پخش زنده
امروز: -
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خوزستان: بیش از ۹۵۰ تن کالای اساسی در آستانه سال و ماه مبارک رمضان در بازار استان عرضه شده است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما استان خوزستان، سید رحمت الله پریچهر گفت: باتوجه به اینکه وظیفه تامین کالاهای اساسی در حوزه وظایف سازمان جهاد کشاورزی است، وزارت جهاد کشاورزی نیز باید این محصولات را تامین و بر توزیع آنها نظارت داشته باشد، به همین دلیل به ویژه در زمینه تامین پروتئین مورد نیاز و کالاهایی شامل؛ برنج، شکر، مرغ، گوشت، روغن و... همه تلاش خود را به عنوان سربازان اقتصادی کشور و به منظور امنیت غذایی هموطنان به کار گرفته ایم.
وی به فرمایشهای مقام معظم رهبری (مدظله العالی) در راس برنامههای هفتم توسعه مبنی بر تلاش برای تولید و تامین ۹۰ درصد اقلام غذایی در کشور اشاره کرد و افزود: این اقدام زمینه اقتدار غذایی به سبب افزایش خوداتکایی محقق میشود، زیرا امروزه اقتدار غذایی مسئلهای مهم بوده و غذا به عنوان یکی از مهمترین مولفههای حکمرانی مطرح است.
آقای پریچهر با بیان اینکه ایران اسلامی نیز به عنوان یک قدرت باید به مقوله امنیت غذایی توجه کند، ادامه داد: در این ارتباط، وزارت جهاد کشاورزی علاوه بر تامین غذا، مسائلی همچون نظارت و بازرسی را به صورت مشترک و هماهنگ و گروهی با اداره کل تعزیرات حکومتی خوزستان، سازمان صنعت، معدن و تجارت، بسیج اصناف و فرمانداریهای شهرستانها در استان آغاز کرده و درحال اجرا است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خوزستان با اشاره به اینکه نظارتها و بازرسیهای مشترک زمینه تامین و توزیع کالاها با قیمت مصوب دولتی را فراهم کرده است، اضافه کرد: تامین و فراوانی محصولات و سپس نظارت بر عرضه کالا در زمان مناسب و با قیمت مصوب دولتی به منظور رفاه حال هم استانی نیز در دستور کار این سازمان قرار دارد.
تامین و توزیع کالاهای اساسی در خوزستان
این مقام مسئول درخصوص میزان ذخیره کالاهای اساسی در خوزستان برای نوروز ۱۴۰۲ گفت: باتوجه به تقارن سال نو با ماه مبارک رمضان، تلاش شده اقلام مورد نیاز شامل؛ مرغ منجمد و کشتار روز، گوشت قرمز گرم و منجمد، برنج هندی و تایلندی، شکر به میزان کافی و با حفظ ذخایر راهبردی و برنامه ریزی شده، ذخیره شده است.
وی به تامین و توزیع کالاها به صورت منظم و بدون ایجاد کمبود در بازار خوزستان اشاره کرد و افزود: در ۲ ماه اخیر بیش از ۳ هزار و ۷۰۰ تن از کالاهای یاد شده توزیع شده است، البته به منظور دسترسی همه مردم در مناطق مختلف استان، مقداری از گوشت قرمز و مرغ منجمد را شرکت پشتیبانی امور دام سازمان جهاد کشاورزی تامین و در سردخانههای استاندارد در آبادان ذخیره سازی میکند.
آقای پریچهر با بیان اینکه برای تامین نیاز مناطق شمالی استان نیز این اقلام در سردخانههای اهواز ذخیره میشوند، ادامه داد: همچنین با تاکید وزیر جهاد کشاورزی و استاندار خوزستان، توزیع این محصولات در شهرستانهای مختلف در نمایشگاههای عرضه مستقیم کالا در حال انجام است.
وی با بیان اینکه در اهواز نیز این محصولات در نمایشگاه بین المللی خوزستان و بازارچههای عیدانه عرضه میشوند، اضافه کرد: در این نمایشگاهها مرغ منجمد با قیمت ۴۳ هزار تومان، گوشت قرمز منجمد، برنج هندی دانه بلند، برنج تایلندی با حدود ۲۰ درصد کمتر از قیمت بازار و شکر با قیمت هر کیلوگرم ۱۸ هزار تومان به صورت فلهای و بستههای ۲۰ تا ۲۱ هزار تومان موجود است.
توزیع کالا در خوزستان از ۹۰۰ تن فراتر رفت
آقای پریچهر میگوید: علاوه بر کالاهای اساسی یاد شده، خرما ویژه ماه مبارک رمضان با قیمت کمتر از بازار عرضه میشود، اما سعی کردیم محصولات پروتئینی که تقاضای بیشتری دارند، به وفور در بازار عرضه کنیم، بطوریکه تاکنون بیش از ۹۵۰ تن کالا در این نمایشگاهها توزیع شده است.
وی با بیان اینکه نمایشگاهها تا ۲۸ اسفندماه امسال نسبت به عرضه کالاهای اساسی اقدام میکنند، گفت: توزیع کالاها در فروشگاههای زنجیرهای و مباشرین امین استان براساس درخواست آنها با قیمتهای مصوب انجام میشود، ضمن اینکه گروه مشترک نظارتی برای رصد مستمر بازار و توزیع محصولات فعال هستندو مانوری نیز در این رابطه برگزار شده است.
وجود ۷۰۰ تن مرغ منجمد در سردخانههای خوزستان
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خوزستان میزان ذخیره مرغ منجمد در سردخانههای استان را حدود ۷۰۰ تن اعلام کرد و افزود: به میزانی که محصول از سردخانهها خارج میشود، به همان میزان و براساس ظرفیت آنها، محصول مجدد ذخیره خواهد شد، به عبارت دیگر در تامین محصولات پروتئینی از جمله؛ مرغ منجمد، گوشت قرمز منجمد، تخم مرغ و همچنین برنجهای خارجی مشکلی وجود ندارد.
وی به عرضه مستقیم برنج ایرانی عنبربو با ۲۰ درصد کمتر از قیمت بازار در نمایشگاههای خوزستان با همکاری اتحادیه تعاونیهای روستایی اشاره و اضافه کرد: این اتحادیه آمادگی دارد تا این محصول ایرانی را در سایر محلهای توزیع کالا، در اختیار مصرف کنندگان قرار دهد.
تامین ۴۰۰ تن سیب و پرتقال برای نوروز ۱۴۰۲
سید رحمت الله پریچهر با بیان اینکه توزیع میوه شب عید از امروز در خوزستان آغاز شده است، ادامه داد: ۴۰۰ تن میوه شامل؛ ۱۵۰ تن سیب و ۲۵۰ تن پرتقال و با ۱۰ درصد کمتر از قیمت بازار در ۲۸ محلهای توزیع تعیین شده در سراسر استان تهیه شده است.
وی مردم را بهترین ناظران بر توزیع و قیمت کالاها برای جلوگیری از گرانفروشی، کم فروشی، احتکار، درج نکردن قیمت، معرفی متخلفان و مدیریت عرضه و قیمت کالاها دانست و گفت: سامانه 124 سازمان صمت، تعزیرات حکومتی و جهاد کشاورزی خوزستان به صورت شبانه روزی گزارش های تخلف ها از سوی مردم را دریافت و پیگیری می کنند، ضمن اینکه فرمانداری ها نیز در زمینه برخورد با متخلفان همکاری دارند.
ارجاع ۲ هزار و ۳۰۰ پرونده تخلف به تعزیرات حکومتی خوزستان
آقای پریچهر به انجام حدود ۲۵ هزار مورد بازرسی از بازار اشاره کرد و ادامه داد: ۲ هزار و ۳۰۰ متخلف به تعزیرات حکومتی معرفی شده اند و برخوردهای متناسب با تخلف آنها صورت گرفته است، ضمن اینکه سبب شده عرضه کنندگان محصولات را همسو با قیمتهای مصوب به فروش برسانند.
وی با بیان اینکه علاوه بر بازرسان سازمان جهاد کشاورزی خوزستان، تعدادی از نیروهای آموزش دیده در زمینه بازرسی در شرایط خاص همانند نوروز و ماه مبارک رمضان، نظارت بر بازار را انجام میدهند، افزود: بازرسان سازمان صمت، بسیج اصناف، تعزیرات حکومتی نیز در این زمینه فعالیت میکنند و تعداد آنها به تناسب بازار هر منطقه، متفاوت است.
این مقام مسئول با بیان اینکه در گشتهای مشترک دستگاههای مرتبط برای بازرسی از بازار و نظارت بر توزیع و قیمت کالاها حداقل ۲ نفر از سازمان جهاد کشاورزی خوزستان حضور دارد، گفت: گشتهای مشترک در ۲۹ شهرستان انجام میشود و مشکلی برای تامین نیرو نداریم، البته کار گشت و نظارت به صورت عمده بر عهده بسیج اصناف است، ولی هر زمان نیاز باشد، نیروهای سازمان همکاری میکنند.
تداوم نظارت تعزیرات حکومتی بر بازار تا اردیبهشت ۱۴۰۲
مدیر کل تعزیرات حکومتی خوزستان گفت: رسالت اصلی و ذاتی این اداره رسیدگی به پروندههایی که از سوی دستگاههای نظارتی از جمله؛ جهاد کشاورزی، سازمان صمت، اتاق اصناف، اتحادیه ها، دانشگاه علوم پزشکی، بسیج و نیروی انتظامی که به صورت روزانه و براساس پایشهای انجام شده ارسال میکنند، است.
نعمت الله بیرانوند با اشاره به آگاهی مردم از شرح وظایف دستگاهها و گزارش و پیگیری تخلفها و حقوق قانونی خود از همان دستگاه، افزود: باتوجه به دغدغه دولت سیزدهم، رئیس جمهور، وزیر دادگستری و معاون وی و درخواست آنها از ریاتس تعزیرات حکومتی کشور، خارج از شرح وظایف اصلی این سازمان، امسال به احترام مردم و به دلیل شرایط خاص بازار، پیش از همه دستگاههای نظارتی در سطح کشور، وارد کشیک شدیم.
وی با بیان اینکه از ۸ اسفندماه امسال وارد کشیک شده ایم و تا ۴ اردیبهشت ماه سال آینده در کشیک حضور خواهیم داشت، ادامه داد: بازرسان سایر دستگاههای نظارتی پس از این تاریخ کار خود را آغاز کرده اند، بطوریکه جهاد کشاورزی خوزستان از امروز ۲۵ اسفندماه، مانور برگزار کردند و سایر دستگاههای نیز در روزهای دیگر آغاز به کار خواهند کرد.
آقای بیرانوند به آمادگی تعزیرات حکومتی خوزستان با ظرفیت ۳ شعبه سیار در مرکز استان و شهرستانهای دارای شعب تعزیرات حکومتی برای نظارت و رسیدگی به تخلفها اشاره و اضافه کرد: براساس مصوبه ابلاغی، امکان صدور حکم، اجرای برخی از احکام، مهر و موم واحد متخلف و نصب بنر در محل حین بازرسی از سوی تعزیرات حکومتی وجود دارد.
به گفته این مقام مسئول؛ در روزهای اخیر در بازرسیهای انجام شده از بازار و اصناف، ۲ مورد احتکار لاستیک خودرو و برنج در اهواز کشف و پرونده آنها برای رسیدگی و صدور حکم تشکیل شد.
وی درخصوص همکاری سایر دستگاهها برای بازرسی و نظارت بر بازار گفت: از ۸ اسفندماه که بازرسیها آغاز شد، حداقل ۵ مکاتبه دعوت به همکاری و اعلام آمادگی به همه دستگاههای نظارتی ارسال شده است، ولی استقبال خوبی از سوی شعب آماده رسیدگی و اعزام شاهد نبودیم، اما از روز پنجشنبه این هم افزایی تسرع یافت.
ورود بیش از ۲۳ هزار پرونده تخلف به شعب تعزیرات حکومتی
آقای بیرانوند به ورود ۲۳ هزار و ۱۴۳ پرونده تخلف شامل؛ قاچاق کالا و ارز، کالا و خدمات، بهداشت و درمان و... از سوی همه دستگاههای نظارتی به همه شعب تعزیرات حکومتی در استان خوزستان از ابتدای امسال تاکنون اشاره کرد و افزود: از این تعداد پرونده ۲۳ هزار و ۵۲ پرونده را مختومه کنند.
وی کشیک بازرسان و ناظران تعزیرات حکومتی خوزستان تا ۴ اردیبهشت ماه سال ۱۴۰۲ را از ساعت ۱۶ تا ۲۰ روزهای کاری و ساعت ۱۰ تا ۱۴ در روزهای تعطیل اعلام کرد و ادامه داد: به متخلفان و کسانیکه در بازار شب عید و ماه مبارک رمضان فعالیت و در حق مردم اجحاف میکنند، هشدار میدهیم که بازرسی و نظارت تعطیل نمیشود.
مدیر کل تعزیرات حکومتی خوزستان میگوید: جرائم تعزیراتی ۵ برابر شده و با برداشت و قرائتی از قانون، امکان افزایش آن تا ۱۰ برابر وجود دارد، ضمن اینکه مسئله تخفیف و تعلیق تا حدودی از احکام حذف شده و امکان اجرای آنها وجود ندارد.
به گفته آقای بیرانوند؛ رئیس شعبه تعزیرات حکومتی این اختیار را دارد که حین گشت نظارتی، درصورت تشخیص و بااجازه مدیر کل نسبت به نصب بنر اعلام تخلف در محل وقوع و مهر و موم واحد صنفی اقدام کند.
ارجاع بیش از ۲ هزار پرونده تخلف به تعزیرات حکومتی
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خوزستان درخصوص همکاری این سازمان در زمینه نظارت و بازرسیها در بازار گفت: تاکنون ۲۴ هزار نظارت انجام و ۲ هزار و ۲۴۰ پرونده تخلف تشکیل و به تعزیرات حکومتی استان ارجاع شده است، ضمن اینکه حدود ۷ هزار بازدید از نانواییها انجام و منجر به تشکیل حدود ۵۸۰ پرونده تخلف شد.
سید رحمت الله پریچهر با بیان اینکه قیمت کالاها در شورای قیمتگذاری تعیین و مصوب میشود، افزود: نظارت بیشتر بر کالاهای اساسی که میزان مصرف آنها بالا است و قیمت آنها قابلیت تعیین و تصویب دارند که شکر، تخم مرغ، مرغ کشتار روز و منجمد، گوشت منجمد و گرم، برنج، روغن و... شامل این اجناس میشوند.
وی قیمت تخم مرغ درحال عرضه در نمایشگاههای عرضه مستقیم کالا را ۸۳ هزار تومان و ۲۰ درصد کمتر از نرخ بازار اعلام کرد و ادامه داد: هدف از توزیع کالاها، دسترسی مردم به کالاهای مورد نیاز با قیمت مناسب و ایجاد تعادل در بازار است.