پخش زنده
امروز: -
سفیر و معاون نمایندگی ایران در سازمان ملل گفت: وضع انسانی در سوریه به ویژه پس از زلزله ویرانگر اخیر همچنان وخیم است و با وجود تلاش ها، آخرین گزارش سازمان ملل نشان میدهد که کمبود و خلا منابع مالی همچنان ادامه دارد و این نیازمند توجه فوری است.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما، از نیویورک، زهرا ارشادی در نشست شورای امنیت در مورد وضعیت بشردوستانه و سیاسی سوریه افزود: ما از سازمان ملل متحد و نهادهای بشردوستانه که به طور خستگی ناپذیر برای کمک و حمایت به آسیب دیدگان در حلب، حما و لاذقیه تلاش میکنند، قدردانی میکنیم، با این حال از جامعه بینالمللی و کمککنندگان میخواهیم که به حمایت از تلاشهای بشردوستانه در سوریه ادامه دهند.
وی گفت: ایران از تلاشهای مداوم دولت سوریه برای کمک و تسهیل دسترسیهای بشردوستانه به تمام نقاط سوریه قدردانی میکند.
وی افزود: ایران تاکید دارد که قطعنامه ۲۶۷۲ (۲۰۲۳) با تمرکز بر طرحهای بازیابی زودهنگام و اولیه که برای بازسازی زیرساختهای سوریه حیاتی است، به طور کامل اجرا شود. این تلاشها نه تنها به مردم سوریه کمک میکند، بلکه راه را برای توسعه پایدار و بلندمدت در این کشور هموار میکند.
ارشادی گفت: همچنین بسیار مهم است که کمکهای بشردوستانه به صورت بی طرفانه و بدون تبعیض و فارغ از سیاست زدگی یا هر شرایط دیگری ارائه شود. این امر حیاتی است تا اطمینان حاصل شود که آسیب پذیرترین افراد کمک مورد نیاز خود را دریافت میکنند و تلاشهای بشردوستانه عوامل خارجی مانع نمیشود و در این میان، جامعه بینالملل باید بر رفع تحریمهای غیرانسانی یکجانبه تمرکز کند تا بحران انسانی کنونی را به نحو مؤثرتری حل کند.
سفیر و معاون نمایندگی ایران در سازمان ملل گفت: این اقدامات غیرقانونی دسترسی مردم سوریه به نیازهای اولیه را بسیار چالش برانگیز کرده است و مانع از توانایی دولت سوریه برای عرضه خدمات ضروری و بهبود اوضاع است.
وی افزود: ایران بهعنوان دوست سوریه، در این روزهای سخت با مردم سوریه همبستگی میکند و همچنان به حمایت و کمکهایی که برای غلبه بر این وضعیت چالشبرانگیز نیاز دارند، متعهد است.
وی گفت: ایران یکی از اولین کشورهایی بود که به درخواستهای بشردوستانه سوریه پاسخ داد و محمولههای کمکهای بشردوستانه شامل اقلام ضروری و هم مواد غذایی و غیر خوراکی به مناطق آسیب دیده ارسال کرده است. همچنین وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در ۱۸ اسفندماه در راس هیئتی از مناطق زلزله زده لاذقیه بازدید کرد. وی در این دیدار بر تعهد ایران به حمایت از سوریه تاکید و خاطرنشان کرد ایران در روزهای سخت دوستی ثابت قدم برای مردم و دولت سوریه بوده و خواهد بود.
ارشادی اضافه کرد: حقوق بین الملل هدف قرار دادن زیرساختهای حیاتی غیرنظامی را ممنوع میکند و رعایت اصول بشردوستانه امری ضروری است، اما رژیم اسرائیل همچنان به تجاوزات و حملات تروریستی خود علیه حاکمیت و تمامیت ارضی سوریه با هدف قرار دادن عمدی و سیستماتیک زیرساختهای حیاتی سوریه ادامه میدهد.
وی گفت: رژیم اسراییل در ادامه تجاوزات و اقدامات تروریستی خود، روز ۱۶ اسفند ماه، چندین حمله هوایی به فرودگاه بین المللی حلب انجام داد و فرودگاه بین المللی حلب را به طور موقت تعطیل کرد. یک حمله تروریستی دیگر درست دیروز، ۲ فروردین ۱۴۰۲ رخ داد.
سفیر کشورمان در سازمان ملل افزود: این حملات تروریستی پیامدهای بشردوستانه شدیدی را برای مردم حلب که هم اکنون با بحران انسانی روبه رو هستند، به همراه دارد و تنها وضعیت آنها را بدتر میکند.
ارشادی گفت: ما این جنایات شنیع را به شدت محکوم میکنیم، زیرا زیرساختهای غیرنظامی را هدف قرار می دهد و قوانین بشردوستانه بین المللی و منشور ملل متحد را نقض میکند و تهدیدی جدی برای صلح و ثبات منطقه است.
وی افزود: جامعه بین المللی باید این حملات و جنایات را محکوم و رژیم اسرائیل را در قبال این جنایات پاسخگو کند و اقدامات لازم را برای جلوگیری از تجاوز بیشتر به حاکمیت و تمامیت ارضی سوریه انجام دهند. به ویژه، شورای امنیت باید رویکرد دوگانه خود را کنار گذاشته ، با برعهده گرفتن مسئولیت خود، رژیم اسرائیل را به دلیل نقض مداوم اصول اساسی حقوق بینالملل و منشور سازمان ملل، صریحا محکوم نماید.
ارشادی گفت: در حالی که ما بر تعهد خود به حاکمیت ملی، استقلال، تمامیت ارضی سوریه تاکید میکنیم، به همراه شرکای خود در قالب روند آستانه، به تلاشهای بی وقفه خود برای دستیابی به عادی سازی پایدار در وضعیت سوریه ادامه خواهیم داد.
وی افزود: حضور غیرقانونی نیروهای نظامی خارجی در سوریه نقض آشکار منشور سازمان ملل و قوانین بینالمللی است و منشا اصلی ناامنی در این کشور است و باید پایان یابد.
وی گفت: ما از تماسهای دیپلماتیک اخیر بین سوریه و شرکای منطقهای و بین المللی استقبال میکنیم. بهبود روابط دیپلماتیک سوریه در منطقه و فراتر از آن برای تضمین امنیت، ثبات و رفاه سوریه حیاتی است. چنین پیشرفتهایی به ویژه میتواند به بازگشت امن و پایدار پناهندگان و آوارگان داخلی کمک کند و ما آماده کمک در این زمینه هستیم.