته در بعضی از شهرها باید از شهرداریها هم گله کرد که در فضاهایی که مردم نیاز دارند به هر حال غیر از آن کمپها یا محیطهای ویژهی مسافران نوروزی که خب البته آنجا خیلی فضای آن به هر حال محصورتر است فضاهایی را باید آماده میکردند که مخصوصاً تا قبل از اذان مغرب احیاناً مصرف غذا در واقع در منظر شهری قرار نگیرد.
دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور با بیان اینکه اصناف به صورت سنتی میدانند که باید این مجوزها را صادر و هماهنگ کنند، افزود: در واقع جایگاه و ظرفیت نهادهای هماهنگی فرهنگی همین بوده و هست که در همه کشور مخصوصاً در شهرهای مقصد گردشگران شاهد یک هماهنگی جدی باشیم.
او گفت: ما میخواهیم آنقدر خدمات خوبی بدهیم که بتوانیم با صدای رسا از مسافران و از معذوران خواهش کنیم که حرمت را نگه دارند، امساک و خویشتن داری داشته باشند و بتوانیم فضای معنوی و زیبای ماه مبارک را حفظ کنیم.
آقای امامی گفت: ما از سالهای قبل کمیتهای را برای مناسبتهای مختلف مخصوصاً ماه رمضان داشتیم. الان هم باید دوستانمان در اماکن، اصناف و شورای فرهنگ عمومی و به طور مشخص اعضایی مثل سازمان تبلیغات و میراث با همدیگر تصمیم گیری کنند که میزان نیاز مسافران نوروزی در هر شهر چقدر است؟ و بر اساس این نیاز کار پیش برود، ولی متأسفانه ما این موضوع را به صورت متمرکز راهبری نکردیم. هنوز هم دیر نشده است. قرار است فردا یکشنبه در همه استانها ستادی برای این منظور تشکیل شود و چون مسئولیت این ستاد در واقع با سازمان تبلیغات است آن وقت دوستانمان در اصناف و در پلیس اماکن، شفافتر میتوانند این نظارت و این خدمات را انجام دهند.