ضرورت توجه به سلامت آبهای مصرفی در سفرهای نوروزی
در سفرهای نوروزی به سلامت آبهای مصرفی توجه جدی داشته باشیم.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما؛ از جمله مسایلی که در طول سفر های نوروزی سلامت مسافران را تهدید می کند، استفاده از آب نا سالم است و می تواند بیماری های مختلفی را برای مصرف کنندگان به همراه داشته باشد.
بیماری های قابل انتقال در اثر مصرف آب ناسالم به این شرح است:
- بیماری هایی که در اثر افزایش یا کمبود املاح محلول، موجود در آب آشامیدنی بروز می کند.
- بیماری هایی که آب وسیله انتقال آنهاست.
- بیماری هایی که آب، محیط پرورش میزبان یا عامل سببی آنهاست.
- بیماری هایی که آب به صورت غیرمستقیم در انتشار آنها نقش دارد.
از مهمترین بیماری هایی که آب وسیله انتقال آنهاست، می توان به وبا، تب روده، شیگلوز، تولارمی، توبرکولوزیس، لپتوسپیروز و آمیبیاز اشاره کرد و برای پیشگیری از ابتلا به این بیماری ها به این نکات توجه کنیم:
- در هنگام مسافرت از آب های بسته بندی شده استفاده کنیم.
- یخ مصرفی را از محل های بهداشتی و مطمئن تهیه کنیم.
- از نوشیدن آب های غیر قابل اطمینان در جاده ها، پارک ها و باغ ها اجتناب کنیم.
- از آب رودخانه ها و جویبارها برای نوشیدن، پخت غذا و شست و شوی سبزی، میوه، ظروف و لباس استفاده نکنیم.
- آب را در ظروف تمیز نگهداری کنیم و درپوش مناسب روی آن قرار دهیم.
- چنانچه ناچار به استفاده از آب رودخانه و دریاچه هستیم، به این نکته ها توجه جدی داشته باشیم:
- ابتدا آب را در ظرفی برای مدتی ساکن بگذاریم تا ناخالصی های آن ته نشین شود و یا از یک حوله تمیز آب را عبور دهیم.
- آب را برای مدت ۳ دقیقه بجوشانیم، اگر در ارتفاعات هستیم این مدت زمان لازم است به ۱۰ دقیقه افزایش یابد.
- می توانیم از قرص های ضد عفونی کننده یا فیلترهای تصفیه آب مطابق با راهنمای آنها استفاده کنیم.