پخش زنده
امروز: -
در حالیکه همچنان حدود ۷۰درصد جامعه فرانسه با لایحه اصلاحات قانون بازنشستگی به ویژه تغییر سن بازنشستگی از 62 به 64 سال مخالفند امانوئل مکرون رئیس جمهور فرانسه با هر گونه برپایی همه پرسی در این باره مخالفت کرد.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما، از پاریس ؛ مکرون صبح امروز در دیدار با نمایندگان حزب حاکم در مجلس (حزب رنسانس) در کاخ ریاست جمهوری گفت: نه قصد انحلال مجلس را دارم ، نه به ترمیم کابینه و تعویض نخست وزیر فکر می کنم و نه درباره اصلاحات بازنشستگی اجازه برپایی همه پرسی را خواهم داد.
رئیس جمهور فرانسه ضمن حمایت از دولت به نخست وزیری الیزابت بورن ، از نمایندگان حزب حاکم خواست ظرف حداکثر دو تا سه هفته پیشنهادهایی برای تغییر روش اجرا و دستور کار لایحه اصلاحات نظام بازنشستگی را که حالا بدون رای گیری مجلس به قانون تبدیل شده است ، ارائه دهند.
روز گذشته استیضاح نخست وزیر فرانسه با 278 رای نمایندگان مجلس ملی رد شد در حالیکه تنها 9 رای به حدنصاب لازم برای سرنگونی دولت فرانسه یعنی 287 رای باقی مانده بود.
از زمانی که در سال 1992 طرح استیضاح پی یر برگووی در مجلس فرانسه ارائه شد آراء نمایندگان مردم برای استیضاح یک نخست وزیر تا این حد نزدیک نبوده است.
پس از آن 250 نماینده مجلس ملی و سناتورها طرح برپایی همه پرسی و خواستن نظر مستقیم مردم را پیرامون اصلاحات جنجال برانگیز بازنشستگی مطرح کرده اند که امروز در الیزه از سوی مکرون به شدت رد شد.
پس از تصویب لایحه اصلاح قانون بازنشستگی بدوی رای گیری در مجلس؛ بزرگترین اتحادیه کارگری فرانسه موسوم به (سِ ژِ تِ) در بیانیه ای مطبوعاتی اعلام کرد: هیچ چیز عزم کارگران، محرومان از شغل، جوانان و بازنشستگان را برای رد اصلاحات مکرون که غیرقابل توجیه، ناعادلانه و وحشیانه است تضعیف نمی کند.
این اتحادیه به همراه دیگر اتحادیه های کاری و کارگری فرانسه طی فراخوانی از مردم ، کارگران و کارمندان دعوت کرده اند روز پنج شنبه 23 مارس به صورت گسترده تر و قوی تر در اعتصاب های تجدیدپذیر و تظاهرات در سراسر این کشور شرکت کنند.
به گفته وزارت کشور فرانسه از روز پنج شنبه اخیر ( روزی که لایحه اصلاح نظام بازنشستگی دولت مکرون بدون رای گیری در مجلس تصویب شد) 1200 تظاهرات بدون مجوز و غالبا خشونت آمیز برگزار شده است.