پخش زنده
امروز: -
پخت غذاهای محلی یکی از سنتهای مردم ایران در اعیاد است، این بار طرز تهیه خورشت خانم تاج غذای محلی لرستانی را آموزش میدهیم.
به گزارش سرویس وبگردی خبرگزاری صدا و سیما، چلو و خورشت خانم تاج یکی از انواع غذاهای خوشمزه و پر خاصیت است که با داشتن کشک و قارچ طعم منحصربفردی دارد.
برای مشاهده آموزش کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه این غذا توسط آقای فرشاد نصراللهی با ما همراه باشید.
آموزش خوراک خانم تاج غذای نوروزی شب عید لرستان بر ای چهار نفر
مواد لازم:
4پیمانه برنج،250 گرم ران مرغ،کشک آب شده 100 گرم،نخود پخته100گرم،قارچ خرد شده 100 گرم،جعفری خرد شده 100 گرم
پیاز نگینی یک عدد بزرگ،زعفران آب شده مقداری،کره یا روغن محلی،
نمک و فلفل سیاه به میزان لازم.
زمان پخت این غذا حدود 1ساعت است.
این غذا با برنج سرو می شود.
طرز تهیه خوراک خانم تاج
مرحله اول
ابتدای کار نخود را شسته و درون یک قابلمه حاوی آب می ریزیم. در ادامه قابلمه را روی حرارت متوسط قرار می دهیم تا نخود کاملا پخته و نرم شود.
مرحله دوم
زمانی که نخود کاملا پخته شد، قابلمه را از روی حرارت برداشته و نخود را درون آبکش می کنیم. در ادامه فیله مرغ را به صورت معکبی خرد می کنیم، سپس یک تابه مناسب روی حرارت ملایم می گذاریم و با کمی روغن تفت می دهیم و وقتی سفید شد نمک ، فلفل و زرد چوبه به مرغ اضافه می کنیم.
مرحله سوم
حالا پیاز را به صورت نگینی خرد کرده و به همراه کره در تابه ای جداگانه به همراه قارچ تفت می دهیم .
مرحله چهارم
زمانی که پیاز و قارچ سبک شد زعفران دم کرده به تابه می افزاییم و به تفت دادن ادامه می دهیم تا ادویه ها سرخ شوند. در ادامه کشک را به پیاز و قارچ اضافه می کنیم.
مرحله پنجم
کمی که جا افتاد در ادامه جعفری را می شوییم و به صورت ریز خرد می کنیم وبه مواد اضافه می کنیم و بعد از چند دقیقه نخود را به تابه می افزاییم.
بیشتر بخوانید:معرفی غذاهای سنتی استان لرستان + تصاویر
مرحله ششم
وقتی کمی خوراک کمی جوشید مرغ را هم اضافه می کنیم اجازه می دهیم کمی با هم بجوشد تا خورشت جا بیفتد .
نکته : این خورشت کم آب است و می توان با سیب زمینی سرخ کرده به همراه برنج پخته شده و تزیین شده با زرشک ، و کشمش و زعفران میل کرد. نوش جان
آموزش طرز پخت خورشت خانم تاج توسط فرشاد نصراللهی