پخش زنده
امروز: -
استاندار یزد: بر اساس ارزیابی های معاونت علمی و فناوری رئیس جمهور، یزد، استان ممتاز کشور در حوزه دانش بنیان شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز یزد،نشست مشترک نماینده، ولی فقیه در استان و امام جمعه یزد، استاندار و جمعی از مسوولین با «جمعی از فعالین حوزه تولید استان» به منظور بررسی مسائل و درخواستهای آنها و هم اندیشی به منظور تحقق شعار سال برگزار شد.
دکتر فاطمی در این نشست، با بیان اینکه تلاش در راستای تحقق حداکثری شعار سال، وظیفهای قانونی، شرعی و عرفی است گفت: هیچ تعارفی با هیچکس در راستای تحقق آن وجود ندارد.
وی با بیان اینکه انتخاب شعارهای سال از سوی رهبر معظم انقلاب اسلامی (مدظله العالی) کاملا حکیمانه و عالمانه است، اظهارداشت: تا پای جان، پای تعهدات خود مبنی بر پاسخگویی به مردم و عمل به فرامین رهبری ایستاده ایم و در این راستا همه تلاش خود را بکار خواهیم بست.
استاندار یزد در ادامه به بخشهای سه گانه شعار سال گذشته مبنی بر «تولید؛ دانشبنیان و اشتغالآفرین» اشاره و خاطرنشان کرد: براساس گزارشهای موجود به همت صنعتگران، تولیدکنندگان، کارآفرینان و فعالین بخش گردشگری استان، یزد در سال گذشته رشد اقتصادی بیش از ۷ درصدی را تجربه کرد.
دکتر فاطمی افزود: براساس آخرین گزارش منتشره از سوی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران، استان یزد در زمینه بهبود فضای کسب و کار با صعود ۹ پلهای به جایگاه ششم رسید، با اینهمه به وضعیت موجود قانع نیستیم.
وی در ادامه به وضعیت استان در حوزه «دانش بنیان» اشاره و تصریح کرد: بر اساس ارزیابیهای معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، یزد استان ممتاز کشوری در این حوزه شناخته و اعلام شده است.
استاندار یزد همچنین با اشاره به انتخاب یزد به عنوان استان پایلوت اجرای قانون جهش تولید دانشبنیان در کشور؛ در جریان سفر رئیس جمهور به استان گفت: این موضوع، ظرفیتها و پتانسیلهای بسیار خوبی را برای فعالیتهای حوزه دانش بنیان استان ایجاد میکند.
وی در ادامه به گوشهای از اقدامات انجام شده در راستای تحقق بخش «اشتغال آفرین» شعار سال ۱۴۰۱ اشاره و بیان کرد: بنابر گزارشهای مرکز آمار ایران، استان یزد در سال ۱۴۰۱ توانست در چهار فصل متوالی بالاترین کاهش نرخ بیکاری کشور را بدست آورد.
دکتر فاطمی با بیان اینکه وضعیت حوزه اشتغال استان کماکان برای ما قانع کننده نیست، گفت: یکی از هدفگذاریهای استان در حوزه اشتغال، ایجاد جهش در اشتغال نخبگانی است که تمام اهتمام خود را برای تحقق آن بکار خواهیم گرفت.
وی با بیان اینکه در سالجاری علاوه بر تلاش برای تحقق شعار سال، رویکردهای قبلی نیز دنبال میشود، افزود: با توجه به تاثیرگذاری مولفههای مختلف ملی بر «مهار تورم»، سهم و تاثیرگذاری استان در تحقق این بخش از شعار سال محدود است با این وجود درصددیم در ستاد تنظیم بازار، اقدامات موثرتری در راستای کاهش تورم شهری و روستایی انجام دهیم.
استاندار یزد با اشاره به عزم جدی استان جهت تحقق بخشِ «رشد تولید» شعال سال ۱۴۰۲، گفت: یکی از مولفههای مهم در رشد تولید، سرمایه گذاری است که پیگیریهای لازم برای تحقق ۱۹۸ هزارمیلیارد تومان تفاهم نامه سرمایه گذاری منعقد شده در سفر رئیس جمهور به استان، صورت خواهد گرفت.
دکتر فاطمی همچنین از اخذ مجوز از وزیر امور اقتصادی و دارایی جهت تامین مالی پروژههای بزرگ استان با استفاده از ظرفیت بازار سرمایه خبرداد.
وی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به آماده سازی سند یزد بهره ور، تاکید کرد: بهره وری یکی از مهمترین رویکردهای اقتصادی مورد پیگیری استان در سال ۱۴۰۲ است.
استاندار یزد با اشاره به برنامههای استان در راستای تامین زیرساختها به ویژه در بخش آب و برق، اضافه کرد: اقتصاد گردشگری حتما یکی از خطوط قرمز، محکم و اساسی استان در سال ۱۴۰۲ بوده و مسائل مربوط به آن با جدیت دنبال میشود.
وی با بیان این که محوریت برنامهها و اقدامات مورد پیگیری استان در سال ۱۴۰۲ مبتنی بر سند یزد نوین است، اظهارداشت: برنامههای بخشهای مختلف استان در این سند مشخص شده و به عنوان نقشه راه حوزههای مختلف قرار دارد.
دکتر فاطمی در بخش دیگیری از سخنانش با بیان اینکه مرکز راهبردی پیشرفت و عدالت استان در سالجاری به صورت فراگیر فعال خواهد شد، تصریح کرد: از تشکیل اندیشکدههای تخصصی در حوزههای مختلف ذیل این مرکز، حمایت و از خروجیهای جلسات آنها در نظام تصمیم گیری و تصمیم سازی استان استفاده میشود.
استاندار یزد در ادامه به وجود کارگروهی ذیل ستاد اقتصاد مقاومتی به نام «مردمی سازی اقتصاد» اشاره و از فعالسازی این کارگروه در سالجاری خبرداد.
وی با بیان اینکه تمام قد و با نیت الهی در خدمت مردم، کارآفرینان و بخش تولید استان هستیم، خاطرنشان کرد: نوع نگاه مدیران استان نیز باید اینگونه باشد.
نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه یزد هم در این نشست گفت: ایران اسلامی باید در همه زمینهها خودکفا باشد و این تنها به محصولات و کالاها محدود نمیشود بلکه باید با استفاده از منابع موجود برای توزیع عادلانه ثروت بپردازیم.
آیت الله ناصری با اشاره به اهمیت حفظ امنیت غذایی با خودکفایی در بخش کشاورزی، افزود: باید این فرهنگ که صنعتگران و تولیدکنندگان تنها به دنبال سود بیشتر هستند از این حوزه حذف و برای مهار تورم رقابت بر سر خدمتگذاری بیشتر در بین صنایع و بخشهای دیگر ترویج شود.
در ابتدای این نشست جمعی از فعالان اقتصادی در حوزه های صنعت , تولید , کارآفرینی , کشاورزی و گردشگری به بیان مسایل و دیدگاههای حوزه خود پرداختند.