پخش زنده
امروز: -
برای افطار چه بخوریم و چه نخوریم؟
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز مهاباد، زمان افطار یکی از بهترین لحظه های ماه رمضان است اما باید در انتخاب غذا بسیار دقت کرد. روزه داران در هنگام افطار باید دقت کنند که از مواد غذایی مفید و سالم استفاده کنند تا به بدنتان آسیب نرسد.
برای افطار چه بخوریم و چه نخوریم؟
در این مطلب می خواهیم در رابطه با مواد غذایی مناسب برای افطار توضیحاتی در اختیار شما قرار دهیم. با ما همراه باشید.
مهم ترین نکته ای که باید در هنگام افطار و سحر رعایت کنید، به اندازه غذا خوردن است. یعنی باید از اسراف و پرخوری پرهیز کنید.
در حالی که وعده ی سحری از اهمیت ویژه ای برخوردار است، اما عادت های غذایی در هنگام افطار را نباید نادیده گرفت. بنابراین مهم است که روزه را با یک سری از مواد غذایی متعادل و مغذی که نیازهای بدن را رفع کنند، باز کنیم. این مواد غذایی باید شامل سدیم و پتاسیم باشند که ما در طول روز به علت عرق کردن آنها را از دست داده ایم.
برای افطار چه بخوریم؟
خرما
در هنگام افطار باید میوه های غنی از پتاسیم مصرف کنیم. خرما یک منبع غنی و فوق العاده از مواد مغذی و یک گزینه ی عالی برای باز کردن روزه است. نه تنها به سرعت باعث هیدراته شدن و تامین آب بدن می شود بلکه انرژی از دست رفته شما را بر می گرداند و خیلی سریع احساس سرحال بودن و شادابی می کنید.
مایعات
در فاصله ی افطار تا سحر مایعات کافی بنوشید. تا جایی که می تونید در هنگام افطار و تا وقتی که می خواهید بخوابید آب، آبمیوه های طبیعی و نوشیدنی های مفید بخورید تا از کمبود آب بدن جلوگیری شود.
آجیل خام
برای افطار مصرف آجیل خام برای تامین چربی مورد نیاز بدن مناسب است. مغزهای خام گزینه ی مناسبی برای افطار و تامین نیاز های بدن هستند به طور مثال بادام حاوی چربی های مفید است که برای بدن ضروری است. به ویژه اینکه بدن شما بعد از چند ساعت طولانی روزه بودن میل به دریافت چربی نیز دارد.
سبزیجات
برای جلوگیری از یبوست در ماه رمضان سبزیجات آبدار بخورید. خیار، کاهو و دیگر سبزیجات فیبر بالایی دارند و همچنین می توانند به خوبی آب بدن را تامین کنند. مصرف سبزیجات باعث می شوند که شما احساس خنکی و تازگی داشته باشید، برای سلامت پوست مفید هستند و مهم تر از همه از ابتلا به یبوست در هنگام روزه داری جلوگیری می کنند.
برای افطار چه نخوریم؟
نوشیدنی های گازدار
در هنگام افطار از مصرف نوشیدنی های گازدار و فرآوری شده پرهیز کنید. آب معمولی و یا آب نارگیل بهترین گزینه ها برای رفع تشنگی در هنگام افطار هستند.
مواد غذایی قندی
مواد غذایی که دارای قند خیلی زیاد هستند مثل شیرینی، زولبیا و بامیه گزینه ی مناسبی برای افطار نیستند. این مواد منبع فوری افزایش وزن هستند. اگر هر روز مصرف شوند می توانند ضررهای زیادی برای شما داشته باشند.
غذاهای سرخ شده
غذاهای سرخ شده را در وعده ی افطار مصرف نکنید. غذاهای چرب و سرخ شده مثل پیراشکی و سمبوسه گزینه ی مناسبی برای افطار نیستند. از خوردن غذاهای چرب، ادویه دار و همچنین شیرینی های روغنی پرهیز کنید تا سلامتی شما در ماه رمضان به خطر نیافتد.