تخصیص سهمیه سوخت بدون کارت سوخت ممکن است؟
معاون وزیر نفت در امور پالایش و پخش فرآوردههای نفتی گفته است که برای تخصیص سهمیه سوخت با روشی غیر از کارت سوخت، باید زیرساختهایی فراهم شود.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما ، مشکلات مردم برای دریافت کارت سوخت ادامه دارد؛ مثلا اتلاف وقتشان به دلایل مختلف.
بررسی میدانی خبرنگار خبرگزاری صداوسیما نشان میدهد برخی افراد به علت این که در زمان مراجعه نامه بر شرکت ملی پست در نشانی ذکر شده روی پاکت کارت سوخت حضور نداشته اند، مجبور به مراجعه حضوری به باجههای معطله پستی هستند.
گاهی اوقات نیز، کارمندان دفاتر پلیس + ۱۰ ممکن است نشانی افراد را به طور دقیق وارد سامانه نکنند که به همین دلیل روی پاکت کارت سوخت هم نشانی ناقص درج میشود و شرکت ملی پست نمیتواند کارت سوخت را به دست متقاضی آن برساند.
در این موارد، متقاضیان دریافت کارت سوخت مجبور به رفت و آمد بین دفاتر پلیس + ۱۰ و شرکت ملی پست میشوند که وقت و هزینه زیادی را تلف میکند.
آقای محمدرضا بهادری مدیرکل پست شمال غرب تهران میگوید: اگر افراد بارکد پستی خود را در سایت شرکت ملی پست وارد کنند، میتوانند متوجه شوند که مرسوله کارت سوختشان در کدام باجه معطله پستی قرار دارد و سردرگم نمیشوند، اما در حالی که قبلا میتوانستند این بارکد را از سایت epolice.ir دریافت کنند، اکنون به علت غیرفعال بودن این عملیات در سایت مذکور، مجبور به مراجعه حضوری به دفاتر پلیس + ۱۰ برایدریافت بارکد پستی هستند.
مطالبه مردم از دولت هم، بهبود این وضعیت است. آقای مالک شریعتی نیاسر سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی میگوید: راهکار وجود دارد.
به گفته او، بهتر است که خدماتی مانند تخصیص سهمیه سوخت به مردم، روی کارت ملی ارائه شود؛ به طور مثال، اکنون نانواییهای کشور روی یک سامانه یکپارچه به هم پیوسته شده اند و از طریق آن سامانه سهمیه آرد خود را دریافت میکنند و هزینه اجرای این طرح هم از سوی یکی از بانکها پرداخت شده و نیاز به سرمایه گذاری از سوی دولت نبوده است.
در سال ۱۳۹۷ وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات طرح جایگزینی کارتهای بانکی با کارتهای سوخت را ارائه کرد. آقای جواد آذری جهرمی وزیر سابق ارتباطات و فناوری اطلاعات در آن زمان گفته بود که میتوان به جای کشیدن کارت سوخت در کارتخوان سامانه هوشمند سوخت، کارت بانکی را در کارتخوان بانکی کشید و از سهیمه سوخت استفاده کرد.
اجرای این طرح در کمتر از یک سال متوقف شد و آقای رضا باقری اصل دبیر اجرایی شورای فناوری اطلاعات در اواخر مرداد ۱۳۹۸ با انتشار متنی در فضای مجازی درباره علت لغو این طرح، اینطور توضیح داد: «برنده مواجهه کارت هر بانکی با کارت سوخت، نظام اداری غیرشفاف، ناکارآمد، غیرقابل نظارت و تک بانکی شد. بازنده مردم در صف و اعتماد مردم؛ البته آنهایی که امیدشان را برای تغییر، زود از دست میدهند».
اکنون مسئولان وزارت نفت بعد از پیگیریهای خبرگزاری صداوسیما، قول دادند که طرح آزمایشی برای ایجاد این تغییر را اجرا کنند. آقای جلیل سالاری معاون وزیر نفت در امور پالایش و پخش فرآوردههای نفتی با حضور در برنامه میز اقتصاد شبکه خبر گفت: باید به موازات اجرای آن روی pspهای بانکی، فردی که کارت بانکی را در کارتخوان میکشد، بتواند اعتبار سوخت خود را ببیند و بر اساس آن، به صورت همزمان پرداخت هزینه هم انجام شود.
البته او زمان دقیقی را برای اجرای این طرح آزمایشی اعلام نکرده است.