پخش زنده
امروز: -
مطالعه جدیدی که در دانشگاه تورکو انجام شده است نشان داد دیابت زمان بارداری مادر ممکن است تأثیر منفی بر رشد عصبی کودکان داشته باشد؛ این بررسی همچنین نشان داد رژیم غذایی سالم و متعادل مادر به رشد عصبی کودک کمک میکند.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما به نقل از سایتک دیلی، مطالعهای که توسط پژوهشگران دانشگاه تورکو و بیمارستان دانشگاه تورکو در فنلاند انجام شده است، بر نقش حیاتی سلامت و سبک زندگی مادر در تنظیم رشد عصبی فرزندش تأکید میکند. این پژوهش به طور خاص تأثیر دیابت بارداری، چاقی و رژیم غذایی مادر در دوران بارداری را بر رشد عصبی کودکان ۲ ساله بررسی کرده است.
این پروژه تحقیقاتی رشد مهارتهای شناختی، زبانی و حرکتی کودکان را بررسی کرده است. چاقی مادر با پلتیسموگرافی جابجایی هوا و دیابت بارداری با تست تحمل گلوکز خوراکی تعیین شد. دریافت رژیم غذایی در دوران بارداری با استفاده از شاخص کیفیت رژیم غذایی و پرسشنامه مصرف ماهی مورد ارزیابی قرار گرفت.
لوتا ساروس، محقق موسسه زیست پزشکی دانشگاه تورکو گفت به طور متوسط، رشد عصبی کودکان در دادههای ما در محدوده نرمال بود. نتایج پژوهشهای ما نشان داد که کودکان ۲ سالهای که مادرانشان دیابت بارداری داشتند، نسبت به کودکانی که مادرانشان آن را نداشتند، مهارتهای زبانی ضعیف تری داشتند.
علاوه بر این، این بررسی نشان داد که درصد چربی بدن بالاتر مادر با مهارتهای شناختی، زبانی و حرکتی ضعیفتر در کودکان مرتبط است.
ساروس گفت: بررسی ما منحصر به فرد است، زیرا پژوهشهای قبلی ارتباط بین ترکیب بدن مادر و رشد عصبی کودکان را بررسی نکرده اند.
دیابت بارداری و چاقی، به ویژه توده چربی بالا، اثرهای نامطلوبی بر متابولیسم مادر دارد و سبب افزایش التهاب در بدن میشود. در واقع، اینها مکانیسمهای احتمالی هستند که از طریق آنها عوامل زیانبار بر رشد عصبی کودک تأثیر میگذارند.
این بررسی همچنین نشان داد کیفیت بهتر رژیم غذایی مادر با رشد زبانی بهتر کودک مرتبط است. یافته مشابهی نیز در مورد رابطه میان مصرف ماهی مادر و رشد عصبی کودک کشف شد.
نتایج نشان دهنده آن است که یک رژیم غذایی با کیفیت خوب حاوی اسیدهای چرب غیراشباع که به عنوان مثال در ماهی یافت میشود و ر همچنین چربیهای غیراشباع مانند اسیدهای چرب امگا ۳ سبب رشد عصبی کودکان میشود.
پروفسور کرسی لایتینن، سرپرست گروه تحقیقاتی تغذیه اولیه و سلامت دانشگاه تورکو که این مطالعه را اجرا کرد، گفت: «یک رژیم غذایی سالم و جامع در دوران بارداری میتواند به ویژه برای رشد عصبی کودکانی که مادرانشان به دلیل اضافه وزن یا چاقی در گروه خطر ابتلا به دیابت بارداری قرار دارند، مفید باشد.