پخش زنده
امروز: -
۲۵ نوع از غذاهای بومی محلی استان فارس در فهرست آثار ناملموس کشور به ثبت رسیده است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز فارس، سرپرست معاونت گردشگری اداره کل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری استان فارس با بیان اینکه پراکندگی و گستردگی جغرافیایی، فرهنگی و انسانی وهمچنین تنوع اقلیمی و تنوع و تعدد اقوام و ملل و تاریخ طولانی استان فارس باعث شده که در حوزه گردشگری و خوراک و غذاهای سنتی و محلی این استان در سطح کشور از پتانسیل و جاذبهی بیشتری برخوردار باشد گفت: تاکنون ۲۵ نوع از غذاها و دسرها و پیش غذاهای بومی محلی استان فارس در فهرست آثار ناملموس کشور به ثبت شده است و قرار است در آینده نزدیک ۲۰ نوع دیگر از غذاها و دسرهای سنتی فارس به ثبت ملی برسد.
روانشاد از جمله این غذاها و دسرهای ثبت شده را، حلوای ارده و نان تابهای داراب –آش ماش و رب انار ارسنجان –فالوده شیراز نام برد و گفت: شیربرنج-ماشک نرگسی-حلیم بادمجان –کوفته هلو-قنبرپلو و کلم پلو که بیشتر از شهرستانهای لارستان –لامرد-ارسنجان –ایزدخواست و آباده و شیراز است در دست اقدام براتی ثبت ملی قرار دارند.
سرپرست معاونت گردشگری اداره کل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری استان فارس در ادامه گفت: علاوه بر جاذبههای گردشگری استان فارس همین تنوع غذایی باعث شد در بهار سال قبل ۲ میلیون و ۸۵۰ هزار گردشگر مسافر و زائر به استان فارس سفر کنند.
روانشاد گفت: پیش بینی میشود ورودی مسافر در بهار امسال بین ۱۰ تا ۱۵ درصد نسبت به سال قبل افزایش یابد.