پخش زنده
امروز: -
بنا بر اعلام پلیس راهور سالانه حدود ۱۷ هزار نفر جان خود را در تصادفات از دست میدهند و چند برابر این تعداد نیز دچار جراحت و معلولیت میشوند. به گفته رئیس پلیس راهبر علت حدود یک سوم تصادفات، واژگونی است و اساس واژگونی نیز خستگی و خواب آلودگی است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، به نقل از رئیس پلیس راهور، تقریبا حدود ۱۷ هزار نفر در سال جان خود را در اثر تصادف از دست میدهند و بیش از ۳۶۰ هزار مجروح و معلول داریم.
سردار هادیانفر میگوید: حدود ۳۰ درصد موارد تصادفها به علت واژگونی اتفاق میافتد و عامل اصلی در این نوع تصادفها خواب آلودگی و هوشیاری پایین راننده است.
سردار هادیانفر با بیان اینکه این قسم از تصادفها به ویژه در تعطیلات نوروز زیاد اتفاق میافتد، میگوید یک علت این مساله این است که افراد به طور معمول تا دیروقت سرگرم میهمانی هستند و نه تنها در روز بعد خواب کافی نداشته اند، در حدود ظهر راهی جاده میشوند.
دکتر صادق نیت، متخصص طب خواب، یکی از علل تاثیرگذار در افزایش تصادفها در ایام تعطیلات را مسافرت شبانه میداند.
به گفته این متخصص خواب، افراد برای مواجه نشدن با ترافیک روز، شبها راهی سفر میشوند؛ مسالهای که میتواند به دلیل خواب آلودگی آنها را با مرگبارترین تصادفات روبرو کند.
دکتر صادق نیت توصیه میکند افراد در زمان اوج خواب آلودگی یعنی از ۱۱ شب تا حدود ۶ صبح رانندگی نکنند.
به گفته این متخصص خواب، یک زمان اوج خواب آلودگی دیگر که معمولا افراد آن را دست کم میگیرند، اما خطرناک است از یک تا چهار بعد از ظهر است.
دکتر صادق نیت توصیه میکند در صورتی که مجبور به رانندگی شبانه هستید، حتما عصر خوب بخوابید و در طول مسیر، حتی اگر احساس خواب آلودگی ندارید، هر یک تا یک ساعت و نیم یکبار حتما توقف کنید و استراحت کوتاهی داشته باشید.
دکتر صادق نیت با بیان اینکه اگر در طول سفر شبانه احساس خواب آلودگی کردید، حتما توقف کنید، یک چرت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه داشته باشید، میگوید سرنشین کنار راننده باید از خواب پرهیز کند و مراقب باشد که اگر راننده احساس خواب آلودگی میکند تذکر دهد.
به گفته پلیس راهور، در مسیرهای جنوبی که طولانی و یکنواختتر هستند، تصادفهای ناشی از خستگی و خواب آلودگی بیشتر اتفاق میافتد.